Månedens udfordring: 4 KPI’er skal skabe succes for COOP’s drift

COOP har fået tilført både kapital og stærke kræfter til bestyrelsen fra den nye medejer OK. Det redder ikke et nødlidende COOP med et snuptag; men det skaber gode muligheder for at forbedre lønsomhed og konkurrenceevne. COO Egil Møller Nielsen peger på fire KPI’er, der skal styrke forsyningskæden.

Da Egil Møller Nielsen sagde ja til jobbet som COO i COOP i foråret 2023, vidste han udmærket, at jobbet var lidt af et hvepsebo. COOPs største udfordring er, at koncernens lønsomhed er for lav, og driften spiller en stor rolle i det regnskab.. Foto: COOP

21.05.2024

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

”Jeg fokuserer benhårdt på fire centrale måltal eller indsatsområder”, fortæller Egil Møller Nielsen. De fire områder er i prioriteret orden:

  1. Varetilgængelighed på butikshylderne skal endnu højere op – er hylden tom, går kunden bare videre til nabobutikken. Den er i dag den højeste nogensinde.
  2. Arbejdskapital og varelager skal reduceres – det frigiver likviditet, men måske endnu vigtigere skaber det ifølge Egil Møller Nielsen en mere agil forretning, der hurtigere kan tilpasse sig sæsoner, ændret efterspørgsel, større forstyrrelser og så videre. Arbejdskapitalen er de sidste 12 måneder mindsket med 500 millioner kroner.
  3. Omkostninger skal endnu længere ned, og det gælder i hele værdikæden fra leverandør til butikshylde. Omkostningerne er faldet med 200 millioner kroner de sidste 12 måneder.
  4. Driftssikkerheden skal op – nedetid er lig med tabt salg og kundeloyalitet, og det gælder nedetid forårsaget af både teknik, medarbejdere, leverandører og uforudsete hændelser.

Jeg mener også, at min lederopgave er at være meget tydelig om, hvor organisationen skal bruge kræfterne, og hvordan kræfterne skal prioriteres. Hvad er vores udfordring, hvor skal vi hen og hvilken rolle spiller den enkelte afdeling og medarbejder?

Egil Møller Nielsen

Tydelig ledelse
”Jeg mener, disse fire områder er de områder, der har størst betydning for den effektive drift i COOP-koncernen. Det handler grundlæggende om at levere rette vare, i rette tid, på rette sted til rette omkostning. Jeg mener også, at min lederopgave er at være meget tydelig om, hvor organisationen skal bruge kræfterne, og hvordan kræfterne skal prioriteres. Hvad er vores udfordring, hvor skal vi hen og hvilken rolle spiller den enkelte afdeling og medarbejder?”, fortæller han og tilføjer: ”Det er noget, jeg blev inspireret til af Jørgen Vigh Knudsen, der var administrerende direktør for LEGO, da jeg var i LEGO. Hans evne til at få organisationen til at fokusere og finde fælles fodslag var, som jeg ser det, en af hovedårsagerne til, at Jørgen fik vendt LEGOs kurs fra fiasko til kæmpesucces”.

Læs også: Månedens udfordring: Omnichannel og klima ryster forsyningskæde-posen

Benhård branche
Den danske dagligvarebranche er en af verdens hårdeste markeder med måske verdens højeste butikstæthed og en discount-andel på over 50 procent. Cirka 40 procent af alt salg sker til nedsatte priser i kampagner. Det betyder, at konkurrencen er benhård og marginerne bittesmå.

”Jeg er stor Formel 1-fan. Her er der 10 hold og 20 kørere, som kører en maskine, der er næsten lige så avanceret som et jagerfly. Forskellen på den bedste og dårligste er 1-2 sekunder per omgang, så det er de små marginaler, der afgør, hvem der vinder og taber”, fortæller Egil Møller Nielsen og supplerer:

”Det er det samme i vores branche. Vi har mange dygtige konkollegaer derude i landet, og vi skal være superskarpe i vores forsyningskæde, hvis vi skal vinde i konkurrencen. Vi har ikke vundet noget på forhånd, men mulighederne er - efter at have fået OK med som medejer - blevet betydelig bedre”.

Om Egil Møller Nielsen

  • Aktuel position: COO hos COOP med ansvar for hele forsyningskæden, IT & Tech samt processer.
  • Uddannelse: Uddannet økonom fra Aarhus Universitet og en lang række efteruddannelser fra ECCO og LEGO Corporate Talent Program, University of Leicester, Stanford University samt Harvard Business School.
  • Erhvervserfaring: 25 års erfaring med SCM fra ECCO, LEGO, Bodum, PenguinPickUp a Walmart Canada partner, Mattel - Mega Brands, PostNord samt flere bestyrelsesposter.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.06.2024SCM.dk

Den grønne omstilling skriger på ESG-kompetencer

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

17.06.2024SCM.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

06.06.2024SCM.dk

Nyt partnerskab skal hjælpe virksomheder med kompleks klimarapportering

05.06.2024SCM.dk

Flere virksomheder opgiver opkøb grundet manglende ESG-tiltag

03.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Succes med graduate program: Alle fire graduates ansat!

31.05.2024SCM.dk

Geopolitik giver flere etiske dilemmaer til virksomheder

28.05.2024SCM.dk

4 trin til den resiliente værdikæde

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup