Teknik reducerer leverancetider dramatisk

Brug af GPS, bredbånd og mobilkommunikation ved afhentning og levering kan reducere tidsforbruget med næsten en tredjedel, viser undersøgelse.

Tekniske løsninger kan mindske tidsforbruget med over to minutter per levering og afhentning, viser Intermecs undersøgelse. Foto: Photos.com. .

19.08.2013

SCM.dk

Om undersøgelsen

Undersøgelsen omfattede 375 transport- og logistikchefer i virksomheder med over 500 ansatte i Storbritannien, Frankrig, Tyskland, USA, Australien og New Zealand.

Den blev gennemført, på vegne af Intermec, af det amerikanske konsulentfirma Vanson Bourne i april 2013.

Det er en stor udfordring at effektuere leverancer samme dag, som bestillingen afgives. Det mener hele 92 procent af de adspurgte transportchefer i en ny international undersøgelse fra it-virksomheden Intermec.

Læs også: Fejlpluk koster din virksomhed dyrt

Transportcheferne peger samtidig på, at ny teknik til medarbejderne i marken kan reducere leveringstiderne med cirka 30 procent og dermed øge effektiviteten og opfylde kundernes stigende krav.

Undersøgelsen blev gennemført i april 2013 af det amerikanske konsulentfirma Vanson Bourne, på vegne af Intermec, og omfattede 375 transport- og logistikchefer i seks lande.

Tilpasning er en stor udfordring
Undersøgelsen viser, at 34 procent af de adspurgte transportchefer mener, at forbedret effektivitet er det vigtigste for virksomheden rent strategisk. Mere end tre fjerdedele (77 procent) af virksomhederne i Storbritannien, USA, Tyskland, Frankrig, Australien og New Zealand siger, at deres kunder stiller krav om levering samme dag, og 92 procent mener, at kundernes forventninger indebærer store tilpasningsmæssige udfordringer for deres virksomhed.

Næsten alle de adspurgte oplever, at kundernes efterspørgsel bedst kan imødekommes ved automatisering af vigtige processer inden for afhentning og levering, samt ved at indføre teknik som GPS, mobilkommunikation og bredbånd.

Virksomhederne regner med, at ny teknik kan reducere tidsforbruget for hver afhentning og leverance med henholdsvis 2,68 og 2,41 minutter. Det giver en besparelse på 30 procent per afhentning, og 29 procent per leverance. 

Innovation gennem automatisering

  • De adspurgte mener, at implementering af mobilt bredbånd (60 procent), telematik integreret i bilerne (44 procent) og RFID (38 procent) tilbyder det bedste investeringsafkast for deres virksomhed.
  • Effektivitetsgevinsterne strækker sig også til back-office-personalet. De interviewede oplyser, at de får næsten 7.000 samtaler om dagen fra kunder, der ønsker en opdatering af deres ordrestatus.
  • Ved at tilbyde proaktive leveranceopdateringer med positioneringstjenester og mobil teknik mener virksomhederne, at de kan eliminere 24 procent af disse samtaler uden videre.
  • Det svarer til godt 1.600 samtaler per arbejdsdag, en tidsbesparelse som kan anvendes til at forbedre betjeningen af et større antal kunder.

Behovet for at omstrukturere

  • 44 procent af virksomhederne mener, at omstrukturering af de interne processer er det bedste middel til at forbedre virksomhedens effektivitet.
  • Samlet set oplever transport- og logistikchefer, at den rette omstrukturering af processerne kan forbedre effektiviteten med over 13 procent.
  • Til trods herfor har over en tredjedel (39 procent) ikke gennemført en omstrukturering af virksomhedens processer inden for det seneste år.
  • Heraf har næsten tre fjerdedele (72 procent) ikke gennemgået deres processer i mindst to år.

Om Intermec

Intermec designer systemer til automatisk dataindsamling, og it-løsninger til grænsefladen mellem ansatte i marken, aktiver og kunder.

Virksomheden har lokalafdelinger i Stockholm, København, Oslo og Helsinki.

Læs også: 52 procent er ikke klar til at håndtere returflow

”Kundernes forventninger bliver stadig højere for hver dag og sætter øget pres på medarbejderne i marken for at opfylde snævrere tidsgrænser. Vores undersøgelse viser, at brugen af ny effektiv teknik ikke bare reducerer samtale- og afhentningstider for arbejdstageren, men også gør tingene lettere for kunderne, i og med at de nemt kan følge med i pakkens leveringsstatus”, siger Jeff Sibio, industry marketing director for transport og logistik hos Intermec.

- JKK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

17.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Thomas brænder for at skabe forandringer der kan mærkes på fabriksgulvet

17.06.2024SCM.dk

BMW indfører ny digital platform for den kundevendte forsyningskæde

13.06.2024SCM.dk

Autoværksteder får hjælp til at optimere logistikdriften

12.06.2024SCM.dk

København skal være global innovationskraft for life science og kvanteteknologi

12.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan AI også finde ørevoks?

10.06.2024SCM.dk

Kvanteknologien kan skabe danske erhvervseventyr

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup