Hamborg Havn vil revolutionere håndtering af containere på havneområdet

På ITS World Congress vil det amerikanske forsknings- og udviklingsselskab Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT) og Logistik AG (HHLA) sammen med Hamburg Havn præsentere en virtual reality-demonstrant, der viser, hvordan containere kan transporteres i baglandstrafik ved hjælp af Hyperloop-teknologi.

På ITS World Congress vil det amerikanske forsknings- og udviklingsselskab Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT), Hamburg Havn og Logistik AG (HHLA) præsentere en virtual reality-demonstrant, der viser, hvordan containere kan transporteres i baglandstrafik ved hjælp af Hyperloop-teknologi. .

18.08.2021

SCM.dk

Det tekniske koncept er udviklet af begge virksomheder i løbet af de sidste to et halvt år. Målet er at øge containerterminalernes kapacitet og effektivitet og samtidig mindske miljøpåvirkningerne og trængslen i havne over hele verden.

HyperloopTT og HHLA blev enige om at samarbejde ved udgangen af 2018. I det første trin blev der udviklet et teknisk koncept og en designundersøgelse baseret på HyperPort ™. Det næste skridt er en konstruktionsbaseret virtual reality-demonstrant, som udelukkende vil blive præsenteret på ITS-kongressen, verdens største mobilitetsmesse. Kongressen finder sted fra den 11. til den 15. oktober 2021 i Hamborg.

HyperPort™ er udviklet efter gældende branchestandarder og er en plug-and-play-løsning til portoperatører. Konceptet giver mulighed for at transportere containervarer med høj hastighed over hundreder af kilometer.

Systemet kan flytte op til 2.800 containere om dagen i et lukket driftsmiljø – uden trafik- og miljøpåvirkninger, pålideligt, effektivt og sikkert. De enkelte HyperPort™ transportkapsler giver plads til to standard 20-fods eller en 40- eller 45-fods container samt højkubebeholdere.

LÆS OGSÅ: Danmark kommet blandt Hamborgs Top-10

Transportkapslerne er designet af det prisbelønnede spanske industridesignfirma Mormedi og giver et indtryk af potentialet i det innovative logistiksystem. Teknologien, der blev udviklet i samarbejde med det spanske ingeniørfirma CT Ingenieros, har allerede nået designmodenhed. Konceptet omfatter mere end 20.000 arbejdstimer, herunder forestillinger, analytiske modeller, beregninger, cost-benefit-undersøgelser, 3D-visualiseringer, overordnede designoptimeringer og integrationsmuligheder. HyperPort™ kapslen, infrastrukturen og systemkomponenterne optimeres i øjeblikket yderligere.

"Ved at bruge den samme teknologi som til vores passagersystemer kan Hyper-Port fremtidssikre forsyningskæder, samtidig med at de i høj grad letter havneregionerne. At arbejde sammen med verdens førende virksomheder om at fremme denne teknologi skaber merværdi for havneoperatører over hele verden”, siger Andres De Leon, administrerende direktør for HyperloopTT.

"Hos HHLA ved vi, at du er nødt til at innovere for at forberede dig på fremtiden. Hyperloop-teknologi er velegnet til at bringe godstransporten op på et nyt niveau. Med HyperPort-konceptet arbejder vi på en alternativ løsning til eksisterende transportsystemer til fremtidens godstransport til et hurtigt voksende globalt marked", siger Gerlinde John, HyperPort Project Manager™ hos HHLA.

Se en video om konceptet her

-PBH

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Logistikgiganter vil hæve temperaturen på køletransport

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

08.07.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Nize Equipment ser frem til at maksimere potentialet af deres nye lagersystem

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup