Årets 10 mest læste på www.scm.dk

Redaktionen har samlet de ti mest populære historier på scm.dk i 2013 og ønsker samtidig alle vores læsere en god jul og et godt nytår. På gensyn den 2. januar 2014.

20.12.2013

SCM.dk

Tophistorier i 2013:
1.
Wilsons formel kan forhindre store pengetab
Wilsons Formel er i dag placeret på museum. Men formlen kan faktisk afsløre, at mange moderne virksomheder taber store penge på bestemte varegrupper. Årsagen er, at virksomheder fokuserer for meget på lageromkostninger og overser, at det også koster penge at bestille og modtage varer.

2. ECCO satser på hurtigere time to market
ECCO har historisk set altid været en stærk produktionsvirksomhed, men den globale skovirksomhed er inde i en kraftig udvikling mod også at styrke den markedsvendte del af forsyningskæden. Ambitionen er at blive hurtigere til at reagere på markedsbevægelser. VP Johs M. Knudsen fra ECCO vil på Den Danske Logistikkonference 27. oktober fortælle mere om, hvordan ECCO vil opnå det mål.

3. Ny dansk lagerautomat vil erobre verdensmarkedet
Der er ikke sket synderlig udvikling af lagerautomater de sidste 15 år. Dansk producent lancerer nu en ny teknologi, der i løbet af få år skal være blandt de største på verdensmarkedet og omsætte for 300-500 millioner kroner.

4. Gule hatte og ny tankegang revolutionerer Widex’ supply chain
Høreapparatsproducenten Widex har opnået markante resultater i virksomhedens supply chain ved at tage kundehatten på og ændre organisationens tankesæt.

5. ABC-analyse er et tveægget sværd
Finanskrisen har lært virksomheder at være langt mere kræsen med, hvilke varer de skal lagerføre, og hvilke de ikke skal lagerføre. Men de fleste kan med fordel omklassificere varerne oftere. Der sker nemlig hurtige markedsskift, og det er en stor fordel, hvis vareklassificeringen hele tiden afspejler den aktuelle markedssituation. Det mener adjunkt ved Aalborg Universitets Center for Logistik, Peter Nielsen

6. Royal Copenhagen minimerer underskuddet
Forbedringer i Royal Copenhagens supply chain har haft afgørende betydning for, at et massivt underskud i 2009 er barberet kraftigt ned.

7. Årets bedste SCM-afhandling er fundet
DB Schenker-prisen for den bedste cand.merc. SCM-afhandling i 2013 gik til Pedro Maestrelli.

8. Toms høster store gevinster ved at samle ingrediensindkøb
Hos Toms Gruppen A/S har man opnået betydelige besparelser på mandetimer og budgetter ved at samle indkøbet af 50 ingredienser hos én leverandør. Samtidig kan koncernindkøbsfunktionen nu fokusere på strategiske råvarer.

9. Sådan ser forsyningskæden ud anno 2021
En tænketank initieret af Post Danmark Logistik A/S har i 12 måneder arbejdet intenst på at kortlægge bud på, hvordan danske virksomheders forsyningskæde vil se ud i 2021. Resultatet er en hårdtslående vision og fire hæsblæsende scenarier.

10. SCM-profilen: Logistik spiller en nøglerolle i COOP’s 2015-strategi
Frem mod 2015 skal COOP fastholde omkostningsniveauet i logistikken og dermed yde et væsentligt bidrag til bedre indtjening og konkurrenceevne i forretningen, siger COOP’s logistikdirektør Inge Fogelberg Christiansen.

- JDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Logistikgiganter vil hæve temperaturen på køletransport

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup