Arlas klimamål godkendt efter 1,5°C-målsætning

Arla Foods har mere end fordoblet sin klimamålsætning frem mod 2030. I stedet for at reducere udledningen af drivhusgasser i driften med 30 procent, vil man i stedet reducere den med 63 procent. Det nye mål er netop blevet godkendt af Science Based Targets-initiativet.

Ud over virksomhedens investeringer vil Arlas andelshavere også skulle foretage betydelige investeringer individuelt for at reducere CO2-udledningen på gårdniveau. Foto: Arla Foods.

24.01.2022

SCM.dk

Efter Arla har implementeret klimatjek på næsten 8.000 Arla-gårde for at fremskynde reduktionen af drivhusgasser på gårdniveau, udvider andelsselskabet nu sine tiltag inden for produktion og logistik for at sætte yderligere skub i bekæmpelse af klimaforandringer.

Med det nye mål om at reducere 63 procent af udledningen af drivhusgasser i produktion, logistik og energiforbrug inden 2030, mere end fordobler Arla sit tidligere reduktionsmål på 30 procent med 2015 som basisår. Mellem 2015 og 2020 har Arla reduceret virksomhedens udledning med 24 procent og de nye planer omfatter blandt andet en overgang til fossilfrie brændstoffer for hele flåden af mælketankvogne og distributionslastbiler og et skift til vedvarende energi og lavenergiløsninger på tværs af virksomhedens mejerier og kontorer.

Læs også: DSV vinder dansk klimapris: ”Frontløber i sektoren"

Det nye 2030-mål er godkendt af Science Based Targets-initiativet (SBTi) i overensstemmelse med de reduktioner, der kræves i scope 1 og 2 for at holde opvarmningen på maksimalt 1,5 °C, det mest ambitiøse mål i Paris-aftalen. Arla er en af blot 61 føde- og drikkevareproducenter i verden og et af de første andelsmejerier, der har fået godkendt en 1,5 °C-målsætning af SBTi.

”Vi er meget glade for, at Science Based Target-initiativet har vurderet, at vores mål er i overensstemmelse med, hvad den seneste klimavidenskab siger er nødvendig for at nå målene i Paris-aftalen. Mejeriprodukter nydes i vidt omfang i hele verden, og efterspørgslen fortsætter med at vokse, ikke mindst på grund af mejeris store indhold af protein og calcium, produkternes mangfoldighed og priser, der er til at betale. Sammen med vores andelshavere er vi stærkt opsat på at reducere udledningen af drivhusgasser i mælkeproduktion yderligere, så folk fortsat kan have tillid til og glæde af vores mejeriprodukter”, siger Peder Tuborgh, administrerende direktør for Arla Foods.

Scope 3-mål skal genberegnes i 2022

SBTi har klassificeret Arlas nye mål på 63 procent for scopes 1 og 2 som værende i overensstemmelse med en 1,5 °C-målsætning. Samtidig opfylder det eksisterende mål på 30 procent for scope 3, som blandt andet dækker Arla-gårdene, fortsat SBTi's kriterier for ambitiøse mål for værdikæden i overensstemmelse med nuværende bedste praksis.

SBTi forventes at lancere en ny sektorvejledning i 2022 for skove, jord og landbrug med mere detaljerede krav til fastsættelse af videnskabsbaserede mål end det, der tidligere var tilgængeligt for virksomheder indenfor disse områder.

Læs også: Green Logistics vil styrke virksomheders grønne omstilling af transport

”Det er vores mål at være på linje med en 1,5 °C-målsætning inden for alle tre scopes i vores værdikæde når det er muligt. Når den nye sektorvejledning fra SBTi udgives i løbet af 2022, vil vi vurdere, om der er behov for ændringer i vores nuværende mål”, siger Hanne Søndergaard, Executive Vice President med ansvar for landbrug og bæredygtighed i Arla Foods.

Betydelige investeringer i bæredygtighedsindsatsen

Arla investerer massivt i klima- og bæredygtighedsindsatsen i hele sin værdikæde som led i sin nye virksomhedsstrategi Future26. Som tidligere oplyst er Arla parat til at øge sine samlede investeringer med 40 procent til 4+ milliarder EUR, og klima- og bæredygtighed er et centralt investeringsområde.

Ud over virksomhedens investeringer vil Arlas andelshavere også skulle foretage betydelige investeringer individuelt for at reducere CO2-udledningen på gårdniveau.

”Vores ejere er allerede meget engageret i klimaindsatsen. De investeringer og ændring af praksis, som dette kræver af dem, er betydelige, og derfor har vi ambitiøse planer for, hvordan vi omsætter deres handlinger til værdi for vores kunder og forbrugere. Vi fortsætter også med at dele vores data og viden med myndighederne for at vise, hvor deres finansiering til landbruget kan have størst effekt”, siger Peder Tuborgh.

Arla-landmænd er allerede blandt de mest klimaeffektive landmænd i verden. Via Klimatjek-data og rådgivningstjenester kombineret med løbende forskning og resultater fra gårdforsøg, for både konventionel og økologisk mælkeproduktion, fortsætter Arla med at stille mere viden og løsninger til rådighed for sine andelshavere for at hjælpe dem med at reducere udledning af drivhusgasser og øge biodiversiteten.

- KCP

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Sådan bliver din SMV resilient i 2025

PlanEven

Sponseret

Optimering af indkøbsprocesser med ordreportal

Relateret indhold

12.11.2024SCM.dk

Forsyningskæder er uforberedte på nye vigtige internationale handelsreguleringer

12.11.2024SCM.dk

Maersk Tankers afprøver eSAIL

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: ISO 27001 & ISO 27701 certificering

07.11.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Miljømærkninger

05.11.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Find de bedste superbrugere

04.11.2024SCM.dk

CSRD-erfarne virksomheder fremhæver positive gevinster

25.10.2024SCM.dk

Kløften mellem klimaviden og -handling vokser kun

25.10.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kan ældre ERP hæmme vækst?

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Supply Chain Management (SCM)

Få kompetencer til at designe og lede effektive produktions- og forsyningskæder, også kaldet supply chains, som er en forudsætning for virksomhedens konkurrenceevne.

Dato

31.10.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet

På kurset Jernbaneteknologi, -drift og -kapacitet, som også er et diplommodul, lærer du om planlægning, opbygning og drift af jernbaner. Kurset omfatter blandt andet simulering, procesanalyse og driftsanalyse angående både passager- og godstrafik.

Dato

01.11.2024

Tid

08:30

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Digitale forretningsstrategier og -modeller

Vil du have bedre forståelse for digital transformation og digitale strategier? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at vurdere og definere digitale forretningsstrategier, der skaber værdi for din virksomhed.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bureau Veritas
Kursus
CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Bureau Veritas
Kursus
Introduktion til Livscyklusvurdering (LCA)

Grundkursus i Livscyklusvurderinger (LCA), som alle kan være med på. Kurset kræver ikke forudgående viden om LCA.

Dato

13.11.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Brother Nordic A/S
Messe
Logistik og transport 2024, Göteborg

Nordens førende messe og konference om logistik- og transportløsninger.

Dato

14.11.2024

Tid

09:00

Sted

Svenska mässan, Göteborg