Shippingindustrien: COP21-deadline er urealistisk

De europæiske redere er bekymrede over EU-Parlamentets beslutning om, at industrien skal inddrages i en aftale ved COP21 til december. Dels er tiden der ikke, og desuden kan strategien give bagslag, mener man.

Den internationale skibsfart skal inddrages i COP21-forhandlingerne, mener EU. Branchen stritter dog imod. Foto: Flickr/Martin Pettitt.

21.10.2015

SCM.dk

Shippingindustrien skal være en del af en global klimaaftale, når hele verden til december mødes i Paris til det længe ventede COP21-topmøde, hvor håbet er, at klodens nationer kan blive enige om en række mål for bl.a. reduktion af CO2-udslip. Det mener man i hvert fald i EU.

Læs også: Containerbranchen går trange tider i møde

Skibsfarten tegner sig i dag for 2-3 procent af den samlede udledning af CO2 på verdensplan, men som tidligere omtalt her på CSR.dk, kan det tal stige til op mod 14 procent i 2050, hvis ikke den nuværende udvikling bliver vendt.

På den baggrund har Europa-Parlamentet altså besluttet, at shipping skal være en officiel del af decembers klimaaftale i Paris med heftige reduktionskrav til følge.

Den beslutning møder imidlertid modstand fra sammenslutningen af europæiske redere, ECSA, der kalder tidshorisonten urealistisk, skriver Shippingwatch.

"2016 er lige rundt om hjørnet, og det er ganske urealistisk at forvente, at IMO kan komme med en løsning i løbet af måneder. Et ensidigt europæisk pres for en hård deadline kan virke mod hensigten," siger generalsekretær for ECSA, Patrick Verhoeven, i en pressemeddelelse.

”EU vil modarbejde sig selv”
Hvis shippingindustrien officielt bliver en del af klimaforhandlingerne i den franske hovedstad, skal FN-organet International Maritime Organisations (IMO), der regulerer skibsfarten på verdensplan, inden udgangen af 2016 have orkestreret en CO2-reduktion på 40 procent, en forbedring af energieffektiviteten på ligeledes 40 procent, og en andel af energi fra vedvarende kilder på 30 procent.

Det mener ESCA altså ikke er inden for det muliges grænser, og organisationens direktør for sikkerhed og miljø, Benoit Loicq, påpeger desuden, at COP21-ambitonen strider mod EU's egne udmeldinger.

”2016-deadlinen stemmer ikke overens med de skridt, EU allerede har taget. Ved at skubbe på for en ekstremt kort deadline vil EU essentielt underminerer IMOs procedure. Hvis EU så efterfølgende fokuserer på regionale foranstaltninger, vil unionen modarbejde sin egen politik,” siger han.

Læs også: Mærsk vil nedsætte CO2-udledningen markant

Fra ESCA’s side peger man i stedet på de forbedringer industrien opnåede fra 2007 til 2012, hvor udledningen af CO2 faldt med 10 procent. Faldet skyldtes dog primært slow steaming, dvs. at skibene sejlede langsommere for at spare brændstof, hvilket får kritikere til at kalde det en kortvarig effekt af finanskrisen.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

22.05.2024SCM.dk

Vi kommer ikke i mål ad frivillighedens vej

22.05.2024SCM.dk

Dansk NGO kan nu verificere klimaprojekter

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024SCM.dk

Palle- og forsyningskædevirksomhed får ny landechef

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Hvad er NIS2?

16.05.2024SCM.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup