Virksomheder styrker it-sikkerhed med mærkningsordning

Cybersikkerhed er for alvor kommet på dagsordenen i flere danske virksomheder. Det viser den seneste opgørelse over registreringerne hos mærkningsordningen for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse D-mærket. I årets første halve år er der sket en mærkbar stigning i antallet af virksomheder, der registrerer sig sammenlignet med sidste år.

”Alle virksomheder bruger i dag digitale tjenester til forretningskritiske opgaver som for eksempel bogføring og lagerstyring. Ens egen it-sikkerhed afhænger derfor også af underleverandørens, og dermed er det naturligt at stille krav og ønske vished om, at ens leverandører har styr på sikkerheden – og her ser flere og flere værdien i en mærkningsordning som D-mærket. Med D-mærket er virksomhederne nemlig både mere robuste overfor hackerangreb og mere attraktive overfor kunder og andre samarbejdspartnere”, siger Malene Stidsen, programchef for cybersikkerhed i Industriens Fond. Foto: Industriens Fond

17.07.2024

SCM.dk

Cybertruslerne tager til i styrke og antal, ny EU-lovgivning om cybersikkerhed venter efter årsskiftet, og så er cybersikkerhed lig med konkurrencefordele og større tillid hos kunder og samarbejdspartnere. Årsagerne til at tage sin cybersikkerhed seriøst og styrke den er mange, og det får danske virksomheder i stigende grad øjnene op for. Det oplever man hos D-mærket, Danmarks mærkningsordning for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. 

Alene i årets første seks måneder har 339 virksomheder registreret sig i D-mærkets selvevaluering. Det er 73 procent flere end samme periode året før og en klar indikation på, at flere virksomheder og organisationer sætter handling bag intentionerne om at blive mere cybersikre.

”I en tid, hvor trusselsbilledet konstant tager til, er det opløftende at opleve, at danske virksomheder i stigende grad ønsker at styrke it-sikkerheden. Samtidig vidner den store interesse for D-mærket om, at flere ønsker et synligt bevis for deres arbejde, fordi det styrker konkurrenceevnen med øget tillid fra interessenter”, siger Mikael Jensen, direktør i D-mærket.

Lige nu er der knap 1300 virksomheder, som er i gang med processen henimod at blive D-mærket, men stigningen det sidste halve år af nye virksomheder viser, at behovet og potentialet for en løsning, der hjælper virksomheder i gang og i mål med at efterleve væsentlige krav til it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse er stort og stigende.

Med registreringen tilmelder organisationer sig en selvevaluering til at kortlægge indsatser og initiativer for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. Det gælder alt fra privathospitaler og hoteller over store industrivirksomheder til lokale slagtere. På den baggrund kan de se, hvilke indsatser de skal iværksætte for at styrke cybersikkerheden og i sidste ende bestå et tilsyn og modtage D-Mærket.

I takt med at antallet af registreringer stiger, går flere virksomheder også videre i processen med tilsyn og får tildelt D-mærket. Og det glæder Malene Stidsen, der er programchef for cybersikkerhed i Industriens Fond. For it-sikkerhed vedrører i dag virksomheder af alle størrelser og brancher.

Læs også: Ny supercomputer skal hjælpe Danmark med klima- og sundhedsudfordringer

”Alle virksomheder bruger i dag digitale tjenester til forretningskritiske opgaver som for eksempel bogføring og lagerstyring. Ens egen it-sikkerhed afhænger derfor også af underleverandørens, og dermed er det naturligt at stille krav og ønske vished om, at ens leverandører har styr på sikkerheden – og her ser flere og flere værdien i en mærkningsordning som D-mærket. Med D-mærket er virksomhederne nemlig både mere robuste overfor hackerangreb og mere attraktive overfor kunder og andre samarbejdspartnere”, siger Malene Stidsen.

Om D-mærket

D-mærket er den første mærkningsordning, der med afsæt i internationale standarder og reguleringsrammer kombinerer databeskyttelse, datasikkerhed og dataetik i ét mærke. D-mærket hjælper virksomheder af alle typer og størrelser med at arbejde aktivt med og tydeliggøre deres digitale ansvarlighed. Ambitionen er at skabe et stærkt digitalt Danmark – på sigt Europa – hvor det er nemmere for borgere, virksomheder og det offentlige at se, hvilke organisationer der handler digitalt ansvarligt. Bag D-mærket står Industriens Fond i samarbejde med Dansk Erhverv, Dansk Industri, SMVdanmark og Forbrugerrådet Tænk.

Kilde: Industriens Fond

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Ny Toyota Traigo48-serie med uovertruffent design og banebrydende ydeevne

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

29.04.2025SCM.dk

Virksomheder frygter politisk vold og uro

28.04.2025SCM.dk

Toldkrig truer vækst – IMF nedjusterer globale prognoser

25.04.2025Global AGV

Sponseret

Mød Global AGV på ROBOTBRAG

24.04.2025SCM.dk

DTU-startups tiltrækker 1,8 milliarder i venturekapital i 2024

24.04.2025SCM.dk

Hg Capital opruster i IFS – værdi 112 milliarder kroner

23.04.2025SCM.dk

DSV styrker topledelsen før Schenker-overtagelse

23.04.2025SCM.dk

Dachser opruster søfragt i Norden med ny leder

18.04.2025SCM.dk

Dollaren vakler: Investorer flygter ikke længere mod USA i krisetider

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle