Alt for få virksomheder kan håndtere cyberangreb

Kun to procent af europæiske virksomheder er tilstrækkeligt parate på nutidens cybertrusler. Samtidig overvurderer de deres egen parathed på området. Det viser Ciscos årlige cybersikkerhedsrapport.

Virksomheder er i stigende grad målet for cyberangreb, der spænder fra phishing og ransomware til målrettede digitale angreb på forsyningskæder og social engineering. Foto: 123rf.com

12.04.2024

SCM.dk

Selvom tre ud af fire virksomheder på tværs af Europa føler sig sikrede mod løbende cybertrusler, er langt størstedelen i virkeligheden ikke tilstrækkeligt parate. Det viser Ciscos nye Cybersecurity Readiness Index 2024, der årligt tager temperaturen på cybersikkerhed i Europa.

Virksomheder er i stigende grad målet for cyberangreb, der spænder fra phishing og ransomware til målrettede digitale angreb på forsyningskæder og social engineering.

Alligevel føler 75 procent af europæiske virksomheder sig enten moderat eller meget sikre på at kunne afværge et cyberangreb med deres nuværende infrastruktur, viser Ciscos nye undersøgelse blandt 8.000 chefer, der beskæftiger sig med området.

Selvom tilliden blandt virksomhederne selv altså er stor, lyder rapportens vurdering af deres cybersikkerhed væsentlig anderledes. For kun to procent af virksomhederne vurderes at have en moden cybersikkerhed, som er den højeste parathedskategori i undersøgelsen.

”Resultaterne tyder på, at virksomhedernes tillid til egen cybersikkerhed ikke står mål med deres faktiske evne til at navigere i trusselslandskabet, som det er i dag. Og det er en stor udfordring, hvis man som virksomhed ikke korrekt kan vurdere omfanget af potentielle cyberangreb, som man i stigende grad står overfor”, siger Kenneth Schwartz, Cyber Security Lead i Cisco Danmark.

Ciscos cybersikkerhedsindeks bygger på en dobbeltblind undersøgelse blandt mere end 8.000 sikkerheds- og virksomhedsledere i den private sektor på tværs af 30 globale markeder udført af en uafhængig tredjepart. Her er virksomhederne vurderet ud fra parametrene Identity Intelligence, Network Resilience, Machine Trustworthiness, Cloud Reinforcement og AI Fortification. De fem nøgleområder består samlet af 31 cybersikkerhedsforanstaltninger.

Respondenterne har blandt andet angivet, hvilke cybersikkerhedsforanstaltninger de har igangsat, og hvor langt de er nået med implementeringen af dem. Virksomhederne er efterfølgende blevet klassificeret i fire kategorier af parathed: begynder, formativ, progressiv og moden.

"Vi må ikke undervurdere cybertruslen for vores egen overmod. Nutidens virksomheder er nødt til fortsat at investere i cybersikkerhed og læne sig op ad AI for at være i stand til at værne sig mod trusselsbilledet”, siger Jeetu Patel, Executive Vice President og General Manager of Security and Collaboration i Cisco.

Ifølge Ciscos Cybersecurity Readiness Index 2024 befinder kun to procent af virksomheder i Europa sig i den højeste parathedskategori, når det kommer til at modstå nutidens cybertrusler. 

Læs også: Forskere efterlyser bæredygtig og ansvarlig AI-udvikling

79 procent af virksomhederne placeres i enten begynder- eller formativkategorien, som er de to laveste sikkerhedskategorier ud af fire. Og på globalt plan er blot 3 procent af virksomhederne på et modent stadie.

  • Forventning om fremtidige cyberhændelser: 69 procent af de adspurgte forventer, at en cybersikkerhedshændelse vil ramme virksomheden inden for de næste 12 til 24 måneder. Omkostningerne ved at være uforberedt kan være mærkbare: 49 procent svarer, at de har oplevet en cybersikkerhedshændelse inden for de sidste 12 måneder. Heraf melder 46 procent, at det har kostet dem mindst 300.000 USD.
     
  • Fremtidige cyberinvesteringer stiger: Virksomheder er klar over stigende cybertrusler og øger derfor investeringen i it-infrastruktur over de næste 12 til 24 måneder. De mest udbredte prioriteringer er at opgradere eksisterende sikkerhedsløsninger (62 procent), implementere nye sikkerhedsløsninger (58 procent) og investere i AI-drevne sikkerhedsteknologier (51 procent). Desuden forventer 96 procent af virksomhederne at øge deres cybersikkerhedsbudget inden for de næste 12 måneder. 81 procent siger, at deres budget vil stige med over 10 procent.

    Kilde: Cisco

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

13.05.2024SCM.dk

AI supercomputer skal sætte skub på forskning og innovation

13.05.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Smagen af teknologi: BKI’s rejse mod AI-forbedret kaffeblanding

13.05.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Tid til at hoppe på AI-toget

13.05.2024Implement Consulting Group

Sponseret

Eight trends of generative AI

13.05.2024Implement Consulting Group

Sponseret

Artificial intelligence in supply chains

13.05.2024Columbus

Sponseret

Detailbranchens ultimative guide til Data og AI

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup