Kvart milliard skal styrke virksomheders rekrutteringsindsats

Virksomheder landet over oplever i stigende grad mangel på kvalificeret arbejdskraft. Samtidig skaber den grønne omstilling behov for nye kompetencer. Derfor afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu en kvart milliard kroner til at komme problemet til livs.

Den grønne omstilling stiller store krav til virksomhederne. Derfor afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu en stor pulje til målrettet kompetenceudvikling i virksomhederne. Foto: Jesper Voldgaard.

29.03.2022

SCM.dk

Verden over bliver der gennemført store investeringer i den grønne omstilling. Hvis danske virksomheder skal kunne udnytte de forretningsmuligheder, som den grønne omstilling tilbyder, er adgang til kvalificeret arbejdskraft afgørende. 

Med den grønne omstilling kommer også en række krav og EU-regler, som virksomhederne fremover skal leve op til. For eksempel skal virksomheder opgøre CO2-aftrykket af deres produktion, værdikæde og produkter. Mange af de jobs, som bliver skabt i forbindelse med den grønne omstilling, kræver derfor særlige kompetencer og tekniske færdigheder.

Derfor afsætter Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu 250 millioner kroner til indsatser, der blandt andet er målrettet kompetenceudvikling til den grønne omstilling. Indsatserne er medfinansieret af EU’s Socialfond Plus. 

Læs også: Novo Nordisk gør supersoftware gratis for at booste SMV’ernes produktion

”Vi ønsker at styrke små og mellemstore virksomheders konkurrenceevne. Det skal være muligt for virksomhederne at hyre de rette kompetencer ind og få del i de muligheder, som den grønne omstilling giver. Og efteruddannelse og tiltrækning af arbejdskraft er nogle af de greb, der kan bidrage til at hjælpe virksomhederne med deres akutte rekrutteringsudfordringer”, siger Claus Jensen, som er formand i CO-industri og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Han tilføjer, at det også er muligt at skaffe flere hænder til virksomhederne ved at inkludere flere på arbejdsmarkedet. Personer, der i dag står uden et arbejde, men som med lidt hjælp udgør en væsentlig ressource.

”Vi skal have de mennesker med, som står på kanten af arbejdsmarkedet. Derfor er en del af de nye midler målrettet en udvidelse af arbejdsstyrken på længere sigt. Det kan være gennem uddannelse af flere til de fagområder, hvor virksomhedernes behov er størst, eller ved at virksomhederne ansætter flere mennesker, der har brug for lidt ekstra hjælp til at komme ind på arbejdsmarkedet,” siger han.  

Alt i alt forventer Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, at deres indsats vil omfatte cirka 1.220 små og mellemstore virksomheder samt cirka 6.600 ansatte. 

Midlerne vil blive udmøntet gennem to annonceringer, hvor formålet både er at løse virksomhedernes akutte rekrutteringsudfordringer og de mere langsigtede, strukturelle kompetenceudfordringer, som den grønne omstilling medfører.  

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Ny Toyota Traigo48-serie med uovertruffent design og banebrydende ydeevne

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

29.04.2025SCM.dk

Virksomheder frygter politisk vold og uro

28.04.2025SCM.dk

Toldkrig truer vækst – IMF nedjusterer globale prognoser

25.04.2025Global AGV

Sponseret

Mød Global AGV på ROBOTBRAG

24.04.2025SCM.dk

DTU-startups tiltrækker 1,8 milliarder i venturekapital i 2024

24.04.2025SCM.dk

Hg Capital opruster i IFS – værdi 112 milliarder kroner

23.04.2025SCM.dk

DSV styrker topledelsen før Schenker-overtagelse

23.04.2025SCM.dk

Dachser opruster søfragt i Norden med ny leder

18.04.2025SCM.dk

Dollaren vakler: Investorer flygter ikke længere mod USA i krisetider

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle