Frederiksberg sætter strøm på renovationen

Frederiksberg Kommune har underskrevet en købskontrakt på ni elektriske skraldebiler. På sigt vil kommunen have 20 – det er hele flåden – og fordelene står i kø, selvom det er en stor investering. Også de mindre køretøjer skal skiftes ud.

Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen foran en af Frederiksberg Renovations nuværende fem elskraldebiler, der får selskab af ni mere inden udgangen af 2019. Foto: Anders Kampmann.

17.04.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Tømning af skraldespande på Frederiksberg bliver i fremtiden en noget mindre forurenende oplevelse for såvel renovationsarbejderne som byens borgere. Frederiksberg Kommune er således i færd med at udskifte sin flåde af dieseldrevne skraldebiler med elektriske versioner, og torsdag d. 11. april tog man et stort skridt mere i den proces.

Læs også: Volvo leverer sine første fuldt ud elektriske lastbiler i Sverige

Her underskrev kommunen nemlig en kontrakt om indkøb af yderligere ni fuldt elektriske komprimatorbiler, der efter planen skal ankomme til Frederiksberg sidst på efteråret.

Borgmesteren underskrev kontrakten om de ni nye vogne på kommunens vegne. Foto: Anders Kampmann.

Med en stykpris på 4,6 mio. kr. – næsten det tredobbelte af de 1,8 mio. kr. en tilsvarende dieselbil koster – er det en ganske heftig investering, men det kan betale sig på flere fronter, forklarede afdelingschef i Frederiksberg Renovation, Ole Philip.

”Vi får 10 års garanti på de her biler, og vi regner med, at de holder mindst dobbelt så længe, som de konventionelle. Derudover er strøm betydeligt billigere end diesel, ligesom udgifterne til drift og vedligehold er langt lavere”, sagde han og fortsatte:

”Og så er der jo de miljømæssige fordele; bilerne har ingen udstødning og de støjer langt mindre end de gamle, så det er et kæmpe plus, dels for borgerne, fx når vi arbejder tidligt om morgenen, og ikke mindst for vores ansatte, som får et meget bedre arbejdsmiljø i dagligdagen”.

Inspiration til udlandet
Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen (C), der kun har siddet i stolen en måneds tid, underskrev kontrakten på kommunens vegne, og han så frem til at ”gå forrest for at skabe bedre byer”, som han sagde, mens borgmester-Teslaen glimtede i solen.

”Vi er glade for at vise vejen og være med til at sikre en bedre hverdag for både vores ansatte i kommunen, og vores borgere, og for at gøre en nødvendig indsats for vores fælles klima. Og så er vi naturligvis også glade for at kunne tjene som inspiration for udlandet”, sagde han, det sidste med henvisning til, at man er i dialog med bystyret i Berlin, der er interesserede i en lignende løsning, og har haft en delegation på besøg i Danmark.

På sigt skal alle Frederiksberg Kommunes 20 komprimatorbiler kører på el. Foto: Anders Kampmann.

Frederiksberg har pt. fem elektriske skraldebiler i drift, hvoraf den første efterhånden har kørt små seks år. Inden 2019 er omme vil man altså nå op på 14, og planen er anskaffe 20 eksemplarer, hvilket vil sige en udskiftning af hele Frederiksberg Renovations flåde af de store vogne. Bilerne, der er fra franske PVI, kommer til at lade op om natten på renovationens egen transformatorstation, som man har fået etableret på pladsen, hvor de hører til.

I tillæg hertil vil man fra kommunens side også gerne bytte renovationsafdelingens øvrige mindre benzin- og dieseldrevne køretøjer ud med elektriske versioner, men når det kommer til kasse- og ladvogne på omkring 3,5 ton, så bliver batteriet en udfordring.

Læs også: Elektriske lastbiler sparer DHL tusindvis af kroner

Det er nemlig ret tungt, forklarede Ole Philip, og da man gerne vil holde totalvægten under de 3,5 ton, som er grænsen for at der kræves stort kørekort, så efterlader det ikke meget rum til nyttelast. Men der bliver arbejdet på sagen fra diverse producenters side, og det skal nok komme, lød det.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.05.2024SCM.dk

90 millioner kroner skal styrke dansk tech innovation

22.05.2024SCM.dk

Dansk NGO kan nu verificere klimaprojekter

21.05.2024SCM.dk

Månedens udfordring: 4 KPI’er skal skabe succes for COOP’s drift

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

16.05.2024SCM.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

16.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DIN LAGERHAL

15.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup