Der er hjælp at hente til at mindske energiregningen

Mange virksomheder er presset af de stigende el- og gasregninger. Mange har svært ved at overskue den næste faktura. Der er muligheder for at få gode råd og økonomisk hjælp.

Billedtekst: Mange virksomheder er presset af de stigende el- og gasregninger. Mange har svært ved at overskue den næste faktura. Der er muligheder for at få gode råd og økonomisk hjælp. Foto: Arkivfoto.

08.09.2022

SCM.dk

Rigtig mange virksomheder kan spare energi ved at energioptimere produktionsprocesser, opvarmning, belysning, ventilation, køling, bygninger. Virksomheder, som bruger gas i opvarmning eller produktion, kan konvertere til en varmepumpe eller på anden vis elektrificere. Det er naturligvis også muligt at spare på energien ved at ændre adfærd i virksomheden eller skifte til moderne termostater.

Bevidstheden om at spare på energien kan medføre mere hensigtsmæssige vaner, der reducerer energiomkostningerne. Digitale løsninger kan også hjælpe disse ændringer på vej, hvor eksempelvis digitale termostater kan indstilles til forskellige temperaturer på forskellige tidspunkter af døgnet.

Energistyrelsen har samlet en række energisparende tiltag, målrettet forskellige typer virksomheder og brancher. Det kræver installatører, håndværkere eller teknikere at gennemføre de fleste råd.

Erhvervspuljen
Erhvervspuljen giver danske virksomheder mulighed for at få tilskud til energieffektiviseringer og konverteringer fra gas- og oliefyr til varmepumper gennem Erhvervspuljen. Det er muligt at få op til 50 procent i tilskud. I 2022 er der fastlagt fem ansøgningsrunder. Næste ansøgningsrunde løber fra 30. august til 13. september.

Det er muligt at få tilskud til for eksempel:
• Udskiftning af kedel med en varmepumpe
• Etablering af varmegenvinding
• Forbedring af klimaskærm
• Energioptimering af procesanlæg.

De fleste virksomheder gør brug af rådgivningsvirksomheder i forbindelse med ansøgningsprocessen.

Læs også: Nestlé-fabrik reducerer energiforbrug med 19 procent

Fradrag for elafgift
Det er muligt for momsregistrerede virksomheder (først fra 2023 for visse liberale erhverv) at få fradrag på elafgiften helt ned til EU’s minimumsniveau på 0,4 øre/kWh. Dermed behøver virksomheder ikke betale den fulde elafgift på 76,3 øre/kWh.

Afskrivningsregler for driftsmidler
Virksomheder kan afskrive driftsmidler med 25 pct. om året på deres saldo. Driftsmidler, der anskaffes inden udløbet af 2022, vil være omfattet af den særlige forhøjede afskrivningssats på 116 procent., som er den værdi, udgiften indgår med på afskrivningssaldoen. Den forhøjede afskrivningssaldo gælder som udgangspunkt for de fleste driftsmidler.

Afskrivningsregler for bygninger
Virksomheder kan som udgangspunkt få afskrivninger på alle forbedringer og al vedligeholdelse, foretaget på bygninger. Energirenovering, udskiftning af vinduer, isolering er omfattet af afskrivningsreglerne.

Særlige afskrivningsregler for installation af solcelleanlæg
Virksomheder, som installerer solcelleanlæg, kan afskrive investeringen og få en skattemæssig fordel. Den skattemæssige behandling af udgifter til anskaffelse af solcelleanlæg afhænger i første række af, om anlægget enten anbringes på jorden eller monteres på en bygning via et stativ. I så fald anses det nemlig for et driftsmiddel. Hvis anlægget derimod integreres i bygningen, anses det for en installation.

-PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Hvad er NIS2?

16.05.2024SCM.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

16.05.2024SCM.dk

Leverandører skal uddannes i bæredygtighed

15.05.2024TrueCommerce

Sponseret

Obligatorisk e-fakturering i Polen

15.05.2024Descartes

Sponseret

54 % af alle virksomheder inden for supply chain og logistik satser på automatisering

14.05.2024SCM.dk

Greenwash-lovens lange arm i praksis

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup