Nye konkurrenter på det danske konsulentmarked

Der er god grund til, at videnrådgiverne udvikler deres forretning. På den ene side stiller kunderne nye krav, og på den anden side gør medarbejderne. Kan danske videnrådgivere ikke honorere dette, så kan udenlandske konkurrenter.

Tata Consultancy Services vækster med mere end 20 procent per år i de nordiske lande. Foto: TCS.

07.04.2014

SCM.dk

Globaliseringen er ikke noget, der kommer. Og det er ikke noget, der kun foregår ude i verden. Det er her allerede, og danske videnrådgivere er ikke alene om at levere rådgivning i Danmark. Indiske Tata Consultancy Services, TCS og amerikanske Cognizant er dygtige. Og de leverer også i Danmark, og de er bare to eksempler. Der er flere derude, og helt sikkert flere på vej.

Inderne kommer til Danmark
TCS er et indisk konsulenthus, der er en del af det gigantiske konglomerat Tata Group. TCS beskæftiger 278.000 konsulenter fordelt på 44 lande heri blandt de nordiske lande – og 32,3 procent af TCS’ samlede medarbejderstab er kvinder. 

Læs også: Sådan får du mest værdi ud af supply chain-konsulenter

Konsulenthuset har været tilstede i beskedent omfang Danmark siden 1991, men investerer i øjeblikket meget i Danmark og de andre nordiske lande, hvor TCS har en vækst, der overstiger konsulenthusets globale vækst på 20 procent om året. De opererer inden for alle sektorer, alle teknologiområder og alle vertikaler.

Hør et interview med Tata Consultancy Services her

Amerikanerne kommer til Danmark
Cognizant er en stor amerikansk konsulentvirksomhed og en af verdens førende leverandører af informationsteknologi, konsulentydelse og outsourcing af forretningsprocesser med over 164.000 medarbejdere verden over. Virksomheden er en af verdens hurtigst voksende og én af kun en håndfuld virksomheder, der år efter år har formået at have en tocifret vækstrate i top og bund. Senest i tredje kvartal 2013, hvor virksomhedens omsætning steg til USD 2,31 mia.

En stigning på 21,9 % sammenlignet med samme kvartal sidste år, og en 6,7 procent stigning i forhold til andet kvartal af 2013. Også Cognizants danske afdeling vokser hurtigt og blev i 2013 nummer tre på Børsens Gazelleliste for Storkøbenhavn og nummer syv på landsplan.

Læs også: Konsulentmarkedet er i rivende udvikling

Cognizant har netop åbnet det, de kalder et Co-Creation Center i Danmark. Co-Creation handler om at inddrage viden fra alle kilder og skabe innovation i utraditionelle fællesskaber med kunder, uddannelsesinstitutioner, kolleger og konkurrenter på tværs af ekspertiseområder, et koncept som f.eks. LEGO forstår at mestre. Co-Creation handler også om at udnytte alle teknologiske muligheder til konstant at skabe forbedringer og øge virksomhedens innovationsgrad og markedsværdi. Co-Creation omfatter fx en online adgang til at søge på idéer eller få sparring fra Cognizants samlede globale skare af 164.000 konsulenter.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Logistikgiganter vil hæve temperaturen på køletransport

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup