Forbrugernes lyst til at handle direkte hos producenten stiger

En ny analyse fra DI e-commerce viser, at de danske forbrugere elsker at handle direkte hos producenterne og i 2024 er der endnu flere, der gør det. Så hvad er status, og hvad betyder det for producenterne? Få et overblik og fem gode råd her.

Direkte til forbruger-salg er ikke kun en megatrend, det er en afgørende strategi for mange producenter, som i et overvældende marked af muligheder skal finde nye veje til vækst. Foto: Dansk Industri

23.05.2024

SCM.dk

I 2024 er der ikke mange nye virksomheder, der kommer til verden uden at være udstyret med en digital salgskanal og forretningsmodel. Det er simpelthen fødselsvejen til markedet. og det er her, at nye produkter og mærker skal vise deres ”markedsfit” og ”proof of concept”, før de får deres første forhandler til at bide på, hvis altså producenten vil have det, for det er ikke længere en nødvendighed. 

Den digitale tidsalder giver nye muligheder for producenterne. En af de store trends som følge af det er, at producenterne aktiverer egne salgskanaler og sælger direkte til forbrugerne. Vi har set store veletablerede mærker som PepsiCo lancere deres Direct-To-Consumer webshop med salg af egne produkter. Tesla lærte os, at også biler kan handles direkte og digitalt. Vi har i årevis kunne handle direkte med Nike og nu kan vi næsten kun handle med Nike gennem deres egne salgskanaler. 

Direkte til forbruger-salg er ikke kun en megatrend, det er en afgørende strategi for mange producenter, som i et overvældende marked af muligheder skal finde nye veje til vækst. Og nye metoder til at skabe stærkere forbindelser med deres kunder, maksimere deres indtjening og bygge mere agile og konkurrencedygtige forretningsmodeller. 

Så i en tid med stigende digitalisering og skiftende forbrugeradfærd er D2C-salgsstrategien en nøglekomponent i mange producenters vækstplaner. 

Ved det sidste køb handlede 22 procent af de danske online forbrugere direkte ved producenten. Det er en stigning på fire procentpoint i forhold til sidste år. Det er alle forbrugergrupper, der handler direkte hos producenten - de yngre en anelse oftere. Forældre med hjemmeboende børn indtager førstepladsen med 23 procent sammen med de unge forbrugere. Men lige i halen på de unge er den ældste forbrugergruppe seniorerne, som i år øger deres andel af handel direkte med producenten med seks procentpoint. 

Eksklusivitet og følelser for mærket er blandt de tre vigtigste årsager til at forbrugerne handler direkte hos producenten. Pris spiller også en rolle, når forbrugerne vælger mono-butikker, men pris er en langt stærkere faktor hos forhandlerne, som vinder på, at prisen er bedre og udvalget bredere. 

Læs også: Månedens udfordring: 4 KPI’er skal skabe succes for COOP’s drift

Til gengæld har mono-butikken den fordel, at forbrugeren kan tilgå favoritmærkets fulde sortiment, og derfor er ”udvalget er større” også i top fem over de mest valgte årsager til, at forbrugerne vælger at handle direkte hos producenten. Der er altså flere faktorer, der bidrager til den voksende popularitet af DTC onlinesalg, hvor relationer og den gode kundeoplevelse er primære årsager til det. 

Her er fem gode råd til at lykkes med DTC-salg 

Digital salgskanal: Du behøver en digital salgskanal, der er den hurtigste og mest effektive vej for dig. En digital salgskanal bør være brugervenlig og responsiv. Du kan bygge din egen webshop eller du kan sælge gennem onlinemarkedspladser som Zalando, Amazon, Faire og andet. Her sætter du selv din butik op og lister dine produkter og driver salget. 

Kundeservice: Direkte kontakt med kunderne kræver en effektiv kundeservicestrategi for at håndtere spørgsmål, problemer og returneringer. Du bør have både telefon, e-mail og chat for at have det optimale set up i forhold til at møde alle kundepræferencer for, hvordan de ønsker at kunne henvende sig. Er ressourcerne knappe, kan man også nøjes med en kontaktform, men det er vigtigt at prioritere, at kunderne kan komme i kontakt med jer. 

Data og analyse: Indsamling og analyse af kundedata er afgørende for at forstå kundebehov, optimere tilbud og lave opsalg ved for eksempel at kunne sammensætte ”bundles” altså pakkeløsninger, hvor flere produkter indgår i salget. 

Logistik og levering: Effektiv logistik er afgørende for at sikre hurtig og pålidelig levering af produkter til kunderne. Sørg for at have gode pålidelige samarbejdspartnere, da leveringen er et af de vigtigste konkurrenceparametre for dig, der sælger online. Det kan du læse meget mere om i Årsanalysen Danskernes e-commerce tracker her.

Markedsføring og branding: Investering i digital markedsføring og opbygning af en stærk brandidentitet er nøglen til at tiltrække og fastholde kunder. Derfor skal du sørge for, at din webshop bliver aktiveret på både sociale medier og bliver fundet i Google. 

Kilde: Dansk Industri

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

17.06.2024SCM.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

06.06.2024SCM.dk

Nyt partnerskab skal hjælpe virksomheder med kompleks klimarapportering

05.06.2024SCM.dk

Flere virksomheder opgiver opkøb grundet manglende ESG-tiltag

03.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Succes med graduate program: Alle fire graduates ansat!

31.05.2024SCM.dk

Geopolitik giver flere etiske dilemmaer til virksomheder

28.05.2024SCM.dk

4 trin til den resiliente værdikæde

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup