Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

Danske Wheel Restore er ved at revolutionere en vigtig del af bilindustrien. Et partnerskab med Schneider Electric har nemlig resulteret i et innovativt opgør med "brug-og-smid-væk"-kulturen for slidte og ridsede alufælge.

Foto: 123rf.com

27.05.2024

SCM.dk

Det globale marked for alufælge til biler er enormt, og det samme er CO2-aftrykket. Udvinding af aluminium, fremstilling og til sidst bortskaffelse af ridsede og ødelagte fælge koster hvert år dyrt i det globale klimaregnskab.

Men i Støvring syd for Aalborg er en innovativ, dansk virksomhed med et solidt fodfæste i udstyr og koncepter til autobranchen godt i gang med at revolutionere den grønne omstilling i et marked, som hidtil har været kendetegnet ved en "brug-og-smid-væk"-tilgang.

På blot fire år har Wheel Restore oplevet en helt utrolig omsætningsvækst på 411 procent og er nu repræsenteret i 80 lande verden over med den patenterede danske teknologi.

Wheel Restores teknologi gør det nemlig muligt helt enkelt og hurtigt at reparere og genbruge alufælge, der tidligere stod til at ende på genbrugspladsen.

Himmerland-virksomheden har med Schneider Electric som partner udviklet to banebrydende maskiner til at restaurere de beskadigede alufælge, så de fremstår helt nye og kan genanvendes med det samme.

På en vækstrejse sammen

Opskriften på den nordjyske succes er en stærk kombination af innovation, klimafokus, markedsforståelse og den nyeste automations- og robotteknologi fra Schneider Electric.

"Vi er på en vækstrejse sammen med Schneider Electric, og potentialet er enormt. Siden vi byggede de første maskiner i 2020, er det gået rigtigt stærkt. Vi er til stede i 80 lande, og vi fordobler salget fra år til år," siger Henrik Bro Christensen, der er grundlægger og administrerende direktør i HBC Group.

HBC Group er paraply for Wheel Restore og tre andre virksomheder med fokus på værkstedsbranchen: HBC System, HBC Coating og Repair2Care Danmark.

"Hidtil har man ikke kunnet reparere og restaurere alufælge, når de først har fået hakker og ridser, som næsten alle fælge jo får, især når de er i nærkontakt med kantstene. Rigtig mange ridsede fælge bliver derfor smidt ud, og det er jo ikke godt for miljøet," siger Henrik Bro Christensen.

Indstillet til teknologi-pris

Maskinerne, der blot fylder 1x1x2 meter, kan der findes plads til på alle værksteder – både i ind- og udland. 

"Vores virksomheder deler visionen om at udvikle løsninger, der hjælper med at accelerere den grønne omstilling. Sammen har vi udviklet et koncept, hvor alle vinder: Klimaet bliver sparet for mange tons CO2-udledning, værkstederne kan udvide deres forretning med nye services, og slutkunderne - bilejerne - sparer penge, når de ikke skal smide deres skrammede fælge ud og købe nye," siger Jan Kaihøj, vice president for Schneider Electrics industri-forretning i Norden og Baltikum.

"Vi er en virksomhed med store, globale ambitioner. Derfor har vi brug for en stærk og pålidelig partner, der kan understøtte os hele vejen på vores vækstrejse, og som er til stede på alle de markeder, vi er på ude i verden. Den partner har vi i Schneider Electric," siger Henrik Bro Christensen.

Støvring-virksomheden er lige nu indstillet til Dansk Robot Netværks (DIRA) Teknologipris, der uddeles den 30. maj og gives til et nyt og unikt produkt, der er et resultat af udnyttelse af ny teknologi, ligesom virksomheden er udvalgt som en af 2024's 50 "Børsen Bæredygtig Cases'.

- EHS

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

13.06.2024SCM.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

12.06.2024SCM.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

12.06.2024Descartes

Sponseret

Sanktioner kan være en udfordring for dem, der arbejder med transport og logistik

11.06.2024SCM.dk

Danskerne er trætte af produkter i dårlig kvalitet

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup