Volvo og Daimler danner joint venture for at udvikle fremtidens bæredygtige transport

På trods af, at Volvo Group og Daimler Truck er konkurrenter, har de valgt at indgå aftale om et nyt joint venture, der skal udvikle brændselscellesystemer. Samarbejdet skal nedbringe udgifterne til udvikling af teknologien, som er vigtig for ambitionen om et klimaneutralt Europa.

Elektrificering af vejtransport er en vigtig byggesten, når det drejer sig om at leve op til de grønne mål for et klimaneutralt Europa. Foto: Volvo.

05.05.2020

SCM.dk

Volvo Group og Daimler Truck AG er to førende af de aktører inden for tunge erhvervskøretøjer, og de deler visionen om et bæredygtigt transportsystem og en 'Green Deal' for et klimaneutralt Europa i 2050.

Læs også: Volvo på vej med nye eldrevne lastbiler

De har derfor underskrevet en foreløbigt uforpligtende aftale om at danne et nyt joint venture. Hensigten er at udvikle, producere og kommercialisere brændselscellesystemer til tunge køretøjer og andre anvendelser.

”Transport og logistik holder verden i gang, og behovet for transport vil fortsat stige. Det er muligt at opnå fuldstændig CO2-neutral transport ved hjælp af elektriske drivlinjer og energi fra enten batterier eller ved at konvertere brint til elektricitet", siger Daimler Trucks topchef, Martin Daum. 

"For lastbiler, der skal kunne holde til tunge belastninger og lange afstande, er brændselsceller et vigtigt alternativ og en teknologi, hvor Daimler har opbygget betydelig erfaring gennem de sidste tyve år via brændselscelleenheden i Mercedes-Benz. Dette fælles initiativ med Volvokoncernen er en milepæl på vejen til brændstof med celledrevne lastbiler og busser på vores veje”, fortsætter han.

Volvo Group og Daimler Truck vil eje lige mange aktier i joint venture-selskabet, som vil blive drevet som en uafhængig enhed.

En vigtig byggesten
Volvo Group og Daimler Truck AG vil fortsat være konkurrenter på andre områder, men ved at samarbejde her, kan de to virksomheder reducere deres udviklingsomkostninger og fremskynde introduktionen af brændselsceller i produkter, der bruges til tung transport og lange afstande.

Den nuværende økonomiske afmatning som følge af coronakrisen har yderligere styrket behovet for samarbejde for at nå de grønne mål inden for en rimelig tidshorisont.

”Elektrificering af vejtransport er en vigtig byggesten, når det drejer sig om at leve op til de grønne mål for et klimaneutralt Europa og på lang sigt også på vej mod en klimaneutral verden. Brugen af brint som bærer af grøn elektricitet til langtrækkende elektriske lastbiler er et vigtigt puslespil og et supplement til batteridrevne køretøjer og vedvarende brændstoffer”, siger Volvos administrerende direktør Martin Lundstedt.

Begge virksomheder sigter mod at have en serieproduktion af tunge køretøjer med brændselsceller på plads i andet halvår af dette årti. Yderligere vil joint venture-selskabet også dække andre anvendelsesområder, både inden for køretøjsområdet og uden for.

Læs også: Daimler vil have komplet CO2-neutral lastbilflåde i 2039

Den underskrevne foreløbige aftale er uforpligtende. En endelig aftale forventes afsluttet i løbet af tredje kvartal med færdiggørelsen af transaktionen inden udgangen af 2020.

- SMF

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup