Dansk IT-værktøj effektiviserer coronaopsporingen

Spitze & Co. har skabt et værktøj, der gør viden om coronaopsporing effektivt og systematisk. Værktøjet virker på tværs af brancher og har vist sig uundværligt under de adskillige smittebølger.

Før har kolleger kunne vidensdele hen over skrivebordet, men nye tider kaldte på nye løsninger, da coronakrisen og lockdown vendte samfundet og de traditionelle arbejdsgange på hovedet. Foto: Spitze & Co..

30.12.2021

SCM.dk

Corona er blevet katalysator for et hidtil uset og akut behov for vidensdeling. I det offentlige er der brug for strømlining af den kollektive viden om virusset, og i både det private og det offentlige har ansatte skulle kunne arbejde lige så effektivt hjemmefra uden deres sædvanlige kilder til viden. Før kunne kolleger vidensdele hen over skrivebordet, men nye tider kaldte på nye løsninger.

Styrelsen for Patientsikkerhed blev sat til at identificere mulige smittekæder og hjælpe de smittede med kontaktopsporing. Behovet for en samlet vidensbank med al tilgængelig og legitim information var derfor alfa og omega for at Styrelsen kunne arbejde effektivt og ensrettet i smittesporingen.

Læs også: Du skal både bruge EDI og API i din b2b-integration

”Det var overordentligt vigtigt, at opsporingsenheden arbejdede hurtigt og effektivt, for at skabe en brugbar løsning”, siger Martine Koehler Andersen, som i fællesskab med en enhed af sygeplejersker, læger og andet kvalificeret sundhedspersonale implementerede den danske vidensplatform Responza. På den måde kom der struktur på, hvem der gør hvad hvornår ved hjælp af konstant opdateret information indsamlet fra blandt andet sundhedsmyndighederne, systemleverandører og processansvarlige.

Skabt i frustration

Bag Responza står det dansk iværksætterteam Jimmi Hansen og Martine Koehler Andersen fra Spitze & Co. De skabte systemet efter mange års frustrationer over, at de eksisterende CMS- og videndelingsprogrammer enten var dårligt udnyttede eller dårligt tilpasset det skandinaviske marked.

Målet var at lave et værktøj, der kunne kortlægge virksomheders kollektive vidensbank. Det lyder abstrakt, men ved at skabe en samlet pulje med den akkumulerede viden fra samtlige medarbejdere og faglige kilder, lykkedes det teamet at konstruere et værktøj, der øger produktiviteten og effektiviteten og sørger for, at viden ikke går tabt.

Læs også: Mikrovirksomheder er bedre til at sælge online bedre end små firmaer

”Viden, der ikke er orkestreret og brugt rigtigt, kan føre til misinformation og i værste fald gøre mere skade end gavn. Derfor har vi har skabt et centralnervesystem til den kollektive viden, der imødekommer de stigende krav om ensrettet kommunikation og øget hastighed fra blandt andet borgere, når de henvender sig til det offentlige”, siger Jimmi Hansen i en pressemeddelelse.

Ud fra deres erfaring forudsagde de to konsulenter, at manglerne i og vigtigheden af korrekt vidensforankring og -deling ville skabe problemer, når systemerne for alvor ville komme under pres. Da coronakrisen og lockdown vendte samfundet og de traditionelle arbejdsgange på hovedet, blev forudsigelsen til virkelighed.

Bedre stillet for fremtiden

Coronakrisen har gjort, at store dele af det offentlige og private Danmark har fået øjnene op for, hvor vigtig vidensdeling er, for at hjulene kører rundt, og det giver de to iværksættere fra Spitze & Co en tro på, at vores samfund er bedre rustet til at imødekomme den næste krise og reagere lynhurtigt og præcist i fremtiden.

”Under covid-19 har vi oplevet, at der har været en stor vilje blandt vores kunder til at imødekomme de nye udfordringer og til at arbejde mod mere effektive og varige løsninger, så det tegner godt for fremtiden”, siger Martine Koehler Andersen.

Responza benyttes i dag af flere store organisationer i hele Norden, heriblandt Bring, Semler, ATP, UdbetalingDanmark, Udlændingestyrelsen, Hofor, IST, Erhvervsstyrelsen og en lang række kommuner. Tal fra Spitze & Cos egne databaser viser, at brugen af de Responza-systemet fortsat er stor efter genåbningen.

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

03.03.2024SCM.dk

Rotterdam-terminal vil komme først med landstrøm til alle skibe

02.03.2024SCM.dk

Aalborg Havn klarer sig flot uden Royal Arctic Lines

27.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Webinar: Alt du skal vide om EDIFACT

26.02.2024SCM.dk

Manglende kompetencer er stopklods for brug af cobots

23.02.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

22.02.2024SCM.dk

Robotindustri mødes om AI, den grønne omstilling og fremtidens arbejdsmarked

21.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Derfor bør du opgradere din On-Premise-løsning

21.02.2024SCM.dk

Nyt kvantespring for 3D-print

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup