Emballageproducent i opråb: Lad 2022 blive året, hvor virksomheder lægger cirkulære strategier

Blandt virksomheders største ledelsesmæssige udfordringer i dag er omstillingen fra en lineær til en cirkulære forsyningskæde. Og 2022 bør være året, hvor de store skridt bliver taget, mener Medejer og bestyrelsesmedlem i Plus Pack, Camilla Haustrup Hermansen.

21.01.2022

SCM.dk

Den tid er for længst forbi, hvor et anerkendt brand, en mærkevareproducent eller detailvirksomhed kan nøjes med at designe et nyt produkt alene med fokus på funktionalitet og æstetik, sætte det i produktion og markedsføre og samtidig lukke øjnene for, hvad der rent faktisk sker med produktet og materialerne, der er anvendt, efter brug. I hvert fald hvis brandet, producenten eller butikken fortsat ønsker at drive forretning om 5, 10, 15 eller 20 år.

Samtidig blev det ikke overraskende belyst i den seneste CEO Sustainability rapport fra FN’s Global Compact-Accenture, at udfordringerne i forsyningskæderne som konsekvens af klimaforandringerne er en af tidens allerstørste forretningsmæssige risici. Det har godt halvdelen af de 1230 adspurgte CEO's fra 113 lande og 21 industrier givet udtryk for.

”Derfor skal vi i virksomhederne se den grønne omstilling som en nødvendig og radikal innovationsagenda, der kræver vores fulde opmærksomhed”, skriver Camilla Haustrup Hermansen, der ejer og meddriver familievirksomheden Plus Pack, en emballage-virksomhed med cirka 220 ansatte, i Fyens Stiftstidende.  

Flere og flere virksomheder har fokus på at forankre arbejdet med bæredygtighed, klima, cirkulær økonomi, affald, ressourcer og vand i deres forretningsstrategier. Et stigende antal af dem får også deres klimaambitioner valideret gennem Science-Based Target-initiativet (SBTi), der er vokset ud af et partnerskab mellem fondene WWF Verdensnaturfonden, Carbon Disclosure Project (CDP), FN’s Global Compact og World Resources Institute (WRI).

Men på trods af det, mener Camilla Haustrup Hermansen, der også er medlem af Grønt Erhvervsforum såvel som formand for regeringens klimapartnerskab på affald, vand og cirkulær økonomi, ikke, at virksomheder går langt nok, når de ikke også arbejder aktivt med deres indirekte udledninger, også kaldet scope 3.

Læs også: McDonalds pakker næsten alle burgere i bæredygtig emballage

”Det er her, at eksempelvis de positive klimaeffekter af affaldsreduktioner, cirkulært produktdesign og cirkulære materialer, grønne vareindkøb, transport og distribution skal identificeres og dokumenteres. Det stiller store krav om tættere samarbejde og nye partnerskaber både op og ned i de traditionelle værdikæder, det vils sige med kunder og leverandører, men også konkurrenter, lovgivere, investorer med flere”, uddyber hun.

Målsætningen for alle parter skal være at levere de absolutte og reelle klimaeffekter, argumenterer Camilla Haustrup Hermansen, der også beder alle ledere spørge sig selv: Har I fået integreret bæredygtighedsarbejdet i jeres forretningsstrategi og på tværs af organisationen og fundet en måde at rapportere på fremdriften? Har I sikret investeringer til at gøre jeres klimastrategier til virkelighed og ved du, om jeres klimaindsatser gør en reel forskel for verden?

”Må 2022 blive året, hvor cirkulær økonomi, affald, vand og ja, ressourcer, kommer lige så højt op på ledelsens dagsorden som klima og CO2. Ikke kun som fine hensigtserklæringer, men som konkrete indsatser, der vil komme os alle til gavn i mange år frem”, afslutter hun.

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.02.2024SCM.dk

Medie: DSV kan være på vej med gigant-bud på DB Schenker

29.02.2024SCM.dk

CMA CGM genoptager Røde Havs-transit - i begrænset omfang

28.02.2024SCM.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

28.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (March)

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup