Nyt intelligent værktøj udregner klimadata for elektronikprodukter

Den førende digitale markedsplads for genanvendt elektronik, Refurbed, lancerer nu en regnemodel, som frigiver klimadata for hele 10.000 velkendte elektronikprodukter. Det skal bane vejen for virksomheders cirkularitet, transparens og enklere ESG-rapportering.

”Elektronik er en af de allerstørste klimasyndere. Så vi håber, at regnemodellen og det kæmpestore datasæt præger virksomheder mod mere bæredygtig adfærd. Klimaet har akut brug for, at virksomheder skaber gennemsigtighed i rapporteringen og over for forbrugerne, men også selv genovervejer indkøb af ny elektronik”, siger Emma Jefelt, Refurbed Danmark. Foto: Refurbed

25.04.2024

SCM.dk

Modellen er udviklet i tæt samarbejde med det anerkendte forskningsinstitut Fraunhofer og har netop fået sin debut i en omfattende rapport. 
Med det intelligente værktøj har Refurbed og Fraunhofer udregnet data om CO2-udledning, vandforbrug og e-affald for 10.000 elektronikprodukter som for eksempel smartphones, computere og tablets. Det skal hjælpe virksomheder med at forstå og formidle, hvor meget ny elektronik forurener, og hvor meget de kan spare klimaet ved at investere i genanvendt elektronik i stedet. 
”Elektronik er en af de allerstørste klimasyndere. Så vi håber, at regnemodellen og det kæmpestore datasæt præger virksomheder mod mere bæredygtig adfærd. Klimaet har akut brug for, at virksomheder skaber gennemsigtighed i rapporteringen og over for forbrugerne, men også selv genovervejer indkøb af ny elektronik”, siger Emma Jefelt, Refurbed Danmark. 
De kommende år byder på EU-lovgivning, der stiller nye og store krav til virksomheders bæredygtighedsrapportering. Det nye regneværktøj fra Fraunhofer og Refurbed kan gøre den kommende lovgivning til en mindre mundfuld.

”Vi er faktisk glade for, at EU ånder virksomheder i nakken med nye ESG-rapporteringskrav og digitale produktpas, selvom det kræver tid og ressourcer. Refurbeds’ nye værktøj giver dansk erhvervsliv mulighed for at gå forrest og letter samtidig rapporteringsprocessen. Og så er der jo ingen grund til at vente på krav fra EU, når vi både har data og regnemodellen klar”, siger Emma Jefelt, Refurbed Danmark. 

Den kommende EU-lovgivning betyder, at stort set alle markedsførte produkter i Europa skal have et digitalt produktpas, som giver indblik i produkters bæredygtighedsdata. Ligesom ESG skal integreres i alt fra store til små virksomheder.  
Rapporten, der baserer sig på et pilotstudie fra 2023, sammenligner CO2-udledning, vandforbrug og elektronikaffald mellem nye og renoverede elektronikprodukter.

Læs også: Robotter gør en arbejdsplads mere effektiv og attraktiv

Den nye regnemodel er ISO-certificeret, tager højde for hele produktets livscyklus og afslører, at der er endnu større klimagevinster ved genanvendt elektronik end hidtil antaget. 

Klimabesparelserne varierer på tværs af modeller og produktkategorier. Her er et udsnit af klimabesparelserne for de mest udbredte produkter sammenlignet med fabriksnye modeller.

iPhone 12

  • CO2-besparelse: 82 procent 
  • Vandbesparelse: 88 procent 
  • E-affald: 76 procent 

Macbook Pro

  • CO2-besparelse: 73 procent 
  • Vandbesparelse: 75 procent 
  • E-affald: 89 procent 

iPad Pro 6

  • CO2-besparelse: 82 procent 
  • Vandbesparelse: 92 procent
  • E-affald: 97 procent 

Kilde: Refurbed

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

24.05.2024SCM.dk

Matematiske modeller kan give energibesparelser på op til 20 procent

24.05.2024SCM.dk

Bliv klogere på brug af kunstig intelligens i jeres forsyningskæde

23.05.2024SCM.dk

Ny alliance vil udvikle nye danske ChatGPT’er

22.05.2024SCM.dk

90 millioner kroner skal styrke dansk tech innovation

21.05.2024SCM.dk

Milliarder skal forgylde fremtidens kvanteteknologi

20.05.2024Columbus

Sponseret

The Retailer's Guide to 2024 - Loyalty, brand identity, and time matter

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup