Sådan går det med SCM i 2019 - del 3

SCM.dk har spurgt 16 SCM-eksperter om, hvad der vil ske på SCM-banen i 2019. Svarene tyder på, at følgende tre områder fortsat vil fylde mest: data og digitalisering, S&OP og kompetenceudvikling samt strategi og innovation. Men i 2019 kommer der en ny dimension; samfund og miljø. De 16 eksperters bud er en guldgrube af inspiration til, hvordan du kan udvikle din forsyningskæde. Læs de sidste seks input her.

15.01.2019

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Anders S. A. Pedersen, Department manager, Logistics, BWSC (vinder af Supply Chain Prisen 2017): Skab en kultur der tænker på tværs

Udfordringer:
I global konkurrence med stadig stigende hastighed i produktudvikling er det nødvendigt at skabe en virksomhed, der evner hurtigt at dele erfaringer vedrørende behov for produkttilpasninger/-ændringer. En moderne supply chain skal evne agilt at adoptere og fastholde disse til kommende leverancer for derigennem at sikre, at virksomheden forbliver markedsrelevant. 

Virkemidler:
Udvikle en organisation og ånd der arbejder på tværs i virksomheden og ikke silo-opdelt. Hertil skabe en it-infrastruktur, der understøtter datadeling på tværs, så hele værdikæden bliver transparent og effektivt arbejder sammen.  Ud fra dette kan processer og ”dashboards” defineres, der understøtter en proaktiv arbejdsform.

Carlos Cordon, Professor Strategy and Supply Chain Management, IMD: Få digitale tiltag til at leve

Udfordringer:
Den største udfordring er, at CEOs nu bliver nødt til at bede deres CSCO om at opskalere deres digitale initiativer, hvor mange i dag blot er på proof of concept-stadiet. Det skal ske, så virksomheder kan høste gevinsterne af de levedygtige initiativer og skille sig af med de initiativer, der ikke leverer håndgribelige og mærkbare resultater.

Virkemidler:
De primære virkemidler vil være roadmaps for at eksekvere på opskalering og prioriteringsværktøjer – samt benchmarking med det mål at lære af andre, hvad der virkelig gør en forskel.

Kai Hoberg, Professor of Supply Chain and Operations Strategy, Kühne Logistics University: Tæt styring af lager gør stor forskel

Udfordringer:
Den kommende økonomiske nedtur (delvist drevet af politik) vil udfordre forsyningskæder til at fokusere endnu mere på omkostninger. Det vil specifikt reducere ressourcer til strategiske projekter. Efter år med snak om nye supply chain 4.0 teknologier er det nu på høje tid, at supply chain ledere implementerer værktøjer, så de undgår tab af goodwill hos interessenter og markedsandele til markedsførere.

Virkemidler:
Lean lagre og agil lagerstyring vil være afgørende for at håndtere store udsving i efterspørgslen. Vi har for nylig undersøgt de finansielle effekter af lagerstyring under finanskrisen med data fra 1263 virksomheder. Konklusionen er, at virksomheder, der styrede lagre tæt og undgik høje lagerbindinger, klarede krisen betydeligt bedre end andre.

Mette Boysen, COO, Stena Recycling: Bæredygtighed skal supplere pris som parameter

Udfordringer:
Hos Stena Recycling er vi efter en turn-around klar til vækst. Vi ser et øget fokus på bæredygtighed og bedre løsninger for eksempel til recycling af plast og metaller, men samtidig ser vi også et omkostningspres på for eksempel transport. Vi skal derfor være endnu mere effektive, og samtidig skal vi klargøre os til at møde fremtidens krav til recycling.

Virkemidler:
Vores fokus på bæredygtighed skal bringe os derhen, hvor konkurrenceparameteren ikke alene er pris. Vi skal sammen med vores kunder finde løsninger, der konstant udvikler og udfordrer hele værdikæden for at tackle fremtidens udfordringer og dermed kunne tilbyde endnu bedre affaldsløsninger. Effektiviseringen skal komme gennem digitalisering i bred forstand, robot-løsninger i både administration og produktionen samt en helt anden anvendelse af information.

Holger Schiele, Professor of Technology Management, University of Twente: RPA er stærkt på vej

Udfordringer:
Det er uklart, hvor længe den økonomiske optur vil vare. Hvis vi følger ”the skyscraper curve”, der bygger på den interessante observation, at verdens højeste bygninger næsten altid er blevet opført i recessionstider, så kan vi være på vej ind i en vanskelig periode. Konstruktionen af bygninger, der forventeligt vil blive verdens højeste, er planlagt til at stå færdige i slutningen af 2019 eller i 2020. Går vi ind i en recession, vil modus skifte tilbage igen til skarpt omkostningsfokus.

Virkemidler:
Vi ser nu de første applikationer inden for Industri 4.0. Vi ser for eksempel god fremdrift inden for forhandlings-avatarer, altså maskiner der forhandler med maskiner. De første digitale forhandlinger kunne foregå i 2019. Det ser også ud til, at RPA (robotic process automation) er tæt på et gennembrud. De første eksempler på RPA-applikationer, der overtager simple og repetitive processer, er allerede i drift.

Andreas Wieland, Associate Professor of Supply Chain Management, CBS: SCM skal også omfatte samfund og miljø

Udfordringer:
Set i lyset af klimakrisen er den materielle økonomi forældet. Vi er på vej ind i et skifte fra lineære til cirkulære forsyningskæder, fra kunder til brugere og fra produkter til tjenesteydelser. Virksomheder vil ophøre med at eksistere, hvis de holder sig til konventionel visdom og undlader at udvikle radikale idéer, der kan drive disse dramatiske forandringer.

Virkemidler:
Vores virkemidler er muligvis tilstrækkeligt modne, men deres anvendelsesområde skal udvides: SCM startede som en vision om at rive funktionelle siloer ned. Næste trin i visionen var at etablere interorganisatoriske broer mellem kunder, leverandører og leverandørers leverandører. Det næste logiske trin vil være at etablere bro mellem virksomheder, samfund og miljø.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om 2019

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

19.06.2024SCM.dk

DI Transport får ny bestyrelsesleder

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

13.06.2024SCM.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

12.06.2024SCM.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup