EU direktiv om bæredygtighed bliver taget godt imod

EU's direktiv om due diligence i forbindelse med virksomheders bæredygtighed: 79 procent af virksomheder er overbeviste om, at de kan overholde de nye mål.

EU's direktiv om due diligence i forbindelse med virksomheders bæredygtighed: 79 procent af virksomheder er overbeviste om, at de kan overholde de nye mål. Foto: 123rf.com

05.04.2024

SCM.dk

EU's Supply Chain-lov er nu blevet vedtaget med ændringer i det oprindelige udkast, hvilket giver større klarhed for de berørte virksomheder. En undersøgelse foretaget af INVERTO, et datterselskab af Boston Consulting Group, der specialiserer sig i indkøb og Supply Chain Management, viser optimisme blandt franske og tyske virksomheder med hensyn til deres evne til at overholde disse krav. Mange har allerede påbegyndt implementeringen af retningslinjerne.

Næsten tre fjerdele af de virksomheder INVERTO har analyseret, prioriterer forbedringer af deres supply chain i håbet om at kunne gøre en positiv forskel for miljøet og samfundet. 

77 procent opfatter EU's direktiv om due diligence inden for bæredygtighed for virksomheder (CSDDD) som en mulighed for at demonstrere større respekt for menneskerettigheder og miljøet, mens 79 procent af de undersøgte virksomheder mener, at bestemmelserne i direktivet er realistiske at overholde. Omvendt ser 23 procent den nye regulering som primært en risiko, da virksomheder uden for EU ikke er underlagt samme krav. 

Flertallet af de adspurgte virksomheder har allerede iværksat tiltag for at overholde bestemmelserne i CSDDD. Disse tiltag omfatter udvikling af compliance-procedurer (77 procent), offentliggørelse af årlige rapporter (76 procent), etablering af vurderingskriterier og standarder for leverandørsamarbejde (75 procent) samt overvågning af performanceindikatorer (74 procent).

Næsten 70 procent forventer, at CSDDD vil medføre omkostninger, men antager at disse vil være minimale eller moderate. På længere sigt vurderer syv ud af ti virksomheder, at den økonomiske gevinst ved CSDDD vil være positiv.

En væsentlig del af de adspurgte virksomheder udtrykker bekymring over at implementere de nødvendige foranstaltninger. To ud af tre virksomheder rapporterer om udfordringer. De største hindringer inkluderer mangel på gennemsigtighed og begrænset tilgængelighed af data (28 procent), utilstrækkelige medarbejderressourcer (24 procent) eller vanskeligheder ved at omsætte strategien til praksis (23 procent). Desuden efterlyser mere end 30 procent af respondenterne bedre uddannelse til dem, der skal implementere bestemmelserne.

Læs også: Ny forskning skal gøre fremstillingsindustrien mindre sårbar

43 procent af de adspurgte virksomheder angiver, at de allerede opfylder nationale due diligence krav, mens kun 34 procent lever op til de strengere EU-regler. Ud over det økonomiske aspekt forventer mange af de adspurgte også positive resultater af indførelsen af lovgivningen, som for eksempel et styrket omdømme (60 procent) og større respekt for menneskerettigheder (55 procent). Andre væsentlige grunde til at implementere foranstaltningerne inkluderer evnen til at tiltrække talent (52 procent) og større respekt for miljøet (52 procent).

"Virksomhederne har nu fået klarhed og kan træffe de rigtige tiltag for målrettede forbedringer. En standardiseret lov for hele EU er uden tvivl bedre for økonomien end forskellige nationale løsninger. Nu gælder det om at tilpasse Supply Chains til fremtidens rammebetingelser. Ledere bør også adoptere en tværgående tilgang og integrere due diligence-pligten i et transformationsprogram, der effektivt kombinerer omkostningskontrol, ESG-engagement og øget modstandsdygtighed. CSDDD'en bør ses som en mulighed for at forbedre virksomhedens performance i stedet for et nyt sæt regler der skal efterleves”, siger Marianne Kaas Fürst, Principal hos INVERTO.

Kilde: INVERTO

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

16.04.2024SCM.dk

Sjælland får nyt sorteringsanlæg til plastaffald

09.04.2024SCM.dk

4 hacks til hvordan CPO kan skabe mere ESG

05.04.2024SCM.dk

EU direktiv om bæredygtighed bliver taget godt imod

03.04.2024SCM.dk

Ny forskning skal gøre fremstillingsindustrien mindre sårbar

02.04.2024SCM.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup