Her er topledernes to krav til supply chain direktøren

Omkostninger og resiliens er topfokus for supply chain direktører. Det er i hvert fald de krav, topledere ifølge Gartners CEO-undersøgelse fra juli 2021 stiller til deres supply chain direktører. 17 procent peger på omkostninger som topprioritet, og 16 procent peger på resiliens som prioritet nummer to. CSR kommer stormende i baggrunden.

”Vi ser en vækst i antallet af virksomheder, der forpligter sig på mål inden for social ansvarlighed og bæredygtighed. Det er en kæmpeudfordring for CSCO’er at integrere disse mål i strategi og drift for forsyningskæden”, fortæller Thomas O’Connor, der er senior director analyst hos Gartner Supply Chain Practice. Arkivfoto..

02.09.2021

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

”Toplederne beder deres CSCO’er (chief supply chain officers, red.) fokusere på at navigere deres virksomhed og forsyningskædedrift igennem de løbende disruptions og sikre fremdrift for forretningen”, udtaler Thomas O’Connor, der er senior director analyst hos Gartner Supply Chain Practice. Han tilføjer:

”Det omfatter for eksempel at håndtere pandemirelaterede nedlukninger i nøglemarkeder, forsyningsproblemer – som vi blandt andet ser det i mikrochip-industrien – og udfordringer med de globale varestrømme og øgede distributionsomkostninger”.

I takt med at CSCO’er navigerer sig igennem junglen af følgeeffekter af den globale covid-19 krise, er der også behov for, at de forbereder forsyningskæden på den vækstagenda, som toplederne forventer at se og igangsætte i den nærmeste fremtid. Undersøgelsen – som er gennemført i perioden juli til december 2020 - viser faktisk, at 60 procent af toplederne forventer et økonomisk opsving, der vil starte ved udgangen af 2022. Det opstiller en række udfordringer for CSCO’er.

”Genoplukningen af verden vil ske i forskellige tempi, hvor nogle regioner vil lukke op før andre. CSCO’erne må derfor forberede sig på flere sideløbende genoplukninger på både forsynings- og afsætningssiden. Vaccinationsindsatserne i verdens forskellige regioner er meget forskellige, og det vil give et varieret oplukningsbillede”, fortæller O’Connor.

Målrettede digitale initiativer
Størstedelen af respondenterne – faktisk 80 procent - ønsker at fokusere på teknologiske virkemidler, og de forventer at øge investeringer i digitale virkemidler. Der ser ud til at være en tendens til et skifte fra en generel og udefineret ambition om at gennemføre digitale forretnings-transformationer til en ambition om mere målrettede digitale tiltag. Der er behov for, at CSCO’erne følger op på denne ambition og præsenterer målrettede idéer til digitale tiltag, der kan styrke klart definerede områder af ledelsen af forsyningskæden.

Om undersøgelsen

Gartner har spurgt 199 topledere fra supply chain intensive brancher om, hvordan de forventer forsyningskæden vil og skal udvikle sig de næste par år. Undersøgelsen er gennemført fra juli til december 2020. Titlen på undersøgelsen er ”2021 CEO Survey: CSCOs Must Balance Desire for Growth While Driving Optimization and Resilience”. Undersøgelsen vil blive uddybet på digitale symposiumer i Europa den 13.-15. september og i Florida den 25.-27. oktober. Bliv klogere på gartner.com.

Respondenternes mest populære områder for digitalisering lyder:

• E-handel med 16 procent,
• kundeinteraktioner med 9 procent,
• dataanalyser med 9 procent og
• kundeoplevelse med 7 procent.

Nye strukturer og adfærdsmønstre
Toplederne forventer, at pandemien vil have en langvarig indflydelse på deres forretninger, og mere end to ud af tre topledere indikerer, at pandemien giver anledning til helt at gentænke deres forretning.
79 procent af toplederne forventer også at se markante og vedvarende adfærdsændringer i både samfund, organisation og hos individer, som er en direkte følgevirkning af pandemien. Det indebærer, at CSCO’er skal forberede sig på, at forretning og drift, økosystemet af samarbejdspartnere samt konkurrentfeltet vil se ganske anderledes ud i løbet af kort tid.

O’Connor nævner et øget fokus på CSR som eksempel: ”Vi ser en vækst i antallet af virksomheder, der forpligter sig på mål inden for social ansvarlighed og bæredygtighed. Det er en kæmpeudfordring for CSCO’er at integrere disse mål i strategi og drift for forsyningskæden. Det indebærer, at de skal designe og implementere egne nøgletal for operations og for samarbejdspartnere i forsyningskædenetværket. Det er ikke nogen nem opgave”.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

22.02.2024SCM.dk

Tag temperaturen på din egen ESG

19.02.2024SCM.dk

Fremviser tocifret vækst for sjette år i træk

19.02.2024SCM.dk

Stort set ingen forklaring på kæmpe hop i CO2-udledning

19.02.2024SCM.dk

1 ud af 3 nye iværksættervirksomheder har stort vækstpotentiale

17.02.2024SCM.dk

Global undersøgelse: Næsten alle vil gerne ofre noget for klimaet

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup