Robotlager bliver motor på Helsams rejse mod yderligere vækst

Et robotlager med 40 robotter skal føre Helsam Gruppen op i logistikkens superliga og hjælpe Danmarks førende helsekostbrand til at kapre yderligere markedsandele på især e-handel.

Helsam har historisk set været en engrosvirksomhed med salg til primært B2B-segmentet, men i 2019 søsatte virksomheden en strategi, der skal flytte Helsam til at blive en moderne handelsvirksomhed med salg til både B2B- og B2C-segmentet. Foto: 123RF.

19.05.2022

SCM.dk

Helsekostvirksomheden Helsam Gruppen opruster massivt i bestræbelserne på at forblive danskernes foretrukne leverandør af kosttilskud, produkter til personlig pleje og økologiske varer. 

Den Sønderborg-baserede virksomhed med både engros, webshops og fysiske butikker i hele landet har således foretaget en af sine største investeringer nogensinde i form af et Element Logic AutoStore-robotlager med 40 robotter, som fremover skal håndtere op imod 90 procent af Helsams produkter. 

Kontrakten med leverandøren Element Logic Danmark er underskrevet, og installationen af anlægget går i gang senere på året. 

"Vi vil gerne styrke vores position yderligere og stå knivskarpt inden for helsekostsegmentet. Og vi har ikke tænkt os at vige pladsen. Det er denne investering en understregning af", siger Kenneth Guldager, som er adm. direktør i Helsam Gruppen.

Har brug for en logistikmotor i ryggen 

Helsam har historisk set været en engrosvirksomhed med salg til primært B2B-segmentet, men i 2019 søsatte virksomheden en strategi, der skal flytte Helsam til at blive en moderne handelsvirksomhed med salg til både B2B- og B2C-segmentet – tillige med salg i både fysiske butikker og online. I den forbindelse opkøbte Helsam Gruppen samme år webshoppen Mecindo, der i dag er en del af Helsam-koncernen. 

Samtidig forventer Kenneth Guldager øget vækst de kommende år som følge af danskernes voksende appetit på bæredygtighed, sundhed og økologi. 

Læs også: Element Logic opkøber SDI Industries og udvider til USA og Latinamerika

"Vi har brug for en solid motor i ryggen for at understøtte den vækst, vi har været inde i, og som vi forventer fremadrettet. Det får vi med robotlageret, som samtidig skal gøre os i stand til at honorere kundernes stadigt skrappere krav til levering", siger Kenneth Guldager. 

Helsam Gruppen A/S omsatte for knap 429 mio. kr. i 2021. 

Agilitet, fleksiblitet og volumen er afgørende 

Fra lageret i Sønderborg skal de 40 lagerrobotter således stå for stort set alle varepluk og servicere både Helsam Gruppens engrossalg samt salg til private. Ikke mindst Helsam og Mecindo skal fremover stå for en stor del af væksten, herunder også i Norge og Sverige. 

"Vores satsning på e-handel giver en helt anden måde at plukke på end tidligere. Det handler om tempo og volumen og om at minimere tid og omkostninger per pluk, og her har vi brug for den effektivitet og fleksibilitet, som robotlageret fra Element Logic giver os", siger Kenneth Guldager. 

Element Logic leveret anlæg til en lang række danske virksomheder - herunder Proshop, Kids-world, Sanistål, Creative Company og Billig-arbejdstøj.dk. Element Logic Danmark har hovedsæde i Odense. 

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup