Novo Nordisk med på Gartners Supply Chain Top 25

Hvert år belønner Gartner verdens førende forsyningskæder med en plads på deres anerkendte top-25 liste. Og for første gang nogensinde er Novo Nordisk at finde blandt de bedste.

Novo Nordisk er for første gang kommet med på Supply Chain Top 25, som det eneste danske selskab. Medicinalvirksomheden har fået en 13. plads, og det skyldes, ifølge supply chain-chef Susanne Hundsbæk-Pedersen, en fælles indsats og høj portion engagement fra medarbejdere rundt om i verden. Arkivfoto..

24.05.2018

SCM.dk

"Rangeringen består af en imponerende gruppe af ledere med værdifulde lektioner at dele ud af. Det inkluderer tre nylige deltagere fra biovidenskab, detailhandel og forbrugerprodukter”, siger Stan Aronow, forskningsdirektør hos Gartner.

Supply Chain Top 25:

 1. Unilever
 2. Inditex
 3. Cisco Systems
 4. Colgate-Palmolive
 5. Intel
 6. Nike
 7. Nestle
 8. PepsiCo
 9. H&M
 10. Starbucks
 11. 3M
 12. Schneider Electric
 13. Novo Nordisk
 14. HP Inc.
 15. L'Oréal
 16. Diageo
 17. Samsung Electronics
 18. Johnson & Johnson
 19. BASF
 20. Walmart Inc
 21. Kimberly-Clark
 22. Coca-Cola Company
 23. Home Depot
 24. Adidas
 25. BMW

Novo Nordisk lander 13. plads
For første gang nogensinde har danske Novo Nordisk landet en plads blandt internationale spillere. Som det eneste danske selskab på listen belønnes medicinalvirksomheden med en 13. plads.

“Det er kernen i vores engagement at sikre en pålidelig og effektiv forsyningskæde for hver dag at kunne sikre behandling for 28 millioner patienter i 170 lander rundt om i verden. Dette er meningsfuldt og giver os motivation hver dag, vi går på arbejde”, skriver Susanne Hundsbæk-Pedersen, der er senior vice president for Devices & Supply Chain Management i Novo Nordisk A/S, på sin Linkedin.

Sidste år vandt hun prisen for Best Supply Chain Executive in Denmark 2017, og blev dermed udpeget som landets bedste chef i forsyningskæde-sektoren. Nu kan hun og resten af virksomheden kalde sig en af verdens førende inden for supply chains.

”Vores hårde arbejde for at forbedre og fremme vores service på tværs af kæden er virkelige fantastisk. Jeg er utrolig stolt af mine kollegaer på overalt i Novo Nordisk-organisationen, som yder det ekstra og engagerer sig lidenskabeligt i at læse og forbedre forsyningskæden. Tak til jer alle og vores partnere i hele kæden”, fortsætter Susanne Hundsbæk-Pedersen.

Unilever forsvarer førstepladsen
For tredje år i træk løb den forsvarende mester, forbrugsvaregiganten Unilever, med førstepladsen.

"Unilever har et stærkt forsyningskæde-brand, hvilket afspejles i en topscore i opinionsundersøgelsen. Det fik også en perfekt 10 for virksomhedernes sociale ansvar (CSR)", forklarer Stan Aronow.

Unilever bliver efterfulgt af Inditex, Cisco, Colgate-Palmolive og Intel, som alle har en top fem-placering. Foruden den nye dreng i klassen, Novo Nordisk, kan også Adidas glæde sig over, at slutte sig til top 25. 

I 2015 inkluderede Gartner den såkaldte Masters-kategori, der anerkender vedvarende lederskab i løbet af de sidste 10 år. Og i år udvider kategorien sig, da McDonalds nu er kvalificeret, og dermed kan slutte sig til det fornemme selskab bestående af Apple, P&G og sidste års debutant, netgiganten Amazon.

Læs også: Unilever topper igen Gartners Supply Chain Top 25

"Nøglen til McDonalds' succes er en dygtig orkestrering på tværs af et netværk af strategiske leverandører, serviceudbydere og tusindvis af virksomheder og franchiseejede butikker verden over. Virksomheden eksperimenterer også med digitale forsyningskædekompetencer som augmented reality til at styre lagerrum, så medarbejderne kan bruge mere tid sammen med kunden", begrunder Stan Aronow.

- EST

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.07.2024SCM.dk

Virksomheder styrker it-sikkerhed med mærkningsordning

16.07.2024SCM.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup