Optimate overtager ERP-forretning af nordjysk IT-virksomhed

ERP-konsulentforretningen hos virksomheden Systemate er blevet overtaget af Optimate og skal give forretningen styrkede teknologiske kompetencer og understøtte en bredere kundeflade.

René J. Frøkjær fra Optimate (th.) og Jess Kristensen fra Systemate (tv.) giver en coronareglementeret albue på det nye aftale om overtagelse. Foto: Optimate.

04.05.2020

SCM.dk

Systemates konsulentforretning, der arbejder med Dynamics AX/365 FO, er per 1. maj nu blevet sammenlagt med Optimates nuværende forretning i Aalborg, og skal skabe en endnu mere slagkraftig konstellation i det nordjyske. 

Læs også: ”Vi skal ikke være ERP-selskabet, der bliver hacket!”

"Kundernes behov indenfor ERP-området bliver stadigt mere komplekse, og ved at sammenlægge de to forretninger, vil vi kunne udvide vores ydelser, og dermed endnu bedre kunne understøtte vores kunders forretningsmæssige behov”, siger CEO René J. Frøkjær fra Optimate.

Med opkøbet vil Optimate kunne få styrket sine kompetencer inden for blandt andet IoT, Machine Learning og RPA Software. Teknologier, der i stigende grad efterspørges i industrien i takt med cloud-løsninger som ERP, BI, CRM og lignende vinder indpas.

Et godt match
I ultimo 2019 valgte Systemate at fokusere sin indsats på softwareløsninger, hvor opkøbet skal understøtte virksomhedens ambitioner om kundernes digitalisering, og være med til at automatisere forretningsprocesser, der taler sammen med forskellige IT-løsninger.

”Systemate valgte da at afdække muligheden for, at finde en ny ejer til vores ERP-forretning, som dels vores medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere kunne være trygge ved og se en fremtid i. Optimate blev ret hurtig vores første valg, og jeg er glad for, at vi i dag kan give stafetten videre til Optimate”, siger CEO for Systemate, Jess Kristensen.

Selvom der hersker usikkerhed i markedet, så var opkøbet en mulighed, som Optimate ikke kunne lade glide ud mellem fingrene. 

"Vi er virkelig glade for det her opkøb. Opkøbet bærer mange synergier med sig, og det er også derfor, vi har foretaget denne investering nu på trods af den igangværende corona-situation”, siger René J. Frøkjær. Foto: Optimate..

"Vi er virkelig glade for det her opkøb. Opkøbet bærer mange synergier med sig, og det er også derfor, vi har foretaget denne investering nu på trods af den igangværende corona-situation”, siger René J. Frøkjær og tilføjer:

"Vi har undervejs i købsprocessen haft vores overvejelser om, hvorvidt vi skulle fortsætte, men det her var for godt til ikke at gennemføre det. Vi har været meget selvsikre omkring, at det var det rigtige valg – og det gælder både omkring medarbejder og kunder”.

Stærke inden for kompleks logistik og produktion
De virksomheder, der i dag er kunder i Systemates ERP-forretning, overgår til Optimate, og vil fremover have muligheden for at drage fordel af en noget større leverance- og supportorganisation.

Begge virksomheder har gennem årene leveret indenfor områderne kompleks logistik og produktion, og dermed er der udover markedsmæssig synergi, også kompetencemæssigt et godt fit mellem de to forretninger. 

”Det at kunne levere præcist, hurtigt og med høj kvalitet har igennem årene været et varemærke for Optimate, og det er samme indtryk vi som konkurrent har af Systemate”, siger René J. Frøkjær.  

Læs også: Coronakrisen giver plads men også hovedbrud for transport- og logistikbranchen

Af samme årsag forventer René J. Frøkjær da også, at sammenlægningen af de to forretninger vil foregå gnidningsfrit. 

- HCL

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup