Shippingindustrien skal øge ambitionerne, hvis IMO’s klimamål skal opnås

En ny rapport fra CDP peger på, at der er en risiko for, at shippingindustrien ikke kommer til at leve op til IMO's klimamål for 2050, hvis ikke de store virksomheder intensiverer deres indsats. Mærsk fremhæves som førende, men hele sektoren skal løfte niveauet.

CDP fremhæver Maersk som et godt eksempel på en shippingvirksomhed, der med sit mål om CO2-neutralitet i 2050 og forsøg med brændstof baseret på bl.a. madolie, gør en positiv forskel. Men hele industrien skal med, hvis IMO's mål skal indfries. Foto: Mærsk.

27.06.2019

SCM.dk

Sådan lyder konklusionen i den nye rapport ”A Sea Change”, der er udarbejdet af miljøorganisationen CDP, og som har fokus på de 18 største virksomheders arbejde med CO2-udslippet.

”Shippingvirksomhederne øjner forandringen ude i horisonten. Baseret på nuværende teknologier er den maritime fragt en af de mindst udledningsintensive transportmåder. Men som den globale økonomi vokser kan industrien stå for 17 procent af den globale udledning i 2050, hvis vi ikke gør noget”, siger head of Investor Research i CDP, Carole Ferguson.

I dag er virksomheder som Mærsk, HMM og Norden førende, når det gælder om at sætte ambitiøse langsigtede mål i tråd med IMO’s strategi. Alligevel peger rapporten fra CDP på, at de former for løsninger, som der arbejdes på i shipping-branchen, er et stykke fra førende CO2-neutrale teknologier på globalt plan.

”For at leve op til IMO’s mål er industrien nødt til at samarbejde med producenter af fartøjer og shippingteknologier om at udvikle værktøjer, der er påkrævet for at nå disse mål. Vores nye analyse viser samtidig, at disse fremstillingsvirksomheder er mere fokuserede på forandringsløsninger indenfor elproduktion og andre transportområder, end de er i teknologiske løsninger til shippingindustrien”, siger Carole Ferguson.

Tre tendenser indenfor udvikling af ny teknologi
CDP’s analyse tegner således et billede af, at tre tendenser indenfor udviklingen af nye teknologier gør sig gældende i branchen. Virksomheder som NYK arbejder på at udvikle udledningsfri fartøjer i 2050, mens Mærsk og Norden er pionerer i brug af anden generation af biobrændstoffer, der bliver produceret af reststoffer som madolie. Yderligere tendenser indenfor innovation fokuserer på teknologier og brændstoffer, der kun giver marginale forbedringer.

Kortsigtede løsninger som slow steaming vinder også frem. Slow steaming er en løsning, hvor skibene sænker farten signifikant i forhold til den maksimale hastighed. På den måde er det muligt at reducere CO2-udledningen med op til 30 procent.

Undersøgelsen viser, at 13 ud af 18 virksomheder har en officiel strategi for slow steaming, men selvom det altså har en positiv effekt på den korte bane, kan den sænkede hastighed på lang sigt resultere i flere sejladser for at imødekomme den stigende efterspørgsel.

Desuden viser undersøgelsen også, at virksomhederne står overfor stigende pres og kontrol fra sine kunder, der ser på mulighederne for at reducere udledningen fra deres forsyningskæder. På den anden side kan virksomheder, der transporterer fossile brændstoffer og andre råvarer møde risici fra forandring i efterspørgslen på disse produkter, som følge af ny tendenser.

Læs også: Maersk indgår nyt samarbejde om CO2-reduktioner

”Mens det er lovende at se, at førende virksomheder som Mærsk og HMM reagerer ved at sætte nuludledningsmål for 2050 og teste alternative brændstoffer, så må byrden ligge på hele sektoren, der skal starte omstillingen i retning en CO2-reduceret fremtid”, siger Carole Ferguson.

- JMA

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

27.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Hurtig og præcis lageroptælling med mobile PDA’er hos Beck & Jørgensen

26.02.2024PALOMAT

Sponseret

Salgssucces: PALOMAT® præsterer 10% over budget og trodser tenden-ser

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

23.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Logistik i Grønland: Central styring sikrer effektivitet hos Pisiffik

23.02.2024SCM.dk

Vores tilgang til karriere og liv har ændret sig markant

21.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Mestergruppen har indgået en koncernaftale med Delfi Technologies om digital skilteløsning

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup