Vand truer forsyningskæder

Problemer relateret til vand var højt på dagordenen blandt de forsamlede virksomhedsledere på det seneste World Economic Forum.

De massive oversvømmelser i Bangkok i 2011 var et eksempel på, hvordan vand forstyrrende de globale forsyningskæder. Foto: Photos.com. .

22.02.2013

SCM.dk

Lavere indtjening, højere omkostninger og produktionsstop er ikke ligefrem en cocktail, der figurerer højt på virksomheders ønskeliste. Ikke desto mindre er det præcis, hvad eksempelvis manglen på rent og prisbilligt vand risikerer at føre til for mange virksomheder kloden rundt.  

At frygten for at blive ramt af vand-problemer er særdeles udbredt blandt virksomheder, påvises i en rapport fra Carbon Disclosure Project, hvor over halvdelen af 500 globale virksomheder angav, at de i 2012 oplevede skadevirkninger relateret til vand. Det var blandt skader fra tørke eller oversvømmelser, høje vandpriser og dårlig vandkvalitet.

Ifølge rapporten beløb skaderne sig samlet set til 200 millioner dollars, hvilket er en stigning på 38 procent i forhold til 2011.

Alvoren for forsyningskæderne understreges blandt andet af sidste sommers ekstreme tørke i USA, der truede transporten på en landets vigtigste vandveje, Mississippi, på grund af en rekordlav vandstand.  

Tørken vil ifølge Andrew Steer, CEO for World Resources Institute, koste, hvad der svarer til en procent af amerikanernes BNP, hvilket gør naturkatastrofen til den dyreste i USA’s historie.  

Den gode nyhed er, at flere af virksomhedslederne på World Economic Forum tilkendegav, at de er begyndt at ændre praksis for at imødegå de stigende risici vedrørende vand, skriver Andrew Steer i en blog på Bloomberg.com.    

- JKK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

16.04.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

15.04.2024SCM.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

12.04.2024SCM.dk

Industrivirksomhed vender ESG-krav til fordel

11.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD - hvem, hvad, hvor og hvordan?

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle