Odense Robotics StartUp Fund er blandt Europas bedste

Den britiske avis Financial Times har kåret Europas bedste startup hubs og accelerator programmer. Med på listen er Odense Robotics StartUp Fund og dens inkubator ved Teknologisk Institut.

Odense Robotics StartUp Fund og Teknologisk Institut er samlet set placeret som nummer 36 på en prestigefuld liste, som rummer i alt 125 hubs fra 21 lande. Foto: Odense Robotics

18.03.2024

SCM.dk

Financial Times og Sifted har offentliggjort en liste over Europas bedste startup hubs og accelerator programmer i samarbejde med analysebureauet Statista. Odense Robotics StartUp Fund og dens inkubator ved Teknologisk Institut er samlet set placeret som nummer 36 på listen, som rummer i alt 125 hubs fra 21 lande. 

”Mange aktører har arbejdet hårdt og længe for at give robot- og dronestartups de bedste betingelser for at vokse som en del af robotmiljøet her i Odense, Danmark. Vi har længe vidst, at vi har et stærkt tilbud med Odense Robotics StartUp Fund og inkubator hos Teknologisk Institut. Med denne nye liste fra Financial Times er det nu officielt, at vi er en af de bedste hubs for robot- og dronestartups i Europa. Det er en blåstempling af fondens unikke tilbud og resultatet af det stærke samarbejde i det danske robotøkosystem”, siger Søren Elmer Kristensen, CEO i Odense Robotics.

Gennem Odense Robotics StartUp Fund kan robot- og dronestartups fra Danmark og udlandet få adgang til kapital, unik brancheviden og et internationalt anerkendt inkubationsmiljø hos Teknologisk Institut i Odense. Derudover får de sparring fra blandt andet fondens stiftere, som på baggrund af deres dybe indsigt i industrien agerer som mentorer. Det er en succesfuld opskrift, der gør innovation til forretning.

”Vi ønsker at gøre vejen fra idé til markedsparat teknologi lettere for spirende robotiværksættere. Vi er derfor sammen med vores samarbejdspartnere i Odense Robotics utrolig stolte af denne internationale anerkendelse. At vi kan sætte Teknologisk Instituts robotspecialister og innovationsfaciliteter i spil på en måde, som tiltrækker ikke kun Danmarks bedste robotidéer, men også dem uden for landets grænser, kommer ikke kun de nye virksomheder til gavn, men hele samfundet”, siger direktør Anne-Lise Høg Lejre fra Teknologisk Institut.

Læs også: Varslingstjeneste afslører digitale sårbarheder

Mere end 2.000 hubs i Europa er blevet inviteret til at deltage og efterfølgende tildelt en score på baggrund af vurderinger fra alumne, investorer, entreprenører og forskere. Alumne er blevet bedt om at vurdere på baggrund af følgende kriterier: Mentorer, sparring til forretningsudvikling, netværk, funding, infrastruktur og vejledning omkring juridiske spørgsmål.

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

08.04.2024SCM.dk

Forskere efterlyser bæredygtig og ansvarlig AI-udvikling

02.04.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om elektronisk fakturering i Belgien

26.03.2024SCM.dk

Cybersikkerhed fylder arbejdslivet for mange

26.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Elektronisk fakturering i Tyskland

25.03.2024SCM.dk

Pallerobot revolutionerer pallehåndtering med kunstig intelligens

22.03.2024Industriens Fond

Sponseret

‘Hackerene kender systemet bedre end dem, der har lavet dem’

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle