Hurtig it-udvikling skaber stor vækst

Virksomheder, der er hurtige til at tage nye teknologier i brug, skaber større vækst, viser en undersøgelse fra Harvard.

57 procent af virksomhederne mener, at ny teknologi fremmer vækst og innovation..

18.09.2014

SCM.dk

Undersøgelsen "Det digitale udbytte – fordele ved at være first mover” peger på, at virksomheder, der er først til at udnytte nye teknologier – så som mobility, maskine-til-maskine og cloud-computing, kan blive mere e­ffektive og opnå øgede konkurrencefordele. På den måde kan de skabe hurtigere vækst end konkurrenterne.

Tyve procent af ’first-moverne’ har oplevet øget omsætning på mere end 30 procent. Det er over dobbelt så meget sammenlignet med gruppen af ’Følgere’ – altså de virksomheder, som følger udviklingen og først slår til, når der er dokumenterede gevinster ved teknologien. Og det er over tre gange så meget vækst sammenlignet med gruppen af forsigtige virksomheder, der venter med at investere, til teknologien er veletableret.

<p>Organisationer har brug for at være konstant innovative, og undersøgelsen fra Harvard Business Review viser, at teknologien er en vigtig katalysator for virksomhedernes vækst," siger </p>

Tony Recine, chief marketing officer hos Verizon Enterprise Solutions.

672 virksomhedsledere og it-chefer fra hele verden har medvirket i Harvard Business Reviews undersøgelse. Undersøgelsen har fokus på, hvordan fem overordnede teknologiområder – mobile, social, cloud computing, avanceret dataanalyse og maskine til maskine-kommunikation – kan udvikle organisationer og styrke innovation og værdiskabelse.

"Organisationer har brug for at være konstant innovative, og undersøgelsen fra Harvard Business Review viser, at teknologien er en vigtig katalysator for virksomhedernes vækst", siger Tony Recine, chief marketing officer hos Verizon Enterprise Solutions, der har sponsoreret undersøgelsen. 

First-mover-fordele
Undersøgelsen arbejder med tre kategorier af virksomheder og deres holdninger til anvendelse af ny teknologi: It-pionererne, it-følgerne samt de mere forsigtige virksomheder. De adspurgte i undersøgelsen ligger meget lige fordelt i de tre kategorier. 

Undersøgelsen i tal

  • 73 procent anvender cloud computing.
  • 61 procent bruger mobility-teknologi.
  • 83 procent anvender sociale medier og samarbejdsværktøjer i forretningen.
  • 20 procent gør brug af maskine til maskine-teknologi.

57 procent af alle de adspurgte betragter it som en investering, der skaber innovation og vækst. 54 procent af it-pionererne ser it som et middel, der i høj grad kan udvikle virksomhedens forretningsmodel, mens 52 procent peger på, at it baner vejen for væsentlige ændringer i virksomhedens produkter og serviceydelser. Til sammenligning oplever kun 29 procent af virksomhederne i kategorien ’følgere’ og 10 procent i gruppen af forsigtige virksomheder, at it fører til ændringer i forretningsmodellen.

Trods de forskellige holdninger benyttes it i høj grad af alle virksomheder. 73 procent anvender cloud computing, mens 61 procent bruger mobility-teknologi. 83 procent anvender sociale medier og samarbejdsværktøjer i forretningen, mens 20 procent gør brug af maskine til maskine-teknologi.

Læs også: Big data-specialister i en ud af fire virksomheder

"Ny teknologi kan give reelle konkurrencefordele, men det er nødvendigt, at organisationen er fast besluttet på at bruge teknologien til at bygge nye processer og forretningsmodeller", siger Angelia Herrin, der redaktør for forskning og særlige projekter hos Harvard Business Review. Hun peger på, at virksomheder skal være mere fleksible, når det kommer til inplementering af ny teknologi. 

-SSM

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

16.05.2024SCM.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

16.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DIN LAGERHAL

15.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

15.05.2024SCM.dk

Det bliver fit in or fuck off, når Gen Z kommer ind på arbejdsmarkedet

15.05.2024SCM.dk

Her arbejder CEO også på fabriksgulvet

13.05.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup