Månedens udfordring: Skabertrang driver værket

Han har været VP og SVP Global Operations i 10 år i en virksomhed, der i dag er C25-virksomhed. Nu er han skiftet til at være COO for en lille virksomhed med seks medarbejdere i Operations: ”Ambitionen er en 10-dobling på få år. Jeg elsker at skabe og lægge skinnerne, mens toget kører”.

”Vi skal bygge og skalere alt fra produktudvikling over produktion, logistik, planlægning til kundeservice og returlogistik op fra bunden – og det skal ske samtidig med, at vi har en drift i måske trecifrede vækstrater om året. Det bliver spændende”, fortæller Jacob Kops Pedersen. Foto: Mater..

22.11.2021

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Jacob Kops Pedersen startede i Pandora for mere end 10 år siden, da virksomheden var den mindre virksomhed med det store potentiale. Han har været VP Group Logistics, VP samt SVP Global Operations og været med på rejsen fra mindre iværksætterpræget smykkevirksomhed til en stor global spiller noteret på C25-indekset på børsen i København.

Den 1. oktober 2021 skiftede han dog fra den store børsnoterede virksomhed til en den lille iværksættervirksomhed Mater. Det sker i forbindelse med, at Mater er blevet overtaget af kapitalfonden Nordic Alpha Partners og har formuleret en ambitiøs vækststrategi om 10-doblet vækst inden for fem til syv år.

Vi bygger mens vi løber
”Jeg elsker at bygge ting op fra bunden. Mater har et kæmpepotentiale og rammer lige ind i verdens bæredygtighedsagenda ved at forvandle affaldsprodukter til designermøbler i en cirkulær økonomimodel”, fortæller han og tilføjer:

”Maters forsyningskæde er i dag stort set helt ubeskrevet. Vi skal bygge og skalere alt fra produktudvikling over produktion, logistik, planlægning til kundeservice og returlogistik op fra bunden – og det skal ske samtidig med, at vi har en drift i måske trecifrede vækstrater om året. Det bliver spændende”.

Jacob Kops Pedersen kaster sig ud i en fortælling om at ’bygge mens vi løber’, skabe forståelse for at vi skal være ikke bare ’lidt bedre’, men ’tænke helt nyt’ og arbejde med gamle hæderkronede møbelhåndværksleverandører, der lige pludselig skal levere måske 50-100 procent mere.

Læs også: Månedens udfordring: Nøglen til mere bæredygtighed er leverandørsamarbejder og opfindsomhed

”Kan vi flytte det eksisterende leverandørnetværk med? Hvem kan følge med, og hvem kan ikke følge med kraftig vækst på kort tid? Hvem kan levere øget volumen, høj kvalitet og også integrere med industrialiserede samarbejdsprocesser? Det samme gælder logistikken. I dag går alle varer igennem vores lager i Danmark. Kan vi professionalisere processer og system, så vi kan levere direkte fra en leverandør til en kunde på kryds og tværs af Europa? Det er altså kun to uger siden, vi satte den første stregkode på en vare”.

Vi venter ikke, vi skal i gang – og så må vi bygge, justere og tilpasse undervejs

Jacob Kops Pedersen

Store muligheder forude
Han lægger ikke skjul på, at der ligger mange entreprenør-opgaver forude, og det er tydeligt, at han bliver motiveret af det store potentiale og de mange muligheder for at bygge en professionel og skalerbar forsyningskæde op fra bunden af. Og hvordan vil han så gribe byggeopgaven an?

Han deler opgaven op i tre dele:

• Leverandørnetværket.
• System og data med ERP, MRP, BI etcetera.
• NPD/I (new product development/introduction) og S&OP (sales & operations planning).

Om Jacob Kops Pedersen

Uddannelse: Master of Science, DTU og lederkursus på Harvard Business School.
Erhvervserfaring: 16 års erfaring med lederstillinger inden for produktion, logistik og supply chain i Fritz Hansen, Vestas, Implement og Pandora.

Læs også: Månedens udfordring: Han vil styrke bæredygtighed og mindske spild på store danske byggepladser

“Før min tid i Pandora arbejdede jeg i møbelvirksomheden Fritz Hansen, og jeg kender derfor mange af de dygtige møbelproducenter, vi har i Danmark og i udlandet. Det er en stor fordel. Systemmæssigt skal vi formentlig købe og indføre et nyt ERP-system og bygge it-infrastrukturen op fra bunden af, og så skal vi have etableret de to beslutningsprocesser, jeg betragter som rygraden i en forretning: Nemlig produktudvikling/introduktion (NPD/I) og sales & operations planning process (S&OP)”, fortæller Jacob Kops Pedersen og supplerer:

”I næste uge (uge 45, red.) har vi vores allerførste S&OP møde, hvor produktchef, nyansat CFO, CEO, to salgsdirektører og jeg deltager. Vi har slet ikke proces- og systemfundamentet på plads, så det handler om at starte den vigtige samtale på tværs af funktionerne. Man kan sige, det bliver et møde om mødet. Vi venter ikke, vi skal i gang – og så må vi bygge, justere og tilpasse undervejs”.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

01.03.2024SCM.dk

DSV overgår Tesla med verdens største tagplacerede solcelleanlæg

01.03.2024SCM.dk

Nyt opkøb skaber kæmpe enhed for Unity Enterprise-udvikling

28.02.2024SCM.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

28.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (March)

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup