Post Danmark vil være dansk e-handels silkevej

Etableringen af et nyt samarbejde med China Post om dansk e-handel i Kina er på chefkonsulent Poul Skovgaards aktuelle dagsorden.

14.04.2014

SCM.dk

80-90 procent af al onlinehandel i Kina foregår via store handelsportaler som ule.com, oplyser chefkonsulent i Post Danmark, Poul Skovgaard. Foto: Post Danmark. .

Post Danmark har indgået en aftale med China Post om at repræsentere den store kinesiske e-handelsplatform ule.com, der er delvist ejet af det kinesiske postvæsen, i Danmark.

Meningen med samarbejdet er, at danske e-handelsbutikker via Post Danmark får adgang til den attraktive salgskanal.

Chefkonsulent Poul Skovgaard står for at drive projektet, og han ser et gigantisk potentiale for de danske e-handlere.

Læs også: E-handel vender op og ned på pakkerne i Post Danmark

”Kina er ikke længere blot hele verdens producent, men også konsument. Der er en stigende efterspørgsel på danske varer i Kina, og i den sammenhæng er e-handel interessant”, siger Poul Skovgaard, der forklarer, at e-handlen i Kina mestendels foregår via store handelsportaler, blandt andet fordi de kinesiske myndigheder vil sikre varernes ægthed.

”Vores løsning er især interessant for mindre og mellemstore danske e-handlere, fordi det både giver nem adgang til markedet og en direkte salgskanal. En af de udfordringer, du har på det kinesiske marked, er at få pengene ud. Det kræver normalt, at man er etableret i landet som selskab, men det behøver du ikke med denne løsning”. 

Mere tilgængeligt marked  
Aftalen mellem China Post og Post Danmark indebærer, at danske e-handlere, samtidig med at de får deres varer på ule.com, vælger Post Danmark som distributør.

”Aftalen hænger nøje sammen med logistikken, så hele forudsætningen er, at vi repræsenterer ule.com her i landet. Vi forsøger med projektet at gøre det kinesiske marked, der tæller cirka 350 millioner online-shoppere, mere tilgængeligt, og vores plan at indgå en partnerskabsaftale med e-handlerne, hvor vi og vores samarbejdspartnere hjælper med juraen og oversættelse til kinesisk”, siger Poul Skovgaard.

Læs også: SCM-profilen: Vokseværk i Post Danmark Logistik

Projektets køreplan består af to faser, fortæller han. Først skal der lanceres et dansk område med i første omgang 10-12 e-handlere på ule.com, og i efteråret skal modellen skaleres op.

”Fra Post Danmarks side er vi naturligvis interesseret i at få flest mulig e-handlere med. Men valget af e-handlere sker blandt andet fra nogle produktkategorier, der opfylder den kinesiske lovgivning, der for eksempel ikke muliggør forsendelse af let fordærvelige fødevarer”. 

Tak til H.C. Andersen  
E-handlere i New Zealand og Australien er allerede repræsenteret på ule.com. I løbet af 2014 kommer Tyskland og Italien også med. At Danmark bliver det femte land på handelsportalen, kan vi ifølge Poul Skovgaard takke H.C. Andersen for.

Om Poul Skovgaard

Uddannelse: Cand.merc. fra CBS, speditør.
Tidligere job: Marketings- og innovationschef i DB Schenker, chef for pakkedivisionen i Post Danmark.
Fritid:  Musik, sport, rejser.

 

Læs også: Post Danmark er klar til grøn distribution med 50 nye elbiler

”Alle kinesiske skolebørn kender hans eventyr, og det medvirker til, at danske produkter er højt på skalaen i en kinesers bevidsthed”.

Det er især danske produkter som tøj, kosmetik, sundhedspleje, mælkepulver og smykker, som Post Danmark forventer, at kineserne vil købe online.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

08.12.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

08.12.2023TECSYS A/S

Sponseret

Modernisering og effektivisering af distribution gennem Tecsys Transport Management System

01.12.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Supply chain planning er 90 procent mennesker

27.10.2023SCM.dk

Udviklingen af demand planning står bomstille

24.10.2023SCM.dk

Tre stærke egenskaber ved supply chain planlægning

13.10.2023SCM.dk

Vi skal undre os sammen på tværs for at blive bedre

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup