Nyt program skal fremme bæredygtig produktion

Afkobling 2030 er en forening, der er sat i verden for at fremtidssikre danske produktionsvirksomheder via omstilling til bæredygtig produktion. Her skal produktionsvirksomhedernes konkurrenceevne styrkes gennem deres evne til at reducere klima- og miljøaftryk. Den nye bestyrelse skal sikre programmets langsigtede strategiske retning og målsætning.

Afkobling 2030’s nye bestyrelse bestående af forperson, Hanne Harmsen, Vicedekan på CBS (midten th.) og næstformand, Peter Trillingsgaard, Direktør i DI Produktion (midten tv.). På billedet ses øvrige bestyrelsesmedlemmer og nøglepersoner, der er ansvarlige for programmets udvikling og drift. Foto: Dansk Design Center

29.01.2024

SCM.dk

Afkobling 2030 er finansieret og søsat af Industriens Fond og foreningen drives i et samarbejde mellem seks danske organisationer: Alexandra Instituttet, Dandy Business Park, Dansk Design Center, FORCE Technology, Teknologisk Institut og Trekantområdet Danmark. Nu skydes året i gang med en ny bestyrelse, der giver programmet et yderligere solidt rygstød.

”Med Afkobling 2030 har vi sat gang i en grøn bevægelse i dansk erhvervsliv. Først i Trekantområdet – og senere i hele det industrielle Danmark. Det er en stor og vigtig opgave, som vi med etableringen af den nye bestyrelse og foreningen Afkobling 2030 giver opbakning til. I bestyrelsen sidder nu et hold stærke ambassadører fra både forskningsverdenen og erhvervslivet, og de har nu en vigtig opgave i aktivt at udbrede kendskabet til Afkobling 2030 og sætte omstillingen i SMV’erne op i gear”, siger Thomas Hofman Bang, Direktør i Industriens Fond.

I bestyrelsen sidder:

•   Hanne Harmsen, Vicedekan, CBS - Forperson

•   Peter Trillingsgaard, Direktør, DI Produktion - Næstformand 

•   Anders Bang Kiertzner, Director, Lendager - Bestyrelsesmedlem

•   Anita Friis Sommer, Head of Sustainable Operations, LEGO Group - Bestyrelsesmedlem

•   Helle Vingolf, CEO, RC Plast - Bestyrelsesmedlem

•   Jan Søndergaard, Stifter af Jan Søndergaard Aps - Bestyrelsesmedlem

•   Mette Line Braad, Erhvervsjurist - Bestyrelsesmedlem

“Det er en kæmpe fornøjelse at træde ind i en bestyrelse, som er sammensat af så ekstraordinært erfarne, kreative, ambitiøse mennesker med grøn omstilling som et stærkt fælles referencepunkt”, fortæller bestyrelsesforperson, Hanne Harmsen, som til daglig er Vicedekan for CBS - Copenhagen Business School’s afdeling for grøn omstilling.

“Konstruktionen med en uafhængig bestyrelse giver mulighed for et strategisk udviklingsrum. Afkobling 2030 er et ambitiøst, komplekst og langsigtet program. Min ambition på bestyrelsens vegne er, at vi har kontinuerlig fokus på resultaterne, men med en agil og eksperimenterende arbejdsform”, uddyber Hanne Harmsen. 

Danmarks produktionsvirksomheder og deres værdikæder spiller en vigtig rolle i omstillingen til et bære- og konkurrencedygtigt samfund. Men kun 10-16 procent af virksomhederne arbejder dedikeret med den bæredygtige og cirkulære omstilling. Og kun 4 procent dokumenterer arbejdet i det afgørende Scope 3 - de indirekte udledninger, også omtalt som værdikædeudledninger, der kan udgøre op til 90 procent af en virksomheds samlede udledning (Kilde: Dansk Industri).

Det skal Afkobling 2030 være med til at lave om på. Det er nemlig missionen, at Danmark går i front og viser vejen for fremtidens bæredygtige produktion.

Med missionen kommer en ambitiøs og konkret målsætning: I 2030 har 3.600 danske produktionsvirksomheder påbegyndt arbejdet med afkobling og bæredygtig omstilling. 650 virksomheder har nedbragt deres klima- og miljøaftryk og igangsat nye bæredygtighedsintiaitiver helt ude i værdi- og forsyningskæderne.

For at nå målet kræver det nye måder at samarbejde på - særligt på tværs af værdikæder, fagligheder og tidligere tiders konkurrentlandskaber.

“Det er med stor begejstring, at vi byder velkommen til programmets nye bestyrelse. Det er en bestyrelse, som partnerskabet er meget stolte af, og som vi tror på kan løfte programmet til nye højder. Dertil er det en bestyrelse, som har en divers og dyb faglighed inden for bæredygtighed, forretningsudvikling, design og produktion med kendskab til både det regionale og nationale landskab, som vi glæder os til at aktivere og lære fra”, siger Julie Hjort fra DDC - Dansk Design Center, som er programansvarlig for Afkobling 2030.

Læs også: Månedens udfordring: Rutineret hold springer ud som startup

Afkobling 2030 stiller med et hold af eksperter med bred og dyb viden indenfor bæredygtig produktion, cirkulær økonomi, innovation og forretningsudvikling. Sammen med lokale og nationale erhvervs- og innovationsaktører står de klar til at hjælpe virksomheder igennem det komplicerede arbejde med at skabe en bæredygtig virksomhed på tværs af hele værdi- og forsyningskæden.

Det sker gennem programmets lokalt forankrede og specialiserede ‘labs’, der hjælper virksomheder med at eksperimentere, udvikle og teste bæredygtige løsninger, giver dem adgang til nye netværk, 1:1 ekspertrådgivning og kompetenceudvikling gennem konkrete værktøjer.

/ PiB

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.02.2024SCM.dk

ICS vil chikane og mobning til livs

22.02.2024SCM.dk

NGO: Lange udsigter til grøn skibsfart

20.02.2024Global AGV

Sponseret

Overse ikke disse 5 tegn på, at du har brug for en Global AGV

19.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Københavns Maskinservice får hjælp af digitale prisskilte

15.02.2024TrueCommerce

Sponseret

SAP Excellence Day 2024

14.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Mød os på Retail Ready 2024!

13.02.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Ilva case - Slimstock Nordic

12.02.2024Blue Yonder

Sponseret

Blue Yonder Acquires Flexis, a Leader in Manufacturing and Supply Chain Planning Technology

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup