Ny ordning giver flygtninge lageruddannelse

Et helt hold flygtninge bliver nu uddannet til lagerarbejdere. Det sker i forbindelse med en integrationsuddannelse hos AMU Fyn i Odense.

På uddannelsesinstitutionen AMU Fyn i Odense bliver et hold med 13 flygtninge uddannet til lager- og terminalarbejdere. Uddannelsen tager to år..

12.10.2016

SCM.dk

Til november begynder et hold bestående af 13 flygtninge på et IGU-forløb (Integrations Grund Uddannelsen) på AMU Fyn, som ligger i Odense og udbyder kurser for ledige og arbejdsmarkedet. Det skriver Dansk Industri på sin hjemmeside.

Læs også: Dansk logistikuddannelse samarbejder med Damco i Kina

Holdet bestod fra start af 20 personer, hvoraf 13 er gået videre i forløbet og nu skal til at indgå kontrakter med lokale virksomheder. Uddannelsen kræver et fagligt ordforråd på dansk, og efter to år kan flygtningene kalde sig lager- og terminalarbejdere.

”De er nødt til at have et vist niveau i dansk for at kunne arbejde på et lager. Mange steder får de besked gennem en øresnegl om, hvad de skal hente på lageret. Og de beskeder skal de kunne forstå”, siger Finn Ravn, der er uddannelseschef på AMU Fyns transportcenter.

På AMU Fyn vil de studerende således blive undervist i dansk og en række andre fag såsom lagerstyring og manøvrering med gaffeltruck.

IGU-forløbet

Uddannelsen varer to år, og sammenlagt modtager flygtningene undervisning i 20 uger, mens de arbejder i en virksomhed resten af tiden. Derefter skal de være klar til at indgå i virksomheden på lige fod med de andre medarbejdere eller påbegynde en uddannelse. Det er desuden et krav, at flygtningene har boet i Danmark i under fem år og er mellem 18 og 40 år.

Første hold i samme branche
Den fynske uddannelsesinstitution bliver den første, der uddanner et helt hold flygtninge på samme tid. Og vigtigt er det, at holdet uddanner sig inden for den samme branche, viser erfaringerne.

”Det er nødvendigt, at man kører hold, som uddanner til den samme branche. Det dur ikke at blande uddannelser til forskellige brancher sammen”, lyder det fra Finn Ravn.

IGU er en aftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter, som blev iværksat den 1. juli i år. Planen med forsøgsordningen er, at den skal løbe over de næste tre år.

Læs også: Vognmænd har svært ved at skaffe lærlinge

Forløbet på AMU Fyn er kommet i stand i et samarbejde med Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune.

- KLZ

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle