Danfoss vil uddanne danske leverandører i ESG

Danfoss har erfaret, at en del leverandører i SMV-segmentet mangler viden om og overblik over de ESG krav og data, som for alvor sætter agendaen for Danfoss’ forretningsstrategi. Danfoss har derfor indgået et samarbejde med Syddansk Universitet om at tilbyde et 1-dags kursus i ESG for virksomhedens danske leverandører.

”Vi har derfor besluttet at bidrage til at løfte både viden og opmærksomhed blandt vores danske leverandører, som nu er inviteret til vores grundlæggende og generelle kursus i ESG-tiltag samt -rapportering”, fortæller Wioleta Smed Mortensen, ESG Procurement Director, Danfoss Climate Solutions. Foto: Danfoss

08.05.2024

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Dansk erhvervsliv består ifølge Danmarks Statistik målt på antal virksomheder af 99,7 procent såkaldt SMV’er, som Danmarks Statistik definerer som virksomheder med færre end 250 ansatte. Danfoss tilhører andelen af 0,3 procent af store virksomheder, og Danfoss har et meget stort fokus på ESG og tilhørende rapportering. Fokusset er drevet af reguleringer fra ikke mindst EU og kraftigt stigende markedskrav. Men virksomheden har erfaret, at mens nogle danske leverandører er ganske modne på en ESG-skala, så er der mange andre, der både mangler viden og fokus på ESG-arbejdet.

”Vi har derfor besluttet at bidrage til at løfte både viden og opmærksomhed blandt vores danske leverandører, som nu er inviteret til vores grundlæggende og generelle kursus i ESG-tiltag samt -rapportering”, fortæller Wioleta Smed Mortensen, som er ESG Procurement Director i Danfoss Climate Solutions. 

Læs også: ESG er på himmelflugt i alle typer virksomheder

Hun tilføjer, at initiativet skal ses som et supplement til andre informations- og uddannelsesinitiativer inden for ESG fra for eksempel Dansk Industri, Dansk Erhverv, Industriens Fond og virksomhedsguiden.dk.

ESG kursus for Danfoss leverandører
Kurset henvender sig eksklusivt til alle Danfoss’ danske leverandører på tværs af Danfoss’ forskellige forretningsområder, og foregår allerede den 6. juni på SDU i Odense.

”I Danfoss har vi længe arbejdet intenst på at udvikle vores ESG-indsatser og tilhørende rapportering, idet vi indtænker ESG som en del af kernen i vores forretningsmodel, så vores produkter og serviceydelser bidrager til en bæredygtig udvikling. Det er vigtigt, fordi vores kunder enten allerede efterspørger det eller snart vil efterspørge det. ESG-rapportering er en konkurrenceparameter, der kun stiger i betydning. Derudover er EU og andre myndigheder i fuld gang med at lancere forskellige ordninger, der alle stiller krav om omfattende ESG-rapportering”, fortæller Kitti Tumbasz. Hun er Senior Director, ESG & Product Compliance i Danfoss Climate Solutions.

Jeg synes, det er et stærkt initiativ af Danfoss. Danfoss er en af landets største virksomheder, og de viser her, at de tager ansvar for at bidrage til at udvikle ESG-modenheden i deres store base af danske leverandører, hvoraf de fleste tilhører SMV-segmentet

Jan Stentoft

Kurset bliver udført af Institut for Erhverv og Bæredygtighed på Syddansk Universitet med professor i SCM Jan Stentoft som hovedkraft. Han udtaler:

”Jeg synes, det er et stærkt initiativ af Danfoss. Danfoss er en af landets største virksomheder, og de viser her, at de tager ansvar for at bidrage til at udvikle ESG-modenheden i deres store base af danske leverandører, hvoraf de fleste tilhører SMV-segmentet”.

Læs også: SMV’er har svært ved at følge med ESG-udviklingen

Kurset giver grundlæggende viden om ESG og vil være tilrettelagt som en workshop. På kurset får deltagerne afklaring af spørgsmål om hvem, hvad, hvorfor, hvornår og hvordan i forhold til virksomhedens arbejde med SCOPE 1-3, så deltagervirksomhederne:

  • bliver bevidste om kravene til ESG-rapportering og levering af data til for eksempel større virksomheder.
  • får et sprog og dialogværktøjer til samtaler med f.eks. underleverandører.
  • bliver klar til at udarbejde strategi og handleplaner for bæredygtighed.

SMV’er halter efter ESG-udviklingen
Jan Stentoft og scm.dk gennemførte tidligere i 2024 en undersøgelse i SCM Panelet af, hvordan virksomheder arbejder med ESG-data og hvilken grad, det forekommer. En af konklusionerne i undersøgelsen er, at der på dette område er forskel – og ofte ganske stor forskel - på store virksomheder og små samt mellemstore virksomheder (SMV’er).

Undersøgelsen viser, at de store virksomheder i højere grad end SMV’erne har en klar strategi for ESG-arbejdet. De adspurgte er generelt enige om, at arbejdet med at indsamle ESG-data er i gang; men det er også tydeligt, at dette i højere grad sker blandt de store virksomheder, og at de store virksomheder også er meget længere med at anvende software til indsamlingen.

36 procent af de store virksomheder svarer således, at ’de indsamler og analyserer ESG-data ved brug af software’, og at de ’i nogen grad’ gør brug af automatiserede løsninger. Det samme gør sig gældende for 15 procent af SMV’erne. 

Undersøgelsen viser også, at én ud af tre SMV’er slet ikke er begyndt at fokusere på ESG-data endnu, mens det samme tal er 0 procent for de store virksomheder.

SMV’er mangler ressourcer
Der er enighed på tværs af SMV’er og store virksomheder om, at ansvaret for ESG-arbejdet skal placeres hos topledelsen. 42 procent af de store virksomheder svarer dog, at ESG-ansvaret er placeret hos et bæredygtighedsteam; mens det kun gælder for 18 procent af SMV’erne.

Jan Stentoft peger på, at forskellen formentlig skyldes manglende ressourcer hos SMV’erne og tilføjer: ”Ingen angiver, at ansvaret ligger hos supply chain organisationen, men cirka 9 procent svarer, at det ligger hos ’indkøb’. ESG er dog et ansvar for hele virksomheden, og en placering af ansvar kan sagtens være et ressourcespørgsmål. På den anden side har SMV’erne jo også kunder, som har krav om ESG, hvilket ’salg’ som de første typisk stifter bekendtskab med”.

Om kurset

ESG Scope 1-3

Hvem:           Kurset er eksklusivt for underleverandører til Danfoss.
Hvornår:        6. juni 2024 klokken 8.30-15.30.
Hvor:             Syddansk Universitet, Lokale O96 ved Campustorvet, Campusvej 55, Odense M

Kurset giver grundlæggende viden om ESG og vil være tilrettelagt som en workshop. Kurset henvender sig til alle med interesse for arbejdet med ESG. Kurset er eksklusivt for leverandører til Danfoss. Læs mere her

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Hvad er NIS2?

16.05.2024SCM.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

16.05.2024SCM.dk

Leverandører skal uddannes i bæredygtighed

15.05.2024TrueCommerce

Sponseret

Obligatorisk e-fakturering i Polen

15.05.2024Descartes

Sponseret

54 % af alle virksomheder inden for supply chain og logistik satser på automatisering

14.05.2024SCM.dk

Greenwash-lovens lange arm i praksis

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup