FedEx-robot skal levere varer direkte til kunderne inden for samme dag

FedEx' nye autonome leveringsløsning, FedEx SameDay Bot, skal sikre detailhandlerne en hurtig løsning til dør til dør-leveringen i lokalområdet.

FedEx SameDay Bot er designet til at køre på fortove og langs veje. For at det ikke skal medføre ulykker, har den fået indbygget avanceret teknologi. Illustration: FedEx..

28.02.2019

SCM.dk

Kundernes behov for leveringsløsninger ændrer sig hurtigt. For at følge med udviklingen har FedEx netop annonceret sit nye autonome leveringsapparat, som de har givet navnet FedEx SameDay Bot.

FedEx’ robot vil gøre det muligt for detailhandlerne at tage imod en ordre fra deres nærmeste kunder og levere den direkte til enten hjemmet eller forretningen inden for samme dag. På den måde skal løsningen være svaret på hurtig last-mile-levering.

Læs også: Hackerangreb og orkanen Harvey koster FedEx dyrt

”FedEx SameDay Bot er designet til at ændre den lokale levering, og den skal hjælpe detailhandlerne med at håndtere kundernes stigende forventninger. Løsningen er en milepæl i bestræbelserne efter løsninger på den komplekse og omkostningstunge levering på den sidste kilometer inden for samme dag, der samtidig også er både sikker og miljøvenlig”, siger vicepræsident i FedEx, Brie Carere.

FedEx SameDay Bot vil gøre det muligt for detailhandlerne at tage imod en ordre fra deres nærmeste kunder og levere dem direkte til enten hjemmet eller forretningen inden for samme dag. Foto: FedEx..

Den nye leveringsløsning, der i natur minder om Starships produkt, er udviklet i samarbejde med DEKA Development & Research Corp. og dets grundlægger Dean Kamen, der tidligere har skabt teknologier som iBot Personal Mobility Device og Segway.

Robotten er designet til at bevæge sig på fortove og langs veje. For at sikre leveringen har den fået integreret flere teknologiske løsninger bl.a. teknologi fra iBot, avanceret teknologi som LiDar samt en mængde kameraer, der gør det muligt for den udledningsfri og batteridrevne 'bot at være opmærksom på sine omgivelser.

Til at opdage og undgå forhindringer på ruten er teknologierne koblet op med machine learning-algoritmer, der også gør det muligt at vælge en sikker vej samt at følge gældende vej- og sikkerhedsregler. Proprietær teknologi gør desuden SameDay-robotten velegnet til at navigere på ujævne overflader, kantsten og trappetrin.

Skal testes på udvalgte markeder
FedEx vil i løbet af sommeren teste SameDay Botten på udvalgte markeder som Memphis, selvom de endnu afventer endelig godkendelse fra byerne.

”Vi kunne ikke være mere lykkelige over, at FedEx har valgt sin hjemby som en af pilotbyerne for denne revolutionerende innovation. Vi ser frem til at samarbejde med FedEx om fortsat at introducere teknologier, der kan hjælpe med at forbedre livskvaliteten i vores samfund”, siger Memphis’ borgmester, Jim Strickland.

De første forsøg vil involvere leveringer mellem udvalgte FedEx Office-lokationer. FedEx Office tilbyder i øjeblikket sin SameDay City-service, der opererer på 32 markeder og 1900 byer og bruger FedEx-køretøjer og uniformerede FedEx-ansatte. FedEx-botten vil komplimentere SameDay City-servicen.

”Vi er glade for at kunne tilbyde denne teknologi til nye markeder og bedre support til vores kunder. De virksomheder, der har givet os feedback, har været afgørende i at sikre, at vi kigger mod fremtiden for e-handel”, siger præsident og CEO i FedEx Office, Brian Phillips.

Det er planen, at SameDay Bot skal støtte detailhandlere i flere segmenter. Allerede nu er der etableret samarbejder med virksomheder som AutoZone, Lowe’s, Pizza Hut, Target, Walgreens og Walmart. Blandt de virksomheder, der allerede har set prototypen, bliver den nye leveringsløsning da også godt modtaget.

”Vi er begejstrede over at samarbejde med de talentfulde hold hos FedEx og DEKA om denne revolutionerende nyskabelse. Da vi så FedEx SameDay-botten i aktion bekræftede det vores hold i, at den kan hjælpe med at forbedre vores service ved at tilbyde pålidelige, højeffektive leveringer til vores kunder”, siger præsident og CEO hos AutoZone, Bill Rhodes.

Læs også: FedEx og Boeing i samarbejde om ecoDemonstrator

FedEx SameDay Bot havde sin første offentlige optræden d. 26. februar på NBC i The Tonight Show med Jimmy Fallon. Prototypen vil nu blive finpudset for at leve op til sikkerhedsstandarder og regulering samt de specifikke behov fra kunderne.

- JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup