DHL føler sig ikke truet af Uber-inspireret service

Uber-inspireret leveringsservice kommer ikke til at udgøre en trussel for det internationale fragtmarked, mener DHL’s managing director for Norden og Storbritannien.

Trunkbirds medstifter Daniel Nyvang forklarer, at firmaets fokus er mere rettet mod C2C-markedet. Derfor anser han ikke Trunkbird som en direkte konkurrent til firmaer som DHL. Foto: DHL..

22.07.2015

SCM.dk

Den Uber-inspirerede service, der allerede finder sted i blandt andet Danmark, udgør ikke en trussel for transportvirksomheden DHL. Sådan lyder meldingen fra Morten Villberg, managing director for Norden og Storbritannien hos DHL. Det skriver supplychainstandard.com.

Læs også: DHL: Skræddersyede kurertransporter er på vej frem

Han mener ikke, at der er én form for levering, der passer alle, og han tror derfor, at både B2C- og C2C-markedet vil fortsætte med at vokse.

”Kunders forventninger og behov er meget forskellige. Nogle har brug for et standardiseret produkt, mens andre har brug for hurtig levering og høj sikkerhed”, siger han til supplychainstandard.com og fortsætter:

”Det bliver interessant at se, hvad fremtiden bringer, og som udgangspunkt byder jeg et samarbejde med ’social leveringsservice’ velkommen, hvis det giver mening for begge parter”.

Herhjemme kom det Uber-inspirerede leveringsfirma Trunkbird på banen i 2013. Virksomheden forbinder folk, der henholdsvis vil have noget fragtet, og folk der er villige til at tage det, der skal fragtes, med sig på deres rejse.

Ingen direkte konkurrent
Og ifølge Trunkbirds medstifter Daniel Nyvang er firmaets fokus også mere rettet mod C2C-markedet. Derfor anser han heller ikke Trunkbird som en direkte konkurrent til firmaer som DHL.

"Men Trunkbird supplerer transportørernes levering og opfylder den høje fragmentering, der ligger inden for leverancer”, siger Daniel Nyvang til supplychainstandard.com.

Morten Villberg fra DHL påpeger, at virksomheden vil begynde at tilbyde ’social leveringsservice’, hvis kunderne begynder at efterspørge det.

Læs også: Nyt projekt tester bagagerums-levering

Da bekvemmelighed bliver en vigtigere og vigtigere faktor for kunder, er DHL, sammen med Amazon og Audi, allerede i gang med at teste et nyt koncept, der gør det muligt for kunden at få pakker leveret i sit bagagerum.

-SSM

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

16.04.2024SCM.dk

Sjælland får nyt sorteringsanlæg til plastaffald

09.04.2024SCM.dk

4 hacks til hvordan CPO kan skabe mere ESG

05.04.2024SCM.dk

EU direktiv om bæredygtighed bliver taget godt imod

03.04.2024SCM.dk

Ny forskning skal gøre fremstillingsindustrien mindre sårbar

02.04.2024SCM.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup