FedEx-robot skal levere varer direkte til kunderne inden for samme dag

FedEx' nye autonome leveringsløsning, FedEx SameDay Bot, skal sikre detailhandlerne en hurtig løsning til dør til dør-leveringen i lokalområdet.

FedEx SameDay Bot er designet til at køre på fortove og langs veje. For at det ikke skal medføre ulykker, har den fået indbygget avanceret teknologi. Illustration: FedEx..

28.02.2019

SCM.dk

Kundernes behov for leveringsløsninger ændrer sig hurtigt. For at følge med udviklingen har FedEx netop annonceret sit nye autonome leveringsapparat, som de har givet navnet FedEx SameDay Bot.

FedEx’ robot vil gøre det muligt for detailhandlerne at tage imod en ordre fra deres nærmeste kunder og levere den direkte til enten hjemmet eller forretningen inden for samme dag. På den måde skal løsningen være svaret på hurtig last-mile-levering.

Læs også: Hackerangreb og orkanen Harvey koster FedEx dyrt

”FedEx SameDay Bot er designet til at ændre den lokale levering, og den skal hjælpe detailhandlerne med at håndtere kundernes stigende forventninger. Løsningen er en milepæl i bestræbelserne efter løsninger på den komplekse og omkostningstunge levering på den sidste kilometer inden for samme dag, der samtidig også er både sikker og miljøvenlig”, siger vicepræsident i FedEx, Brie Carere.

FedEx SameDay Bot vil gøre det muligt for detailhandlerne at tage imod en ordre fra deres nærmeste kunder og levere dem direkte til enten hjemmet eller forretningen inden for samme dag. Foto: FedEx..

Den nye leveringsløsning, der i natur minder om Starships produkt, er udviklet i samarbejde med DEKA Development & Research Corp. og dets grundlægger Dean Kamen, der tidligere har skabt teknologier som iBot Personal Mobility Device og Segway.

Robotten er designet til at bevæge sig på fortove og langs veje. For at sikre leveringen har den fået integreret flere teknologiske løsninger bl.a. teknologi fra iBot, avanceret teknologi som LiDar samt en mængde kameraer, der gør det muligt for den udledningsfri og batteridrevne 'bot at være opmærksom på sine omgivelser.

Til at opdage og undgå forhindringer på ruten er teknologierne koblet op med machine learning-algoritmer, der også gør det muligt at vælge en sikker vej samt at følge gældende vej- og sikkerhedsregler. Proprietær teknologi gør desuden SameDay-robotten velegnet til at navigere på ujævne overflader, kantsten og trappetrin.

Skal testes på udvalgte markeder
FedEx vil i løbet af sommeren teste SameDay Botten på udvalgte markeder som Memphis, selvom de endnu afventer endelig godkendelse fra byerne.

”Vi kunne ikke være mere lykkelige over, at FedEx har valgt sin hjemby som en af pilotbyerne for denne revolutionerende innovation. Vi ser frem til at samarbejde med FedEx om fortsat at introducere teknologier, der kan hjælpe med at forbedre livskvaliteten i vores samfund”, siger Memphis’ borgmester, Jim Strickland.

De første forsøg vil involvere leveringer mellem udvalgte FedEx Office-lokationer. FedEx Office tilbyder i øjeblikket sin SameDay City-service, der opererer på 32 markeder og 1900 byer og bruger FedEx-køretøjer og uniformerede FedEx-ansatte. FedEx-botten vil komplimentere SameDay City-servicen.

”Vi er glade for at kunne tilbyde denne teknologi til nye markeder og bedre support til vores kunder. De virksomheder, der har givet os feedback, har været afgørende i at sikre, at vi kigger mod fremtiden for e-handel”, siger præsident og CEO i FedEx Office, Brian Phillips.

Det er planen, at SameDay Bot skal støtte detailhandlere i flere segmenter. Allerede nu er der etableret samarbejder med virksomheder som AutoZone, Lowe’s, Pizza Hut, Target, Walgreens og Walmart. Blandt de virksomheder, der allerede har set prototypen, bliver den nye leveringsløsning da også godt modtaget.

”Vi er begejstrede over at samarbejde med de talentfulde hold hos FedEx og DEKA om denne revolutionerende nyskabelse. Da vi så FedEx SameDay-botten i aktion bekræftede det vores hold i, at den kan hjælpe med at forbedre vores service ved at tilbyde pålidelige, højeffektive leveringer til vores kunder”, siger præsident og CEO hos AutoZone, Bill Rhodes.

Læs også: FedEx og Boeing i samarbejde om ecoDemonstrator

FedEx SameDay Bot havde sin første offentlige optræden d. 26. februar på NBC i The Tonight Show med Jimmy Fallon. Prototypen vil nu blive finpudset for at leve op til sikkerhedsstandarder og regulering samt de specifikke behov fra kunderne.

- JMA

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.02.2024SCM.dk

Flere håndværkere har en højere indkomst end akademikere

20.02.2024SCM.dk

Blue Water øger fokus på Afrika

19.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Københavns Maskinservice får hjælp af digitale prisskilte

15.02.2024TrueCommerce

Sponseret

SAP Excellence Day 2024

14.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Mød os på Retail Ready 2024!

13.02.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Ilva case - Slimstock Nordic

12.02.2024Blue Yonder

Sponseret

Blue Yonder Acquires Flexis, a Leader in Manufacturing and Supply Chain Planning Technology

12.02.2024SCM.dk

EU har sat kursen for grøn industri

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Consafe Logistics
Webinar
4 strategies to prepare your warehouse for 2024

In today's business environment, disruptions occur twice as often as four decades ago, adding complexity. Successfully navigating these changes gives companies a competitive edge. What does this mean for warehouse management, and how can warehouses stay ahead proactively?

Dato

21.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup