Danske virksomheder går glip af data-eventyr

Der er et enormt vækstpotentiale i brug af big data. En række barrierer står dog i vejen, og kun et lille antal af danske virksomheder bruger derfor big data. Det viser en ny analyse fra Erhvervsstyrelsen.

Big data indeholder et enormt vækstpotentiale, som danske virksomheder ikke udnytter. Det viser en ny rapport fra Erhvervsstyrelsen. Foto: Photos.com .

17.02.2014

SCM.dk

Betina Hagerup, direktør i Erhvervsstyrelsen, vil arbejde på at udstille samtlige data fra styrelsen i en brugervenlig form. Foto: Erhvervsstyrelsen. .

Erhvervsstyrelsen præsenterer en ny rapport, ”Big data som vækstfaktor i dansk erhvervsliv”, der afdækker danske virksomheders brug af data.

Rapporten tegner et klart billede af, at det kun er få danske virksomheder, der arbejder med big data.

Dermed går de også glip af det vækstpotentiale, som rapporten fastslår, at brugen af de store mængder data kan medføre.

Læs også: Big data kan styrke supply chain eksekvering

”Det er stadig kun meget få virksomheder i Danmark, der arbejder med data. Når virksomhederne er tilbageholdende skyldes det blandt andet manglende viden om de potentielle gevinster og manglende data-kompetencer. Virksomhederne peger på, at de har brug for vejledning og eksempler på, hvordan andre virksomheder de sammenligner sig med, arbejder med data”, siger Betina Hagerup, direktør i Erhvervsstyrelsen, i en pressemeddelelse.  

Unge iværksættere er frontløbere
Der er dog et lille antal danske virksomheder, som udnytter datapotentialet.

Rapporten viser, at frontløberne oftest er unge iværksættervirksomheder, der er født datadrevne og eksempelvis bruger offentlige data i deres produktudvikling.

Læs også: Virksomhedsledere stoler ikke på big data

En lille andel af de større virksomheder arbejder også med big data. Men det er typisk virksomheder, der længe har brugt business intelligence i deres beslutningsprocesser, og som nu har taget skridtet videre og arbejder mere avanceret med data.

Offentlig data i brugervenlig form
Ifølge Betina Hagerup viser analysen, at der er behov for at styrke virksomhedernes adgang til data. Ikke mindst data fra det offentlige, hvor data er i løbet af det sidste år blevet frikøbt og herblandt er også data fra CVR-registeret

Læs også: Jagten på talenter inden for big data eksploderer

På baggrund af rapporten lancerer Erhvervsstyrelsen derfor et nyt initiativ.

”Vi er netop nu på vej med en ny hjemmeside, hvor vi udstiller samtlige data fra styrelsen i en brugervenlig form. Til april holder vi en ”Innovation Camp”, hvor vi udfordrer virksomheder til at udvikle produkter baseret på vores og tre andre myndigheders erhvervsdata”

Rapporten fra Erhvervsstyrelsen kan læses her

-TK 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Logistikgiganter vil hæve temperaturen på køletransport

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

05.07.2024SCM.dk

Ny supercomputer skal hjælpe Danmark med klima- og sundhedsudfordringer

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup