El-lastbilens udbredelse stiller store krav til leverandøren

Interessen for eldrevne lastbiler er større end nogensinde, men omstillingen stiller store krav til lastbilsleverandørerne, for den nye teknologi kræver rådgivning. Derfor har Scania satset på at blive partner hele vejen rundt - fra rådgivning af lastbilmodel til service og finansiering af både bil og ladestruktur.

Scania nu det mærke, der har solgt flest el-lastbiler i Danmark. Foto: Scania.

23.08.2022

SCM.dk

Efter at have fået succes i en række udbud er Scania nu det mærke, der har solgt flest el-lastbiler i Danmark. Allerede nu kan man møde producentens bæredygtige lastbiler på de danske veje, hvor de blandt andet kører renovations- og distributionskørsel.

Men den nye type af biler stiller store krav til Scania som leverandør, for kunderne har brug for mere rådgivning og hjælp, når de møder op med ønsket om en grønnere fremtid for transportsektoren.

“Der er en enorm forskel på at sælge en el-lastbil og en dieselmodel. Kompleksiteten er langt større”, forklarer Michael Rasmussen, der er salgschef i Scania Danmark. Han fortsætter:

Læs også: Elektriske motorveje kan være på vej til Danmark

“Vi oplever uden tvivl, at vores kunder - forståeligt nok - har langt flere spørgsmål, og derfor har brug for en mere involveret leverandør, når de skifter til el. Den leverandør er vi selvfølgelig klar til at være”.

Spørger man salgschefen er kundernes spørgsmål i den grad relevante, da der skal udføres en rutesimulering for at tjekke for eksemepel rækkevidde og batterilevetid. Det har blandt andet betydning for behovet for såkaldt batteridrevet opbygningsudrustning.

Desuden skal det vurderes, hvorvidt der er behov for lynledning, finansieringsaftaler og ladestanderhardware. 

Går forrest med kunderne

Hos Scania er de i gang med en decideret transformation af forretningen, eftersom flere og flere kommuner og vognmænd satser på el som fremtidens transportform. Det betyder blandt andet nye forretningsområder og særligt uddannet personale, der kan håndtere de nye batteri- og motortyper.

Ifølge Michael Rasmussen, så ønsker lastbilsproducenten at gå forrest sammen med kunderne, og derfor tilbyder virksomheden at holde kunderne i hånden i hele processen, så de sammen finder de helt rigtige løsninger. Det gælder også efter, at el-lastbilen glider lydløst ud af Scania lokaler.

“Kunder kræver, at vi kan rådgive i et større omfang og også om ladestruktur, kørsel, og opladning. Vi har specialuddannet personale til at stå for el-forretningen, så vi har hele eftermarkedet på plads. På den måde kan vi holde kunden i hånden hele vejen, så de får en god oplevelse”, fortæller salgschefen, der tilføjer, at Scania desuden arbejder på også at kunne finansiere hele ladeløsningen, som der er en række andre krav til i forhold til finansiering af bilen.

Læs også: Succes: 300 kilometer på el i polarkulde og med 14 tons jernmalm på ladet

Udover at kunne være partner med kunden hele vejen igennem, så er der også en anden grund til, at Scania har succes på det danske marked, hvis man spørger salgschefen:

“Vi kan levere bilen nu og her. Det gør selvfølgelig, at Scania har et forspring på el-lastbilmarkedet. Vi har allerede nu den praktiske erfaring, fordi vores kunder kører i bilerne ude på vejene”.

I øjeblikket er det både private og offentlige aktører, der har købt ind på Scanias ellastbiler, og bestillinger på hundredvis af de elektriske lastbiler ligger klar i ordrebunken. I 2023 udvider lastbilsproducenten deres fuldelektriske portefølje med 2-akslede biler til regional distribution.

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.02.2024SCM.dk

Medie: DSV kan være på vej med gigant-bud på DB Schenker

29.02.2024SCM.dk

CMA CGM genoptager Røde Havs-transit - i begrænset omfang

30.01.2024SCM.dk

Geopolitik ændrer indkøbsstrategierne i detailsektoren

23.01.2024SCM.dk

Staten opruster på SCM-kompetence

16.01.2024SCM.dk

Forhøjede fragtpriser truer både forbrugere og virksomheder

20.12.2023SCM.dk

Myndigheder samarbejder om at ruste Danmark til krisetider

23.11.2023SCM.dk

Region Midtjylland er bedst i bæredygtighed og nytænkning

21.11.2023SCM.dk

Mere end 40% af detail-aktører frygter mangel på varer op til jul

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup