Sådan går det med SCM i 2019 - del 2

SCM.dk har spurgt 16 SCM-eksperter om, hvad der vil ske på SCM-banen i 2019. Svarene tyder på, at følgende tre områder fortsat vil fylde mest: data og digitalisering, S&OP og kompetenceudvikling samt strategi og innovation. Men i 2019 kommer der en ny dimension; samfund og miljø. De 16 eksperters bud er en guldgrube af inspiration til, hvordan du kan udvikle din forsyningskæde. Læs de næste fem input her.

15.01.2019

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Omera Khan, Professor Supply Chain Management, University of Agder og University of London: Mange usikkerheder skal håndteres

Udfordringer:
Stigende geopolitiske usikkerheder og udfordringer med at rebalancere væksten. Lurende handelskrige, Brexit og voksende tendens til protektionisme skaber store vanskeligheder. Evnen til at håndtere disse usikkerheder bliver en primær udfordring for supply chain-lederen i 2019.

Virkemidler:
De primære virkemidler bliver scenario planlægning samt en realistisk tilgang til at bygge robusthed og agilitet, som kan håndtere de uforudsete hændelser, som alle kan forvente vil ske.

Henrik Knak, Partner, Syncronic: 2019 bliver et BOS-år for SCM-lederen

Udfordringer:
SCM-lederen skal fortsat sikre høj effektivitet og lave omkostninger. Derudover vil 2019 byde på fokus på specielt tre ting (BOS): 1) Bæredygtighed i to varianter: CSR i såvel B2C som B2B - og en høj OTIF trods forstyrrelser og risici. 2) Orkestrering af den samlede værdikæde med fokus på integrated business planning og S&OP. 3) Skat i form af told og afgifter er en djævel, som ikke kun Trump anvender. Overalt i verden ændres vilkårene for et optimalt netværk af forsyning af råvarer, produktion samt service.

Virkemidler:
Evnen til at tænke strategisk og opbygge en optimal og fleksibel forretningsmodel bliver en kritisk kompetence for SCM-lederen i førende virksomheder. Finansielle kompetencer bliver i stigende grad centrale i optimeringen af kæden, ligesom evnen til at tiltrække og fastholde de bedste medarbejdere – globalt – afgør om, man vinder eller ej.

Jan Stentoft, professor, Department of Entrepreneurship and Relationship Management, Syddansk Universitet: Skab fælles fodslag på tværs

Udfordringer:
Det kommende år vil blive domineret af tre udfordringer: 1) At få skabt og fastholdt tværorganisatorisk alignment (fælles fodslag) mellem demand og supply processer. 2) At sikre de rette supply chain kompetencer er om bord. 3) At sikre virksomheden opererer på den rette it- og dataplatform.

Virkemidler:
De primære virkemidler til at håndtere de tre udfordringer er: 1) Sales & Operations Planning med fokus på både adfærd og datamodel. 2) Kompetenceafklaring – er der sammenhæng mellem strategiske krav og ressourcerne, der skal føre det ud i livet? 3) It- og dataparathed, assessment og strategisk udviklingsplan.

Esben Jansen, Vice President Supply Chain, Nissens Automotive A/S: Afvigelser og machine learning

Udfordringer:
Verden bliver mere og mere dynamisk, og antallet af udfordringer, der skal håndteres i hele værdikæden, stiger. Det er fx Brexit, handelsbarrierer, ressourcebegrænsninger (alt fra medarbejdere til råvarer tilgængelighed) etc. En af de store udfordringer i 2019 bliver at håndtere balancen i hele værdikæden og samtidig arbejde aktivt med at finde nye og innovative løsninger, der sikrer den gode kundeoplevelse.

Virkemidler:
Digitalisering vil forsat være af enorm betydning for at kunne håndtere denne udvikling. Den stigende kompleksitet kræver, at fokus skal være på håndtering af afvigelser, og at den intelligente ”machine learning” får lov til at udvikle sige i virksomhederne. Desuden skal der være stort fokus på fleksibilitet og omstillingsparathed, så der hurtigt kan reageres på ændringer i markedsforholdene.

John Gattorna, Supply Chain Thought Leader og modtager af CSCMP's Distinguished Service Award 2018: Kom i sync med dine markeder

Udfordringer:
Usikkerheder på markederne skaber voksende volatilitet, og supply chain ledere skal derfor finde nye måder at håndtere denne sårbare situation. Det kan ske ved at øge tempoet i beslutningsprocesserne og øge rytmen i organisationen. Jeg kalder dette for ”clockspeed”. Lykkedes det, kan virksomheder opnå synkronicitet med den eksterne volatilitet. Det vil betyde, at uoverenstemmelsen mellem interne og eksterne driftsvilkår vil blive reduceret, og det samme vil omkostningsniveauet.

Virkemidler:
Virkemidlerne til at øge clockspeed er mangfoldige. Det omfatter fx nye organisationsdesigns, re-engineering af processer, digitalisering i hele værdikæden og hurtigere beslutningsprocesser via modellering og udvikling af kulturen i virksomheden. Supply chain lederen skal krydse funktionsgrænser og gøre, hvad der kræves for at få hendes/hans forsyningskæde til at køre hurtigere hele tiden – og ikke kun fra ”sten til sten” som er meget dyrt.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om 2019

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

19.06.2024SCM.dk

DI Transport får ny bestyrelsesleder

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

13.06.2024SCM.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

12.06.2024SCM.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup