Fem tendenser for talentudvikling

Ny Deloitte-undersøgelse udpeger de fem mest fremherskende globale tendenser for virksomheders talentudvikling.

Det er nødvendigt med en ny kreativ tilgang til talentudvikling, mener et klart flertal i ny Deloitte-undersøgelse. Foto: Photos.com..

13.05.2013

SCM.dk

De fem mest fremtrædende tendenser i virksomheders talentudvikling er påvirket af den volatilitet, som verdensmarkederne udviser.   

Det fremgår af en ny undersøgelse fra revisions- og rådgivningsvirksomheden Deloitte: Global Human Capital Trends 2013.

Undersøgelsen, der omfatter svar fra 1.300 virksomheder i 59 lande, identificerer de mest fremtrædende tendenser, der ligger bag de beslutninger, der bliver truffet angående virksomhedernes forretning og menneskelige kapital.  

De fem tenderser er:

1. Næste generation af ledere: Hovedparten af de adspurgte (84 procent) svarer, at virksomhederne må finde frem til nye måder at talentudvikle fremtidens ledere på i agilitetens tidsalder. En forretningsspecifik udviklingsstrategi er en af vejene frem.

2. Mere fart på organisationsændringer: 87 procent anser virksomheders måde at håndtere forandringer i organisationen på som en top-trend. Fordi omgivelserne forandrer sig i et rivende tempo, er det nødvendigt med en ny tilgang til forandringer, hvor resultatorientering er mere i fokus.

3. Kampen om talenterne: 86 procent mener, at det er fuldstændig afgørende at have et udviklingsperspektiv og opgradere medarbejdernes kompetencer. Eftersom virksomheder kæmper med at finde arbejdskraft på nøgleposter i alle organisationslag, er der derfor fornyet fokus på den interne talentudvikling og ikke bare på at søge efter talenterne eksternt.     

4. Bestyrelser ændrer på spillereglerne for HR: 82 procent af de adspurgte angiver, at virksomhedsbestyrelserne fokuserer mere på den indvirkning, som talent har på virksomhedens performance. Det anses som et skridt væk fra bestyrelsernes hidtidige primære fokus på at finde efterfølgere på CEO-posten og den øvrige topledelse. Virksomhederne ved således, at strategiudvikling uden indtænkning af talentdimensionen indebærer forretningsrisici.

5. Omdanne HR for at imødegå de nye forretningsprioriteter: 85 procent indikerer, at deres virksomhed udvikler HR-værktøjer, der ikke udelukkende skal støtte forretningen, men også muliggøre forretningsstrategien. Virksomhederne designer således deres HR- og talentprogrammer, så de kan fungere på tværs af landegrænser, og med en fleksibel struktur, der kan understøtte forskellige forretningsmodeller.

Kilde: globaltalentstrategy.com.

- JKK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Ny Toyota Traigo48-serie med uovertruffent design og banebrydende ydeevne

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

29.04.2025SCM.dk

Rådvilde SMV'er vil gerne i gang - hvis det virker

25.04.2025SCM.dk

Unge efterspørger social bæredygtighed på arbejdspladsen

25.04.2025SCM.dk

LEMAN går forrest i klimakampen med ambitiøse klimamål

24.04.2025Implement Consulting Group

Sponseret

Navigating pricing in an era of tariffs and trade shifts

24.04.2025SCM.dk

Mangfoldighed under pres: Danske erhvervsgiganter står fast

22.04.2025SCANLOX ApS

Sponseret

Strategisk sparring og styrket samarbejde

22.04.2025SCM.dk

Kun 29 procent af supply chain organisationer er klar til fremtiden

14.04.2025Bredana Axcite A/S

Sponseret

Kvalitetsmodul løftes - AI Agent på vej

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle