Ny CSR-ansvarlig for SAP: ”Glem ikke den sociale ansvarlighed!”

Danske Gitte Winther Bruhn er per 1. marts udnævnt til Global Head of SAP Social Responsibility Solutions. Sammen med hendes udnævnelse kommer hun med en appel til danske bestyrelser: Lad ikke det grønne fokus skygge for jeres sociale ansvar!

SAP lancerede i maj 2021 sin Chasing ZERO-strategi, der med 3 hovedområder fokuserer på at kunne hjælpe virksomheder med at arbejde sig frem til holistiske forretningsmodeller. Foto: SAP.

14.03.2022

SCM.dk

Hun er strøget til tops i Europas mest værdifulde og verdens største forretningssoftwarevirksomhed, SAP. Gitte Winther Bruhn blev udnævnt til Global Head of SAP Social Responsibility Solutions 1. marts.

I rollen får Gitte Winther Bruhn ansvaret for at etablere området af softwareløsninger inden for social ansvarlighed, såvel som med den nye rolle at sætte social ansvarlighed på dagsordenen på globalt plan.

”Der er stort fokus på bæredygtighed lige nu, men det er som om, at CO2-aftryk og cirkulær økonomi fylder mere hos virksomhederne end selve den sociale ansvarlighed overfor mennesker og ikke mindst det lokale samfund. Det er vigtigt at forstå, at tingene ikke kan adskilles”, siger Gitte Winther Bruhn.  

Netop derfor lancerede SAP i maj 2021 sin Chasing ZERO-strategi, der med 3 hovedområder fokuserer på at kunne hjælpe virksomheder med at arbejde sig frem til holistiske forretningsmodeller, der sikrer ”ingen CO2-udledning”, ”ingen affald” og ”ingen ulighed” – eller sagt med andre: ZERO emissions, ZERO waste and ZERO inequality. 

Læs også: Dagrofa lancerer fælles CSR-strategi

”Direkte eller indirekte påvirker virksomheder, hvad der sker med medarbejdere, leverandører, kunder og lokalsamfund, og det er vigtigt at styre det proaktivt. Det handler om at generere profit samtidig med, at man som virksomhed identificerer og styrer de forretningsmæssige konsekvenser, positive som negative, på mennesker og samfund. For at opnå det, er kvaliteten af ​​en virksomheds relationer til hele dens værdikæde altafgørende”, understreger Gitte Winther Bruhn.  

I forbindelse med sit arbejde kaster hun også lys på nogle af de udfordringer, som vi har herhjemme. Blandt andet når det kommer til ligestilling, hvor Danmark hænger i bremsen i forhold til vores nabolande og indtager en skuffende 29. plads i den seneste Global Gender Gap Report efter lande som Namibia og Rwanda.  

”Hos flere store virksomheder sætter man en tom stol ved bordet for at repræsentere kunderne til bestyrelsesmøderne. Men det er ikke nok. Der skal flere stole til og både bæredygtighed og social ansvarlighed bør få deres egen stol i de danske bestyrelseslokalerne på lige fod med kunderne - hverken mere eller mindre. Der er nemlig god forretning i social ansvarlighed på trods af, at det ofte er et nedprioriteret område blandt virksomhedsledere”, mener Gitte Winther Bruhn.  

Aktiv rollemodel for unge kvinder 

Gitte Winther Bruhn har siden hun kom til SAP i 2007 som Presales CRM konsulent været en afgørende faktor i transformationen af hele Presales området. Hun har blandt andet påtaget sig roller som Customer Innovation Principal og leder af SAP Digital First-team i Norden. Senest har hun været leder af det nordiske programkontor og af Sustainability Teamet i hele Norden.  

Men noget af det, der også ligger Gitte Winther Bruhn på sinde, er, at være en aktiv og inspirerende rollemodel for unge kvindelige studerende, som en del af ’Lead The Future’-kampagnen. Hun har desuden deltaget i et udviklingsprojekt i Botswana som en del af SAP’s Social Sabbatical program, der hjælper non-profit og sociale virksomheder med at løse konkrete forretningsudfordringer og som derudover fejrer 10-års jubilæum i år.  

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.07.2024SCM.dk

Virksomheder styrker it-sikkerhed med mærkningsordning

16.07.2024SCM.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup