Nye tal: Positive tendenser for engros- og detailhandlen i 2021’s Q3

Engros- og detailhandlen har for 3. kvartal i 2021 set en positiv udvikling i omsætningen, antallet af beskæftigede og antallet af konkurser. Det peger i retning af, at 2021 bliver et rekordår i form af rekordhøj omsætning, rekordmange beskæftigede og rekord få konkurser for både engroshandlen og detailhandlen.

Foto: 123RF.

04.02.2022

SCM.dk

Indenfor engroshandlen lander omsætningen for tredje kvartal i 2021 på 268 milliarder kroner, hvilket er den højeste kvartalsvise omsætning siden statistikkens oprindelse og slår altså rekorden fra andet kvartal i 2021. Det er en stigning på hele 13,8 procent sammenlignet med samme periode sidste år. 

Detailhandlens omsætningen i tredje kvartal 2021 er steget med 5,4 procent til 101 milliarder kroner, sammenlignet med samme periode året før. Selvom omsætningen ikke er helt på højde med den rekordhøje omsætning på 102 milliarder kroner for andet kvartal i 2021, er det fortsat en væsentlig fremgang i forhold til samme periode året før.  

Engroshandlen har set en rekordhøj omsætning 

Samtlige brancher har bidraget til den rekordhøje omsætning for engroshandlen. Der er dog store forskelle i, hvor stor fremgangen blandt brancherne har været. Det er i særlig høj grad engroshandel med husholdningsartikler, engroshandel med informations- og kommunikationsudstyr og branchen anden specialiseret engroshandel og ikke-specialiseret engroshandel, der med stigninger på henholdsvis 5,6 procent (+3,6 mia. kr.), 20,2 procent (+3,6 mia. kr.) og 33,4 procent (+20,1 mia. kr.), sammenlignet med samme periode sidste år, der har bidraget til den overordnede stigning indenfor engroshandlen for tredje kvartal i 2021. Derimod har branchen agenturhandel, med en stigning på blot 0,2 procent (+ 22 mio. kr.) for 2021’s tredje kvartal sammenlignet med samme periode sidste år, ikke bidraget betydeligt til den samlede udvikling indenfor engroshandlen.  

Udover de høje omsætninger, der har været indenfor engroshandlen, har der også været rekordmange beskæftigede og historisk set få konkurser. I tredje kvatal i 2021 har der været hele 150.612 fuldtidsbeskæftigede, hvilket er 2,48 procent højere end samme tid sidste år og blot 48 konkurser, hvilket er 30 procent færre sammenlignet med samme periode sidste år. 

Detailhandlen har set stigninger i omsætningen i samtlige underbrancher 

Det er set en stigning på tværs af alle underbrancher i detailhandlen, i forhold til samme periode sidste år. Dog er der store forskelle i, hvor meget underbrancherne har bidraget til den positive udvikling. Det er i særlig høj grad brancherne servicestationer og detailhandel med husholdningsudstyr i specialforretninger, der med stigninger på henholdsvis 19 procent (+1,6 mia. kr.) og 5 procent (+1,2 mia. kr.), sammenlignet med samme periode sidste år, har været medvirkende til stigningen i omsætningen indenfor detailhandlen for tredje kvartal i 2021. Hvorimod det mindste bidrag til væksten for detailhandlen kommer fra branchen detailhandel med informations- og telekommunikationsudstyr i specialforretninger, der har set en stigning på 3,7 procent (+0,038 mia. kr.) for 2021’s tredje kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.  

Fuldtidsbeskæftigelsen for detailhandlen er for 2021’s tredje kvartal ligeledes rekordhøj. Her har der været 136.598 fuldtidsbeskæftigede, hvilket ikke er set højere siden tredje kvartal i 2009, og er en stigning på 5,8 procent sammenlignet med samme periode sidste år.   

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

02.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

22 af verdens største virksomheder er enige: Farvel stregkode – og velkommen QR-kode fra GS1

28.06.2024SCM.dk

Strøm og fjernvarme blev grønnere sidste år

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup