Tech startup flytter hovedkvarter til København

Som et samlingspunkt for global innovation af fremtidens produkter og et online alternativ til verdens skrøbelige supply-chain, vil Wikifactory skabe det globale 'Internet of Production' fra Danmarks hovedstad, København.

Wikifactory har samlet set sikret mere end 4.5 millioner dollars i seed-finansiering fra impact investorer i Europa samt USA. Foto: Wikifactory..

09.02.2021

SCM.dk

Danmarks relativt neutrale position i handelskrigen mellem USA og Kina, og det at Danmark historiske har skabt nogle af verdens mest beundrede design-og teknologivirksomheder, giver Danmark en unik position i konkurrencen om at tiltrække virksomheder. Det er også blandt grundene til at tech startuppen Wikifactory har valgt København, som placeringen for virksomhedens nye hovedkvarter.

Wikifactory, der er aktiv i mere end 190 lande med mere end 80.000 aktive medlemmer, bruger et fælles og integrerede "arbejdsrum" til at udvikle og prototype fysiske produkter i samarbejde, alt sammen online. Beta versionen blev lanceret i 2019.

Læs også: Ikea køber sig ind i dansk logistik-startup

Indtil nu har Wikifactory haft hovedkvarter i Hong Kong med ansatte fordelt i Madrid, London og Shenzhen. Lokale og globale ændringer har imidlertid gjort Hong Kong til en mindre optimal base for forretningen. Blandt kandidaterne til et nyt hovedkvarter var Singapore, San Francisco, London og Amsterdam. Men Wikifactory's stiftere blev i sidste ende overbevist af Danmarks høje globale rangeringer, det progressive forretningsmiljø og de betydelige ressourcer, som er til rådighed for digitale virksomheder med høj innovation og vækst. Institutioner såsom Copenhagen Capacity har i den forbindelse været behjælpelige med informationer, analyser og værdifuld rådgivning.

"Efter mere end to årtier i henholdsvis Kina, UK og Frankrig er jeg begejstret for at tage vores virksomhed tilbage til mit hjemland. Ikke kun som en stolt dansker, men fordi mine medstiftere er helt overbeviste om de objektive fordele ved en etablering i Danmark. Allerede tilbage i 2019 da vi blev inviteret til at være værter for vores 'Internet of Production' topmøde ved den årlige TechFestival i København, vidste vi, at vores forretningsværdier og Danmark passede til hinanden”, udtaler Nicolai Peitersen, Wikifactory’s danske medstifter, i en pressemeddelelse.

Wikifactory's globale fællesskab, som består af alt fra dygtige ingeniører, produktdesignere, hardware-startups og producenter, har en månedlig vækst på 15 %. Dermed forventes det samlede antal brugere at nå 300.000 i slutningen af året, hvilket underbygges af mere end 4.000 færdiggjorte produkter, som er udviklet virtuelt på platformen og har udmøntet sig i alt fra robotter, elektriske køretøjer til droner og agri-tech. 

Læs også: Nyt CO2-neutralt brændsel er et skridt tættere på at sende forbrændingsmotoren på pension

Niels Christian Nielsen, bestyrelsesmedlem og Silicon Valley-baseret bestyrelsesmedlem i flere virksomheder, herunder Wikimedia Foundations Endowment, udtaler: "Ikke alene har Wikifactory haft succes med hensyn til vækst, men de er samtidig forkæmpere for en ambitiøs forretningsmodel, for bæredygtig produktion og en cirkulær økonomi. Hvis verdens arbejdsstyrke indenfor produktudvikling har en online infrastruktur, hvor de kan skabe innovation for den lokale produktion, nøjagtig hvor der er behov for det, vil det styrke innovationen eksponentielt; det vil ændre, hvordan vi skaber innovation, hvor meget og hvor vi producerer, samtidig med at det vil revolutionere, hvor og hvad vi forbruger, hvilket i sidste ende vil bidrage positivt til at udligne den globale ulighed".

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Effektivitet, komfort og lavere omkostninger: Derfor vælger flere den nye Traigo48 fra Toyota

Slimstock Nordic

Sponseret

An opinion Making Artificial Intelligence (AI) land in supply chain practice

Relateret indhold

24.06.2025SCM.dk

CO2-fjernelse rykker fra niche til nødvendighed

24.06.2025SCANLOX ApS

Sponseret

Showcasedag hos Arla Foods Export Terminal i Vejle

24.06.2025SCM.dk

Her er verdens 25 bedste forsyningskæder

23.06.2025SCM.dk

Naturen bliver overset som finansiel risiko i nordiske virksomheder

23.06.2025SCM.dk

IoT: Onics Denmark fastholder vækstkursen efter strategisk transformationsår

23.06.2025SCM.dk

DSV-topchef om kritik: Jeg er meget direkte i min kommunikation

23.06.2025SCM.dk

Ny direktør skal styrke Roima Aalborgs faglige profil inden for lagerstyring

18.06.2025SCM.dk

DSV-topchef angribes for brutal ledelsesstil

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle