Ny rapport: Virksomheder er uvidende om klimaftrykket fra deres IT

Selv om de fleste virksomheder har bæredygtighed og klima højt på agendaen, overser mange mulighederne i mere bæredygtige IT-løsninger, konkluderer en rapport fra den globale it-konsulentvirksomhed Capgemini.

Til trods for, at det at sætte klimaomkostninger op overfor IT-omkostningerne kan hjælpe organisationer med at overskue og registrere deres IT-klimaaftryk, er det kun 27 procent, der i dag har en standardiseret praksis på området. Kun 23 procent anvender KPI’er til at følge og måle udviklingen i organisationens klimaaftryk. Arkivfoto..

04.08.2021

SCM.dk

Virksomheder er endnu ikke der, hvor de ser bæredygtig IT som en prioritet eller et redskab i deres generelle klimaindsats. Det konkluderer Capgemini Research Institute i en ny rapport*, der blandt andet viser, at kun 22 procent af de 1.000 virksomheder og organisationer i undersøgelsen forventer at nedbringe deres klimaaftryk via mere bæredygtige IT-løsninger indenfor de næste tre år.

Rapporten fra Capgemini viser også et tydeligt videnshul, når det kommer til virksomheders indsigt og fokus på klimaaftrykket fra deres IT. Blandt andet at mange savner viden om, hvordan de implementerer mere bæredygtige IT-løsninger og sætter ind over for klimaaftrykket for deres IT. Kun 6 procent af de undersøgte virksomheder har det, Capgemini definerer som et højt niveau af modenhed på bæredygtig IT.

“Skiftet over mod en mere bæredygtig hverdag og verden er helt central i dag - måske endda endnu mere her på bagkanten af Covid-pandemien. Det gælder også digitaliseringsagendaen, hvor mange virksomheder står over for at foretage store investeringer,” siger Claus Rydkjær, adm. direktør i Capgemini Danmark.

Læs også: Otte forsyningskæder udleder mere end 50 procent af verdens CO2

”Virksomheder og organisationer er nødt til at erkende og agere i forhold til de klimamæssige konsekvenser af den digitale virkelighed, vi lever i. Og vores rapport understreger, at det blandt andet bør ske ved at indtænke nye forretningsmodeller, der direkte er understøttet af mere bæredygtig IT og har et helhedsperspektiv på tværs af alle dele af forretningen,” tilføjer han.

Ud af de 1.000 adspurgte virksomheder i rapporten er det blot 29 procent, der i dag anvender redskaber til at bedømme og følge klimaaftrykket fra deres IT. Kun hver tredje svarer, at bæredygtig IT er sat på bestyrelsesagendaen.

Til trods for, at det at sætte klimaomkostninger op overfor IT-omkostningerne kan hjælpe organisationer med at overskue og registrere deres IT-klimaaftryk, er det kun 27 procent, der i dag har en standardiseret praksis på området. Kun 23 procent anvender KPI’er til at følge og måle udviklingen i organisationens klimaaftryk.

Endelig viser rapporten, at over halvdelen (52 procent) vil have teknologivirksomhederne til at inkorporere en bæredygtig dimension i deres produkter og løsninger. Hele 61% vil have tech-firmaerne til at hjælpe med at måle klimaaftrykket fra deres IT. Og så svarer 45 procent, at de er klar til at betale en merpris på op til 5 procent for mere bæredygtige IT-produkter og -løsninger.

- MTN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

05.07.2024SCM.dk

Ny supercomputer skal hjælpe Danmark med klima- og sundhedsudfordringer

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup