SAP vil hjælpe virksomheder styre mod bæredygtighed

SAP lancerer SAP Sustainability Control Tower – en ny softwareløsning, der skal hjælpe virksomheder med at overvåge og styre deres forretning ved hjælp af en kombination af traditionelle og bæredygtighedsrelaterede KPIer.

SAP Sustainability Control Tower er baseret på World Economic Forum’s Stakeholder Capitalism Metrics. De kan bruges af virksomheder til at tilpasse rapportering i forhold til ESG og inkludere ikke-finansielle oplysninger baseret på: mennesker, planeten, velstand og principper for forvaltning. Foto: 123RF.

10.01.2022

SCM.dk

Dashboardet i SAP’s SAP Sustainability Control Tower, giver beslutningstagere et hidtil uset holistisk overblik over deres forretning og gør det muligt for dem at reagere hurtigere på begivenheder, der uopdaget kunne have bragt forretningsmålene i fare.

”Lanceringen af SAP Sustainability Control Tower er endnu en vigtig milepæl i vores mission om at etablere den “grønne linje” ved siden af top- og bundlinjen som vigtige målpunkter for, hvordan virksomheden klarer sig”, siger Gunther Rothermel, der er direktør for SAP S/4HANA Sustainability Management.

Den nye cloud-baseret løsning gør det muligt for virksomheder at drive deres forretning baseret på finansielle såvel som miljø-, sociale og ledelsesmæssige forhold (ESG) og dermed over tid blive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Hvilket betyder, at virksomheden fuldt ud kan vurdere deres globale indvirkning både inden for deres egne aktiviteter og på tværs af deres forretningsnetværk.

Læs også: SAP ansætter sin første nordiske bæredygtighedsdirektør

”Det allerførste, en virksomhed skal gøre for at blive bæredygtig, er, at forstå sit miljømæssige aftryk på baggrund af fakta og tal. Derfor kombinerer SAP Sustainability Control Tower virksomhedernes ESG-data i ét samlet overblik. Det hjælper ledelsen med at træffe informerede beslutninger til gavn for en bedre og mere bæredygtig fremtid”, siger Jan Gilg, som er direktør for SAP S/4HANA.

SAP Sustainability Control Tower er baseret på World Economic Forum’s Stakeholder Capitalism Metrics. De kan bruges af virksomheder til at tilpasse rapportering i forhold til ESG og inkludere ikke-finansielle oplysninger baseret på fire faktorer: mennesker, planeten, velstand og principper for forvaltning. Stakeholder Capitalism Metrics letter tilpasningen på tværs af ESG-rammeaftaler og skaber datapunkter, der er sammenlignelige på tværs af virksomheder – uanset branche eller region.

Udviklet i samarbejde med kunder og partnere

Som en del af SAP’s samarbejdsbaserede innovationsmodel har SAP arbejdet tæt sammen med kunder og partnere for at teste SAP Sustainability Control Tower i udviklingsfasen. Dette er vigtigt for at sikre, at løsningen opfylder markedets krav og er fokuseret på brugernes behov.

Feedback fra kunderne bruges løbende til at forbedre løsningen og tilpasse nye versioner i forhold til kundernes prioriteter. Partnerskaberne med BCG, Deloitte, EY og PwC vil også bidrage til at styrke SAP’s stærke tilbud til kunderne om ESG-rapportering og overholdelse af klimakrav.

Læs også: Nøglen til mere bæredygtighed er leverandørsamarbejder og opfindsomhed

SAP Sustainability Control Tower er en af flere bæredygtighedssoftwareløsninger, som SAP lancerede i 2021. I november blev SAP Responsible Design and Production lanceret, en løsning til design af bæredygtige produkter og overgangen til en cirkulær økonomi.

Med SAP Porduct Footprint Management, der blev lanceret i september, kan virksomheder kortlægge deres CO2-aftryk i hele forsyningskæden og dermed træffe beslutninger, der forbedrer deres bæredygtigheds KPIer. De produktrelaterede oplysninger om CO2-aftryk indsamles under produktion, materialeindkøb og transport – og kan derefter bruges af andre løsninger som for eksempel SAP Integrated Business Planning for Supply Chain.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

18.06.2024SCM.dk

Modenheden for kunstig intelligens i forsyningskæden er på kravlestadiet

17.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Thomas brænder for at skabe forandringer der kan mærkes på fabriksgulvet

17.06.2024SCM.dk

BMW indfører ny digital platform for den kundevendte forsyningskæde

13.06.2024SCM.dk

Autoværksteder får hjælp til at optimere logistikdriften

12.06.2024SCM.dk

København skal være global innovationskraft for life science og kvanteteknologi

12.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan AI også finde ørevoks?

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup