SAP’s nye software skal fremme bæredygtigt design

SAP har lanceret SAP Responsible Design and Production - en softwareløsning, der fremmer bæredygtigt produktdesign og overgangen til en mere cirkulær økonomi. Det er den seneste løsning i en voksende portefølje af bæredygtighedsspecifikke forretningssoftwareapplikationer.

SAP Responsible Design & Production er en cloud-løsning, som leverer skræddersyet kunstig intelligens, der sørger for, at virksomheder overholder EPR-regler og plastik afgifter, indlejrer cirkulære principper i deres kerneforretningsprocesser og optimerer produktdesign til bæredygtig forretning. Foto: SAP.

19.11.2021

SCM.dk

I en tid hvor der i stigende grad indføres bæredygtighedsrelateret lovgivning for virksomheder, blandt andet med indførelsen af plastafgifter, vil SAP Responsible Design and Production-løsningen gøre det muligt for virksomheder at fremskynde overgangen til en mere cirkulær økonomi i deres forretning. Den nye løsning hjælper virksomheder med at få et bedre overblik over materiale-flows gennem deres processer samt med at tilpasse sig den hurtigt skiftende lovgivning – særligt når det kommer til produktemballage og plast.

I takt med at virksomheder i stigende grad udvikler bæredygtige produkter, bliver håndtering af materialer og lovgivningsmæssige data samtidigt en af de mest komplekse udfordringer på forbrugermarkedet i dag.

“Den cirkulære økonomi er baseret på tre principper, der er drevet af design; bortskaffelse af affald og forurening, genanvendelse af produkter og materialer samt genskabelse af naturen”, siger Andrew Morlet, der er CEO for Ellen MacArthur Foundation.

”Digitale løsninger spiller en vigtig rolle i overgangen til en cirkulær økonomi. De gør det muligt for virksomheder at integrere cirkulære principper i alle deres forretningskritiske processer – lige fra design af produkter, der reducerer affaldet fra begyndelsen af, til indsigt i livscyklusen for de materialer, de bruger. For eksempel har en brand manager for shampoo indsigt i hele produktets livscyklus, herunder Extended Producer Responsibility (EPR)-forpligtelser samt plastafgifterne på de forskellige markeder. Synligheden hjælper brandmanageren med at foretage designændringer for at reducere affald og træffe beslutninger om, hvordan omkostningerne ved det affald, der stadig måtte blive produceret, kan reduceres yderligere”, fortsætter han.

Læs også: SAP lancerer forretningsnetværk, som får over 5,5 millioner medlemmer

“Hvert år bruger vi næsten dobbelt så mange ressourcer, end hvad vores planet kan genskabe. Virksomheder kan spille en afgørende rolle gennem smart, ansvarligt produktdesign, der netop genbruger ressourcerne frem for at bortskaffe dem”, siger Scott Russell, bestyrelsesmedlem og chef for Customer Success, SAP. “Der er en naturlig kompleksitet i at designe produkter, der eliminerer affald og anvender ansvarlige materialer, men SAP Responsible Design and Production tackler denne kompleksitet og tilbyder vores kunder en kvalitetsløsning, der hjælper dem med at levere cirkulære produkter, så vi kan opnå en ægte genskabende og cirkulær økonomi.”

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

08.04.2024SCM.dk

Forskere efterlyser bæredygtig og ansvarlig AI-udvikling

02.04.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om elektronisk fakturering i Belgien

26.03.2024SCM.dk

Cybersikkerhed fylder arbejdslivet for mange

26.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Elektronisk fakturering i Tyskland

25.03.2024SCM.dk

Pallerobot revolutionerer pallehåndtering med kunstig intelligens

22.03.2024Industriens Fond

Sponseret

‘Hackerene kender systemet bedre end dem, der har lavet dem’

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle