Ny uddannelse i value chain management i Hovedstaden

Value chain management på Cphbusiness sætter fokus på bæredygtighed i hele værdikæden. Første hold studerende starter til sommer.

Den nye professionsbacheloruddannelse i value chain management på erhvervsakademiet Copenhagen Business Academy (Cphbusiness) i Kgs. Lyngby nord for København varer 3,5 år. Uddannelsen kommer omkring hele værdikæden med fokus på bæredygtighed, grøn omstilling og innovation. Foto: Copenhagen Business Academy

14.03.2024

SCM.dk

Om få måneder begynder det første hold studerende på professionsbacheloruddannelsen i value chain management på erhvervsakademiet Copenhagen Business Academy (Cphbusiness) i Kgs. Lyngby nord for København. Uddannelsen er en 3,5-årig videregående uddannelse, som kommer omkring hele værdikæden med fokus på bæredygtighed, grøn omstilling og innovation.

”Uddannelsen henvender sig især til virksomheder, der skal have mere gang i den grønne omstilling og bedre styr på deres værdikædeledelse i et bæredygtigt perspektiv. Det kan være virksomheder, som måske er en del af en global værdikæde, samarbejder på tværs af grænser og producerer i udlandet”, siger Line Louise Hansen, uddannelsesdirektør på Cphbusiness.

Uddannelsen i value chain management er oprettet for at imødegå de behov, erhvervsakademiet ser hos danske virksomheder. Heriblandt krav om ESG-rapportering.

”Det betyder, at de virksomheder, som vi uddanner til, har et øget fokus på hele værdikædeledelsen og på bæredygtighed. Både det grønne, men også for eksempel produktionsvilkår hos alle de underleverandører, der indgår i værdikæden. De miljømæssige og sociale mål står man som mellemstor virksomhed i Danmark i dag til regnskab for. Ikke blot for sin egen virksomhed, men hele værdikæden”, siger Line Louise Hansen og fortsætter: 

”Der er kommet og kommer meget mere lovgivning for transport, produktion, affaldshåndtering og alt muligt andet, så kompetencer inden for værdikædeledelse og procesoptimering, som uddannelsen netop giver, er superrelevante for de små og mellemstore virksomheder i Danmark, som vi uddanner til”.

Uddannelsen udbydes allerede på VIA i Aarhus og Horsens, men med åbningen af uddannelsen på Cphbusiness til sommer 2024 får også virksomheder i Region Hovedstaden adgang til dimittender med de efterspurgte kompetencer. 

82 procent af 203 virksomheder i Region Hovedstaden svarede i en Epinion-undersøgelse foretaget op til oprettelsen af uddannelsen i Lyngby, at de har behov for, at flere bliver uddannet med kompetencer inden for value chain management. 62 procent af virksomhederne forventer desuden, at det behov er endnu større om fem år. 

”En uddannelse, der vedrører procesoptimering i hele værdikæden og samtidig har stærkt fokus på bæredygtighed og grøn omstilling, vil være attraktiv, ikke kun for Copenhagen Chocolate Factory, men for virksomheder generelt, som står over for at skulle implementere de mange vigtige strategier inden for ESG med så stor hensyntagen til både effektivitet og økonomi som muligt”, skriver CEO for Copenhagen Chocolate Factory, Niels Østenkær, i en støtteerklæring til oprettelsen af uddannelsen på Cphbusiness. 

Selvom de første studerende fra professionsbacheloruddannelsen i value chain management på Cphbusiness først kan se frem til at dimittere om små fire år, så skal virksomhederne i Region Hovedstaden ikke vente så længe på at møde deres fremtidige medarbejdere. Alle uddannelser på erhvervsakademiet har samarbejde med erhvervslivet, og de studerende på value chain management vil i løbet af studiet arbejde med reelle problemstillinger fra branchen og komme i 20 ugers praktik på femte semester 

Læs også: Arbejdet stresser kvinder mere end mænd

Praktikken er obligatorisk og giver de studerende mulighed for at prøve deres faglighed af i en virksomhed og få erhvervserfaring under uddannelse. For virksomhederne giver praktikken mulighed for at møde potentielle fremtidige medarbejdere og understøtte uddannelse i branchen. Uddannelsens første hold begynder i august 2024. Adgangskrav er en Gymnasial uddannelse med matematik og engelsk på B-niveau. 

Kilde: Copenhagen Business Academy

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

18.04.2024SCM.dk

Logistikaktør går sikkerheden efter i sømmene

14.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

10.04.2024SCM.dk

Et væld af nye emballageformer står på spring i Danmark

09.04.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan vi klare os uden Kina?

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle