SAP vil hjælpe virksomheder styre mod bæredygtighed

SAP lancerer SAP Sustainability Control Tower – en ny softwareløsning, der skal hjælpe virksomheder med at overvåge og styre deres forretning ved hjælp af en kombination af traditionelle og bæredygtighedsrelaterede KPIer.

SAP Sustainability Control Tower er baseret på World Economic Forum’s Stakeholder Capitalism Metrics. De kan bruges af virksomheder til at tilpasse rapportering i forhold til ESG og inkludere ikke-finansielle oplysninger baseret på: mennesker, planeten, velstand og principper for forvaltning. Foto: 123RF.

10.01.2022

SCM.dk

Dashboardet i SAP’s SAP Sustainability Control Tower, giver beslutningstagere et hidtil uset holistisk overblik over deres forretning og gør det muligt for dem at reagere hurtigere på begivenheder, der uopdaget kunne have bragt forretningsmålene i fare.

”Lanceringen af SAP Sustainability Control Tower er endnu en vigtig milepæl i vores mission om at etablere den “grønne linje” ved siden af top- og bundlinjen som vigtige målpunkter for, hvordan virksomheden klarer sig”, siger Gunther Rothermel, der er direktør for SAP S/4HANA Sustainability Management.

Den nye cloud-baseret løsning gør det muligt for virksomheder at drive deres forretning baseret på finansielle såvel som miljø-, sociale og ledelsesmæssige forhold (ESG) og dermed over tid blive en intelligent og bæredygtig virksomhed. Hvilket betyder, at virksomheden fuldt ud kan vurdere deres globale indvirkning både inden for deres egne aktiviteter og på tværs af deres forretningsnetværk.

Læs også: SAP ansætter sin første nordiske bæredygtighedsdirektør

”Det allerførste, en virksomhed skal gøre for at blive bæredygtig, er, at forstå sit miljømæssige aftryk på baggrund af fakta og tal. Derfor kombinerer SAP Sustainability Control Tower virksomhedernes ESG-data i ét samlet overblik. Det hjælper ledelsen med at træffe informerede beslutninger til gavn for en bedre og mere bæredygtig fremtid”, siger Jan Gilg, som er direktør for SAP S/4HANA.

SAP Sustainability Control Tower er baseret på World Economic Forum’s Stakeholder Capitalism Metrics. De kan bruges af virksomheder til at tilpasse rapportering i forhold til ESG og inkludere ikke-finansielle oplysninger baseret på fire faktorer: mennesker, planeten, velstand og principper for forvaltning. Stakeholder Capitalism Metrics letter tilpasningen på tværs af ESG-rammeaftaler og skaber datapunkter, der er sammenlignelige på tværs af virksomheder – uanset branche eller region.

Udviklet i samarbejde med kunder og partnere

Som en del af SAP’s samarbejdsbaserede innovationsmodel har SAP arbejdet tæt sammen med kunder og partnere for at teste SAP Sustainability Control Tower i udviklingsfasen. Dette er vigtigt for at sikre, at løsningen opfylder markedets krav og er fokuseret på brugernes behov.

Feedback fra kunderne bruges løbende til at forbedre løsningen og tilpasse nye versioner i forhold til kundernes prioriteter. Partnerskaberne med BCG, Deloitte, EY og PwC vil også bidrage til at styrke SAP’s stærke tilbud til kunderne om ESG-rapportering og overholdelse af klimakrav.

Læs også: Nøglen til mere bæredygtighed er leverandørsamarbejder og opfindsomhed

SAP Sustainability Control Tower er en af flere bæredygtighedssoftwareløsninger, som SAP lancerede i 2021. I november blev SAP Responsible Design and Production lanceret, en løsning til design af bæredygtige produkter og overgangen til en cirkulær økonomi.

Med SAP Porduct Footprint Management, der blev lanceret i september, kan virksomheder kortlægge deres CO2-aftryk i hele forsyningskæden og dermed træffe beslutninger, der forbedrer deres bæredygtigheds KPIer. De produktrelaterede oplysninger om CO2-aftryk indsamles under produktion, materialeindkøb og transport – og kan derefter bruges af andre løsninger som for eksempel SAP Integrated Business Planning for Supply Chain.

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

23.02.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

22.02.2024SCM.dk

Robotindustri mødes om AI, den grønne omstilling og fremtidens arbejdsmarked

21.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Derfor bør du opgradere din On-Premise-løsning

21.02.2024SCM.dk

Nyt kvantespring for 3D-print

21.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Kunstig intelligens hjælper robotter med at passe på dyr og mennesker

14.02.2024SCM.dk

Inspirationsdag skal hjælpe med overblik over robotteknologi

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup