Ny supercomputer skal hjælpe Danmark med klima- og sundhedsudfordringer

En af verdens kraftigste AI-supercomputer kommer til Danmark og sætter danske virksomheder og udvikling på verdenskortet. Teknologien spænder bredt og kan hjælpe med at forstærke danske styrkepositioner inden for alt fra life science til den grønne omstilling.

Med den nye supercomputer er Danmark blevet endnu mere central i udviklingen af nye innovative løsninger. Foto: 123rf.com

05.07.2024

SCM.dk

Den teknologiske udvikling buldrer afsted – og her er Danmark ingen undtagelse. Nye teknologiske løsninger fra danske virksomheder er allerede i høj kurs på den globale scene. Og med den nye supercomputer er Danmark kun blevet endnu mere central i udviklingen af nye innovative løsninger. For dansk erhvervsliv og forskning får nemlig muligheden for at være helt fremme, når det kommer til at benytte den nye teknologi, som supercomputeren leverer.  

I forbindelse med etableringen af AI-supercomputeren i Danmark, og samarbejdet med NVIDIA, afholdes en konference hos Novo Nordisk Fonden, hvor AI-eksperter fra den offentlige og private sektor vil præsentere mulige projekter for computeren. Her vil NVIDIAs vicepræsident for sundhed, Kimberly Powell, fortælle om supercomputerens potentialer inden for sundhed.

Erhvervsminister Morten Bødskov:

”Danmark skal også i fremtiden være verdensførende på banebrydende forskning og have en konkurrenceevne helt i top. Det kræver et stålsat blik på nye muligheder for at spille danske styrkepositioner endnu bedre. Derfor er det en fjer i hatten til Danmark og til vores forskningsmiljø, at vi kan tiltrække en af verdens kraftigste AI-supercomputere. For det giver vores forskere en kæmpe fordel i arbejdet med at udvikle nye teknologier. Supercomputeren er et power tool, der rummer store kommercielle potentialer for alt fra nye sundhedsteknologier til og den grønne omstilling. De potentialer skal vi udnytte til at sikre, at det er danske løsninger, der løser fremtidens udfordringer”.

Uddannelses – og forskningsminister Christina Egelund:
”Perspektiverne i den nye AI-supercomputer er kæmpestore. Danske forskere og virksomheder vil få en unik adgang til computerkraft og software i en skala, som vi ikke har i dag. Den nye AI-supercomputer kan bidrage til, at forskning omsættes langt hurtigere til innovation og løsninger på store samfundsproblemer inden for for eksempel klima, rum og sundhed. Det er derfor et kæmpe scoop, at vi får en supercomputer af denne kaliber i Danmark, og det viser netop, at Danmark bliver valgt, fordi dansk forskning er i så høj kurs internationalt”.

Læs også: Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

Digitaliseringsminister og minister for ligestilling Marie Bjerre:
”Danmark har et stærkt digitalt udgangspunkt, men det er vigtigt, at vi fortsat griber mulighederne inden for digitalisering og særligt kunstig intelligens. Det sikrer, at vi forsat kan skabe vækst, velfærd og finde løsninger på vores store fælles udfordringer som klima og sundhed. Supercomputeren giver rigtig gode forudsætninger for, at vi kan skabe nye løsninger på vores fælles udfordringer”.

Kilde: Erhvervsministeriet

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

05.07.2024SCM.dk

Ny supercomputer skal hjælpe Danmark med klima- og sundhedsudfordringer

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup