Her er topledernes to krav til supply chain direktøren

Omkostninger og resiliens er topfokus for supply chain direktører. Det er i hvert fald de krav, topledere ifølge Gartners CEO-undersøgelse fra juli 2021 stiller til deres supply chain direktører. 17 procent peger på omkostninger som topprioritet, og 16 procent peger på resiliens som prioritet nummer to. CSR kommer stormende i baggrunden.

”Vi ser en vækst i antallet af virksomheder, der forpligter sig på mål inden for social ansvarlighed og bæredygtighed. Det er en kæmpeudfordring for CSCO’er at integrere disse mål i strategi og drift for forsyningskæden”, fortæller Thomas O’Connor, der er senior director analyst hos Gartner Supply Chain Practice. Arkivfoto..

02.09.2021

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

”Toplederne beder deres CSCO’er (chief supply chain officers, red.) fokusere på at navigere deres virksomhed og forsyningskædedrift igennem de løbende disruptions og sikre fremdrift for forretningen”, udtaler Thomas O’Connor, der er senior director analyst hos Gartner Supply Chain Practice. Han tilføjer:

”Det omfatter for eksempel at håndtere pandemirelaterede nedlukninger i nøglemarkeder, forsyningsproblemer – som vi blandt andet ser det i mikrochip-industrien – og udfordringer med de globale varestrømme og øgede distributionsomkostninger”.

I takt med at CSCO’er navigerer sig igennem junglen af følgeeffekter af den globale covid-19 krise, er der også behov for, at de forbereder forsyningskæden på den vækstagenda, som toplederne forventer at se og igangsætte i den nærmeste fremtid. Undersøgelsen – som er gennemført i perioden juli til december 2020 - viser faktisk, at 60 procent af toplederne forventer et økonomisk opsving, der vil starte ved udgangen af 2022. Det opstiller en række udfordringer for CSCO’er.

”Genoplukningen af verden vil ske i forskellige tempi, hvor nogle regioner vil lukke op før andre. CSCO’erne må derfor forberede sig på flere sideløbende genoplukninger på både forsynings- og afsætningssiden. Vaccinationsindsatserne i verdens forskellige regioner er meget forskellige, og det vil give et varieret oplukningsbillede”, fortæller O’Connor.

Målrettede digitale initiativer
Størstedelen af respondenterne – faktisk 80 procent - ønsker at fokusere på teknologiske virkemidler, og de forventer at øge investeringer i digitale virkemidler. Der ser ud til at være en tendens til et skifte fra en generel og udefineret ambition om at gennemføre digitale forretnings-transformationer til en ambition om mere målrettede digitale tiltag. Der er behov for, at CSCO’erne følger op på denne ambition og præsenterer målrettede idéer til digitale tiltag, der kan styrke klart definerede områder af ledelsen af forsyningskæden.

Om undersøgelsen

Gartner har spurgt 199 topledere fra supply chain intensive brancher om, hvordan de forventer forsyningskæden vil og skal udvikle sig de næste par år. Undersøgelsen er gennemført fra juli til december 2020. Titlen på undersøgelsen er ”2021 CEO Survey: CSCOs Must Balance Desire for Growth While Driving Optimization and Resilience”. Undersøgelsen vil blive uddybet på digitale symposiumer i Europa den 13.-15. september og i Florida den 25.-27. oktober. Bliv klogere på gartner.com.

Respondenternes mest populære områder for digitalisering lyder:

• E-handel med 16 procent,
• kundeinteraktioner med 9 procent,
• dataanalyser med 9 procent og
• kundeoplevelse med 7 procent.

Nye strukturer og adfærdsmønstre
Toplederne forventer, at pandemien vil have en langvarig indflydelse på deres forretninger, og mere end to ud af tre topledere indikerer, at pandemien giver anledning til helt at gentænke deres forretning.
79 procent af toplederne forventer også at se markante og vedvarende adfærdsændringer i både samfund, organisation og hos individer, som er en direkte følgevirkning af pandemien. Det indebærer, at CSCO’er skal forberede sig på, at forretning og drift, økosystemet af samarbejdspartnere samt konkurrentfeltet vil se ganske anderledes ud i løbet af kort tid.

O’Connor nævner et øget fokus på CSR som eksempel: ”Vi ser en vækst i antallet af virksomheder, der forpligter sig på mål inden for social ansvarlighed og bæredygtighed. Det er en kæmpeudfordring for CSCO’er at integrere disse mål i strategi og drift for forsyningskæden. Det indebærer, at de skal designe og implementere egne nøgletal for operations og for samarbejdspartnere i forsyningskædenetværket. Det er ikke nogen nem opgave”.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Logistikgiganter vil hæve temperaturen på køletransport

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup