Hamborg Havn vil revolutionere håndtering af containere på havneområdet

På ITS World Congress vil det amerikanske forsknings- og udviklingsselskab Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT) og Logistik AG (HHLA) sammen med Hamburg Havn præsentere en virtual reality-demonstrant, der viser, hvordan containere kan transporteres i baglandstrafik ved hjælp af Hyperloop-teknologi.

På ITS World Congress vil det amerikanske forsknings- og udviklingsselskab Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT), Hamburg Havn og Logistik AG (HHLA) præsentere en virtual reality-demonstrant, der viser, hvordan containere kan transporteres i baglandstrafik ved hjælp af Hyperloop-teknologi. .

18.08.2021

SCM.dk

Det tekniske koncept er udviklet af begge virksomheder i løbet af de sidste to et halvt år. Målet er at øge containerterminalernes kapacitet og effektivitet og samtidig mindske miljøpåvirkningerne og trængslen i havne over hele verden.

HyperloopTT og HHLA blev enige om at samarbejde ved udgangen af 2018. I det første trin blev der udviklet et teknisk koncept og en designundersøgelse baseret på HyperPort ™. Det næste skridt er en konstruktionsbaseret virtual reality-demonstrant, som udelukkende vil blive præsenteret på ITS-kongressen, verdens største mobilitetsmesse. Kongressen finder sted fra den 11. til den 15. oktober 2021 i Hamborg.

HyperPort™ er udviklet efter gældende branchestandarder og er en plug-and-play-løsning til portoperatører. Konceptet giver mulighed for at transportere containervarer med høj hastighed over hundreder af kilometer.

Systemet kan flytte op til 2.800 containere om dagen i et lukket driftsmiljø – uden trafik- og miljøpåvirkninger, pålideligt, effektivt og sikkert. De enkelte HyperPort™ transportkapsler giver plads til to standard 20-fods eller en 40- eller 45-fods container samt højkubebeholdere.

LÆS OGSÅ: Danmark kommet blandt Hamborgs Top-10

Transportkapslerne er designet af det prisbelønnede spanske industridesignfirma Mormedi og giver et indtryk af potentialet i det innovative logistiksystem. Teknologien, der blev udviklet i samarbejde med det spanske ingeniørfirma CT Ingenieros, har allerede nået designmodenhed. Konceptet omfatter mere end 20.000 arbejdstimer, herunder forestillinger, analytiske modeller, beregninger, cost-benefit-undersøgelser, 3D-visualiseringer, overordnede designoptimeringer og integrationsmuligheder. HyperPort™ kapslen, infrastrukturen og systemkomponenterne optimeres i øjeblikket yderligere.

"Ved at bruge den samme teknologi som til vores passagersystemer kan Hyper-Port fremtidssikre forsyningskæder, samtidig med at de i høj grad letter havneregionerne. At arbejde sammen med verdens førende virksomheder om at fremme denne teknologi skaber merværdi for havneoperatører over hele verden”, siger Andres De Leon, administrerende direktør for HyperloopTT.

"Hos HHLA ved vi, at du er nødt til at innovere for at forberede dig på fremtiden. Hyperloop-teknologi er velegnet til at bringe godstransporten op på et nyt niveau. Med HyperPort-konceptet arbejder vi på en alternativ løsning til eksisterende transportsystemer til fremtidens godstransport til et hurtigt voksende globalt marked", siger Gerlinde John, HyperPort Project Manager™ hos HHLA.

Se en video om konceptet her

-PBH

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

26.02.2024SCM.dk

CMA CGM i markant tilbagegang

26.02.2024SCM.dk

Kina: Amerikanske påstande er paranoia

15.02.2024SCM.dk

GLS’ sjællandske kapacitet øges med 30-35 procent

15.02.2024Zetes

Sponseret

Modexpress optimises order verification with ZetesMedea RFID solution

14.02.2024SCM.dk

Første spadestik til nyt kæmpe lagercenter

12.02.2024SCM.dk

JYSK vil bygge nyt distributionscenter i Holland

07.02.2024SCM.dk

Robotter langer selv butiksvarer over disken – og gør det døgnet rundt

06.02.2024SCM.dk

Logistikejendomsudvikler forventer vækst og styrker organisationen

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup