AGV-Sally er truckens autonome alternativ

AGV’en Sally med software fra danske Gibotech kan køre frit rundt og transportere objekter fra a til b. I fremtiden vil AGV’er erstatte de fleste trucks, mener Gibotechs salgsdirektør.

Danske Gibotechs AGV ’Sally’ skal fra 2019 rulle rundt på sterilcentralerne på både Herlev Hospital og Rigshospitalet. Foto: Gibotech.

22.09.2017

SCM.dk

Sally er en nyttig transportrobot for virksomheder og arbejdspladser, der har behov for at få flyttet objekter fra a til b. AGV’en behøver ikke følge nogen bestemt bane, men kan køre frit rundt på gulvet:

”Sally kan udføre transportarbejde uden hjælp fra menneskehånd. Det er en ergonomisk gevinst, fordi det skåner medarbejderne for at skulle bruge kræfter på tunge løft”, siger Mikkel Bjerregaard, salgsdirektør i Gibotech, til Ingeniøren.

For at undgå at støde ind i møbler, kasser og lignende scanner Sally rummet for forudprogrammerede konturer. Man kan desuden tilvælge flere navigationsmetoder efter behov.

Hvis man alligevel kommer til at krydse Sallys veje, skal man ikke være bange for et sammenstød. AGV’en kører med en tophastighed på 2 m/s, den er udstyret med en 360 graders-scanner og sætter farten ned, når noget dukker op inden for én meters afstand. Kommer man tættere på end 10 cm, stopper den helt.

Læs også: Førerløs AGV-truck skal fremover køre i døgndrift

Derudover er Sally praktisk grundet sin kompakte størrelse. Gibotechs AGV er 75 cm lang, 60 cm bred og 50 cm høj. 

Kan erstatte trucken
Robot-assistenten skal snart rulle rundt på danske gange, nemlig på Herlev Hospital og Rigshospitalet i København. I alt skal Gibotech levere 20 eksemplarer af transportrobotten til hospitalerne i 2019.

Og det er ikke kun hospitalerne, der er interesserede i Sally. Flere virksomheder har fået øje på transportrobotten, og det vil i fremtiden få konsekvenser for truckene, mener Mikkel Bjerregaard:

”Der er et enormt behov for at flytte ting fra a til b i virksomhederne. I dag er det truckene, der hersker, men inden for de kommende år vil de blive erstattet af AGV’er”, siger Mikkel Bjerregaard til Ingeniøren.

Gibotechs salgsdirektør vurderer, at AGV’erne i dag er på cirka samme udviklingstrin, som robotterne var for ti års tid siden. Han forudser derfor, at mange fabrikker vil skifte trucken ud med AGV i løbet af en overskuelig årrække – ikke mindst af økonomiske årsager:

”Der er rigtig mange trucks ude i virksomhederne, og bag hver af dem sidder der en medarbejder, som oppebærer en årsløn og har sygedage. Det er ikke sikkert, at alle trucks kan erstattes med en AGV, men mon ikke 80/20-reglen også gælder her”, vurderer Mikkel Bjerregaard.

Læs også: Onlinebutikker automatiserer løs

Sally bliver præsenteret for første gang herhjemme ved HI-messen den 3.-5. oktober i Messecenter Herning.

-CHM

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

31.10.2024SCM.dk

Oxfam: De rigeste skal betale ekstra for deres massive udledninger

31.10.2024SCM.dk

Nyt partnerskab vil udvikle fremtidsscenarier for transportbranchen

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

ISO 14001: Webinar netværk

24.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD-rapportering

23.10.2024SCM.dk

COP16: Redning af biodiversiteten for vores egen skyld

22.10.2024Zetes

Sponseret

Zetes investerer i Robotize, en virksomhed specialiseret i autonome mobile robotter

22.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Introduktion til Livscyklusvurdering (LCA)

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværksforsvar og angrebshåndtering

Vil du lære det nyeste inden for trusler, sårbarhed og malware – og samtidig blive skarp på kryptografiske løsninger?

Dato

31.10.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
Nye krav til bek. 761/2024 om energisyn og klimasyn

Energistyrelsen udsendte den 1. juli 2024 den nye Bekendtgørelse 761/2024 om obligatoriske energiledelsessystemer og energi og klimasyn i visse virksomheder.

Dato

06.11.2024

Sted

Online

Roima Intelligence
Seminar
LOGIA WMS Roadshow - opnå bedre resultater på dit lager

Deltag og få indblik i, hvad dit lager kan opnå med WMS. Eksperter og WMS-brugere vil give dig konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med lageroptimering ✅

Dato

06.11.2024

Tid

12:30

Sted

Scandic Roskilde Park Ved Ringen 2, 4000, Roskilde