Stærke leverandørrelationer styrker konkurrenceevnen

Kortere produktionstid og højere kvalitet i slutproduktet. Det er resultatet af et samarbejde mellem producent af lakeringsanlæg ideal-line og Brødrene Dahl.

”Vores succes afhænger af, at vi hele tiden forsøger at optimere på de enkelte led i leveranceprocessen”, fortæller Jan Kjærbeck, projektleder i ideal-line. Foto: Brødrene Dahl..

05.09.2014

SCM.dk

Pris er ikke det eneste parameter, danske producenter kan skrue på i konkurrencen. Innovative produktionsmetoder og rettidige leverancer styrker også konkurrenceevnen – og er sværere at kopiere. Det kan danske ideal-line i Faaborg skrive under på. Skandinaviens førende producent af lakeringsanlæg har eksisteret gennem mere end 60 år, har agenter i 25 lande og store navne som ABB, Electrolux, Husquarna og Brano på kundelisten. De seneste syv år har ideal-line brugt Brødrene Dahl som underleverandør og bruger samarbejdsrelationen aktivt i Danmark og resten af Skandinavien.

<p>”Det er de ekstra sæt øjne, der gør, at vi ikke stirrer os blinde, men hele tiden flytter os og bliver bedre” </p>

Jan Kjærbeck, projektleder, ideal-line

Læs også: Den moderne indkøber kan det der med relationer

Senest har de to virksomheder kørt et forsøg med at svejse rørene i lakeringsanlæggene sammen. Målet var at reducere produktionstiden for ideal-line og øge kvaliteten af rørsystemerne.

”Vores succes afhænger af, at vi hele tiden forsøger at optimere på de enkelte led i leveranceprocessen. Det er klemfittings et godt eksempel på. Vi svejser stadig, men vi har arbejdet med klemfittings i et forsøg på at forbedre effektiviteten og kvaliteten. Det er ikke en løsning, vi selv har fundet på. Den er resultatet af vores tætte samarbejde med Brødrene Dahl i Svendborg”, siger Jan Kjærbeck, projektleder i ideal-line.

Om ideal-line

ideal-line er Skandinaviens største leverandør af lakeringsanlæg. Anlæggene anvendes af underleverandører til autobranchen, inventarproducenter, hvidevareproducenter, producenter af landbrugsmaskiner og lakeringsvirksomheder. Virksomheden beskæftiger 80 medarbejdere.

Et ekstra sæt øjne giver fremdrift
”Selvom vi har mange årtiers erfaring på vores felt, er det vigtigt med kompetente samarbejdspartnere, som forstår vores forretning. Det er de ekstra sæt øjne, der gør, at vi ikke stirrer os blinde, men hele tiden flytter os og bliver bedre”, siger Jan Kjærbeck.

Ideal-line producerer i nærheden af 50 lakeringsanlæg om året fra mindre anlæg til små lakeringsvirksomheder til de helt store anlæg. Alle anlæg produceres i Faaborg, mens selve montagen foregår hos kunden. De store anlæg fylder nemt 10 lastvogne.

Brødrene Dahl leverer komponenter i anlæggene som fx rør, pumper og PVC-materiale. Søsterselskaberne Øland Ventilation og Isover Isolering er også strategiske leverandører til ideal-line.

Læs også: Indkøbere undgår udvikling af leverandørrelationer

Om Brødrene Dahl

Brødrene Dahl er Danmarks største VVS-grossist. Virksomheden er specialiseret i produkter og rådgivning inden for VVS, vand & afløb, værktøj, rør & ventiler og klimaløsninger. Brødrene Dahl er kompetenceleverandør og har 52 butikker spredt over hele landet samt ni Bad & Design forretninger. Brødrene Dahl indgår i Saint-Gobain koncernen. Se mere på www.bd.dk

Pris er vigtigt, men ikke alt
”De fleste komponenter i anlæggene er standard VVS-komponenter, så vi har egentlig mange leverandørmuligheder. Prisen er selvfølgelig det allerførste, vi kigger på, når vi vælger leverandør, og her er Brødrene Dahl konkurrencedygtige. Men dér, hvor Brødrene Dahl tilfører ekstra værdi, er på kompetencer og leveringssikkerhed. Det er meget afgørende for vores kunderelationer, at alle underleverancer og leveringstider overholdes, og at vores underleverandører er fleksible. Derfor har det stor betydning, at Brødrene Dahl har et stort lager og er lagerførende i alle komponenter”, siger Jan Kjærbeck og peger også på vigtigheden af, at Brødrene Dahl har et landsdækkende butiksnet og selskaber i de andre lande.

”Selvom det er store komplekse anlæg, sætter vi en ære i at være fleksible og kunne handle hurtigt, uanset hvor vi befinder os. Vores montører skal altid kunne skaffe de nødvendige komponenter, og det er lykkes indtil nu”, siger Jan Kjærbeck.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

16.04.2024SCM.dk

Sjælland får nyt sorteringsanlæg til plastaffald

09.04.2024SCM.dk

4 hacks til hvordan CPO kan skabe mere ESG

05.04.2024SCM.dk

EU direktiv om bæredygtighed bliver taget godt imod

03.04.2024SCM.dk

Ny forskning skal gøre fremstillingsindustrien mindre sårbar

02.04.2024SCM.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup