Disse fem luftfragt-trends kommer til at præge 2019

Ifølge Air Cargo World vil grænsehandel over nettet, vækst på markedet i Sydøstasien, fremskridt i cool chain-teknologi, generel usikkerhed på markedet samt stigende automatisering og digitalisering spille en afgørende rolle for luftfragtindustrien i 2019.

Air Cargo World har taget et blik ind i krystalkuglen for 2019 og er kommet med deres bud på fem trends, der kommer til at præge året..

07.01.2019

SCM.dk

Således er 2019 ingen undtagelse, og herunder kan du læse, hvilke fem trends, som Air Cargo World forventer at se i den kommende tid samt deres bud på, hvad det kommer til at betyde.

5: Boomet i grænsehandel over nettet fortsætter
I 2018 slog internethandlen flere rekorder, og samtidig investerede store selskaber som Alibaba og Amazon i nye løsninger inden for logistik til e-handlen.

2018 var også året, hvor man så en tendes til, at fragtfly-hubs spillede en stigende rolle i e-handlens vækst. Disse tendenser forventer Air Cargo World kommer til at fortsætte og accelerere i 2019.

4: Vækst på markedet i Sydøstasien
Lufthavnene I Sydøstasien er blandt de hurtigst voksende i verden. Det skyldes blandt andet, at der er kommet en øget produktion af diverse varer i regionen som følge af stigende omkostninger ved fremstilling i Kina, samt bekymringer forbundet med den usikre handelsrelation mellem USA og Kina.

Logistikvirksomheder som APEX Logistics og SEKO Logistics er enige om, at Sydøstasien er et voksende hotspot, men opfordrer samtidig industrien til at tilgå markedet forsigtigt, da de er bekymrede for, hvor meget regionen kan håndtere, hvis landene ikke i øget grad udvikler deres infrastrukturer og politikker.

3: Fremskridt i Cool chain-teknologi støtter stigende efterspørgsel på medicin
I 2018 blev der gjort vigtige fremskridt inden for cool chain-teknologi, der forsøger at følge med det hurtigt voksende efterspørgsel på markedet for lægemidler. De nye innovative løsninger, der blev udviklet i 2018, vil ifølge Air Cargo World med stor sandsynlighed komme i brug i løbet af 2019.

Frem mod 2020 forventer den internationale luftfartsorganisation IATA at både udgifterne til cool chain-logistik og salget af lægemidler vil stige. Her forventes den hurtigste vækst i udgifter til cool chain-logistik at finde sted i Asien og Nordamerika.

2: Fortsat usikkerhed på markedet
Med en Brexit-deadline, der for alvor nærmer sig, og den fortsatte handelskrig mellem USA og Kina går markedet et usikkert år i møde, som ifølge Air Cargo World vil komme til at udfordre branchen.

De mange mulige udfald på både Brexit-aftalen og handelskrigen gør, at eksperter forventer, at usikkerheden på markedet i hvert fald vil strække sig et godt stykke ind i 2019, og har fået dem til at advare interessenter om at have beredskabsplaner klar.

1: Stigende automatisering og digitalisering
Mange mener, at luftfragtindustrien er modstræbende i forhold til at tilpasse sig digitale innovationer, men alligevel peger udviklingen i 2018 på, at tiderne måske er ved at skifte. I løbet af året blev der ifølge Air Cargo World taget skridt mod en øget automatiserings- og digitaliseringsproces, som de forventer vil fortsætte i 2019.

Læs også: Airbus klar med flyvende hval

I de kommende år forventer de således at se flere digitale samarbejder mellem forskellige parter – nogle igennem private aftaler, og andre mere som en del af Air Cargo-samfundet.

- JMA

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

28.02.2024SCM.dk

Europas største kajkran på plads i havnen i London

28.02.2024SCM.dk

Bekymring i metalindustrien for mulig faldende ordrenedgang

27.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Hurtig og præcis lageroptælling med mobile PDA’er hos Beck & Jørgensen

26.02.2024PALOMAT

Sponseret

Salgssucces: PALOMAT® præsterer 10% over budget og trodser tenden-ser

23.02.2024SCM.dk

Unimec bygger nyt og udvider med 33 procent

23.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Logistik i Grønland: Central styring sikrer effektivitet hos Pisiffik

23.02.2024SCM.dk

Vores tilgang til karriere og liv har ændret sig markant

21.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Mestergruppen har indgået en koncernaftale med Delfi Technologies om digital skilteløsning

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup