Nye tal: Positive tendenser for engros- og detailhandlen i 2021’s Q3

Engros- og detailhandlen har for 3. kvartal i 2021 set en positiv udvikling i omsætningen, antallet af beskæftigede og antallet af konkurser. Det peger i retning af, at 2021 bliver et rekordår i form af rekordhøj omsætning, rekordmange beskæftigede og rekord få konkurser for både engroshandlen og detailhandlen.

Foto: 123RF.

04.02.2022

SCM.dk

Indenfor engroshandlen lander omsætningen for tredje kvartal i 2021 på 268 milliarder kroner, hvilket er den højeste kvartalsvise omsætning siden statistikkens oprindelse og slår altså rekorden fra andet kvartal i 2021. Det er en stigning på hele 13,8 procent sammenlignet med samme periode sidste år. 

Detailhandlens omsætningen i tredje kvartal 2021 er steget med 5,4 procent til 101 milliarder kroner, sammenlignet med samme periode året før. Selvom omsætningen ikke er helt på højde med den rekordhøje omsætning på 102 milliarder kroner for andet kvartal i 2021, er det fortsat en væsentlig fremgang i forhold til samme periode året før.  

Engroshandlen har set en rekordhøj omsætning 

Samtlige brancher har bidraget til den rekordhøje omsætning for engroshandlen. Der er dog store forskelle i, hvor stor fremgangen blandt brancherne har været. Det er i særlig høj grad engroshandel med husholdningsartikler, engroshandel med informations- og kommunikationsudstyr og branchen anden specialiseret engroshandel og ikke-specialiseret engroshandel, der med stigninger på henholdsvis 5,6 procent (+3,6 mia. kr.), 20,2 procent (+3,6 mia. kr.) og 33,4 procent (+20,1 mia. kr.), sammenlignet med samme periode sidste år, der har bidraget til den overordnede stigning indenfor engroshandlen for tredje kvartal i 2021. Derimod har branchen agenturhandel, med en stigning på blot 0,2 procent (+ 22 mio. kr.) for 2021’s tredje kvartal sammenlignet med samme periode sidste år, ikke bidraget betydeligt til den samlede udvikling indenfor engroshandlen.  

Udover de høje omsætninger, der har været indenfor engroshandlen, har der også været rekordmange beskæftigede og historisk set få konkurser. I tredje kvatal i 2021 har der været hele 150.612 fuldtidsbeskæftigede, hvilket er 2,48 procent højere end samme tid sidste år og blot 48 konkurser, hvilket er 30 procent færre sammenlignet med samme periode sidste år. 

Detailhandlen har set stigninger i omsætningen i samtlige underbrancher 

Det er set en stigning på tværs af alle underbrancher i detailhandlen, i forhold til samme periode sidste år. Dog er der store forskelle i, hvor meget underbrancherne har bidraget til den positive udvikling. Det er i særlig høj grad brancherne servicestationer og detailhandel med husholdningsudstyr i specialforretninger, der med stigninger på henholdsvis 19 procent (+1,6 mia. kr.) og 5 procent (+1,2 mia. kr.), sammenlignet med samme periode sidste år, har været medvirkende til stigningen i omsætningen indenfor detailhandlen for tredje kvartal i 2021. Hvorimod det mindste bidrag til væksten for detailhandlen kommer fra branchen detailhandel med informations- og telekommunikationsudstyr i specialforretninger, der har set en stigning på 3,7 procent (+0,038 mia. kr.) for 2021’s tredje kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.  

Fuldtidsbeskæftigelsen for detailhandlen er for 2021’s tredje kvartal ligeledes rekordhøj. Her har der været 136.598 fuldtidsbeskæftigede, hvilket ikke er set højere siden tredje kvartal i 2009, og er en stigning på 5,8 procent sammenlignet med samme periode sidste år.   

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

23.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Logistik i Grønland: Central styring sikrer effektivitet hos Pisiffik

23.02.2024SCM.dk

Vores tilgang til karriere og liv har ændret sig markant

21.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Mestergruppen har indgået en koncernaftale med Delfi Technologies om digital skilteløsning

20.02.2024SCM.dk

Flere håndværkere har en højere indkomst end akademikere

20.02.2024Global AGV

Sponseret

Overse ikke disse 5 tegn på, at du har brug for en Global AGV

19.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Københavns Maskinservice får hjælp af digitale prisskilte

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup